Колку често се самозадоволувате?

Discussion in 'Секс' started by suGarBaby, Mar 14, 2010.

1. hellocity

hellocity Популарен член

I jas moze da se kaze sekoj den posebno koga nemozam da zaspijam toa nekako me opusta i nervite mi gi opusta isto posle napored den..

Balint, Desi1991k, Ivana2018 and 2 others like this.
  2. Anon

Anon Популарен член

Отвори нова тема па да дознаеме. Пошто на пример на reddit има NoFap subreddit кај што кажуваат дека било ептен добро не се мастурбира.

3. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Не сум многу возрасен, 18 години имам сеуште сум тинејџер. Никогаш не сум правел такви бизарни работи, одвратно ми е. Не сум болен бидејќи чувствувам привлечност кон спротивниот пол. Инаку нема причина до толку да избегнувам контакт со личности од спротивен пол, мене не ми е одвратен сексот туку самозадоволувањето и не од религиски причини иако мојата религија не го обича самозадоволувањето туку од лично причини, еноставно таков сум од секогаш и се гадам од тоа.

4. Neophodna

Neophodna Истакнат член

Се гадиш од твојот другар да му е убаво,да го допираш

Роберт 7 and Petar80 like this.
  5. Neophodna

Neophodna Истакнат член

Никогаш нема да се знае тоа дека секаде различно пишувано ама не е штетно да се самозадоволуваш баш напротив те опушта другарот/другарката да не бидам вулгарна им е убаво на нив,ги самозадоволуваш машките нивниот другар ние нашата другарка

the drummer and Petar80 like this.
  6. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Да, и во тоалет кога одам не го допирам во никој случај. (facepalm) Се изјаснив погоре, нема потреба да ми држиш лекции како тоа треба да го правам. Да сакам ќе го правам ама бизарно ми е 10 пати кажав. Едноставно сакам да останам со остар ум бидејќи моментално некои работи така ми налагаат.

Alisa22 and Petar80 like this.
  7. Neophodna

Neophodna Истакнат член

Па ти кажав де,јасно ми е,гад ти е да го допираш другар ти,јасно ми е

star83 and Petar80 like this.
  8. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Извини вака ама дали си свесна што зборуваш? Реков дека ми е бизарно да се самозадоволувам. Сигурно друг не ми го вади кога одам во тоалет или се туширам.. Морав да употребав ваков речник бидејќи не разбираш иако 10 пати едно исто пишав.

Alisa22 and Petar80 like this.
  9. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Уствари, кога подобро размислив, нема да сум оф топик.
    @Neophodna @Anon

Зошто честото самозадоволување е нездраво и лошо?
    Половите жлезди имаат двојна функција: ендокрината, да излачуваат хормони во крвта, и надворешна функција, да формираат полови клетки. Кога човекот станува зависен од оваа активност, од машките или женските жлездени ткива се бара прекумерно да работат и принудени се да произведуваат надворешен материјал, така што тие веќе не можат да ги излачуваат неопходните хормони во крвта. Настанува неурамнотеженост во ендокрината средина. Оваа неурамнотеженост се одразува и на нервниот систем каде што невроните, без соодветните стимулирачки агенси, функционално дегенерираат и човекот почнува да се чувствува истоштено. Доколку самозадоволувањето (или сексуалните односи) продолжат и се чести, невроните изумираат. А невроните од централниот нервен систем, како другите ткива, не се регенерираат. Доколку се оштетат, тие никогаш нема да се регенерираат. Човекот останува без енергија и отапен, со раслабен ум.

10. DAngel

DAngel Форумски идол

@Bitter-Sweet сакаш да кажеш дека ако се самозадоволуваш пречесто јајниците ќе ти созреваат повеќе јајце клетки?

11. Kitten

Kitten Форумски идол

И добро после колку време може да ти се случи ова? После 40 години? Таман кога ќе ти помине менопауза и нема веќе да имаш толкава желба за секс. Тогаш мислењето ти е точно (y)

Меѓу другото не постои тинејџер, млад човек, па и возрасен да му отапеле нерви ради секојдневен секс, или свршување, сеедно.
    Тврдењево ти е научно поддржано, од медицински журнал или од "жута штампа" портали?

Mishela, blackwave, sparklie and 10 others like this.
  12. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Постои. :) Збориме овде за премногу често, да потсетам само.

Медицински и научно е потврдено.

Секогаш кога некоја информација не ви се допаѓа, барате дупки во неа да ја отфрлите. :)

КикиМаус and Petra777 like this.
  13. DAngel

DAngel Форумски идол

Од руски научници :D

WildMk, Mishela, blackwave and 8 others like this.
  14. DAngel

DAngel Форумски идол

Ај, пак ќе прашам

15. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Не само тоа туку ги нарушува и секојдневните активности и концентрацијата. Познати научници се воздржувале од секс поради истите причини. Имам познаници, се гледа дека се друго заоставаат, секој втор збор им е поврзан со секс или таква активност. Јас разбирам дека тинејџерските години се такви но што е претерано е претерано. Џабе им објаснуваш, остави, нив нека им е убаво само.

Petra777, Ladybbc and Bitter-Sweet like this.
  16. DAngel

DAngel Форумски идол

Точно, чист пример за тоа се Ајнштајн, Да Винчи, Шродингер...

17. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Никола Тесла. Доволно. Инаку немора како нив да се биде туку само објаснувам дека воздржување од такви работи ја покачува концентрацијата. Мене и на лудост ми личи кога ќе се претера со таа работа. 98% од машките профили на форумов се овде поради секс, самозадоволување и слично. Погледниги мислењата на таквите членови, бизарни се.

Petra777, Alisa22 and Bitter-Sweet like this.
  18. crimson

crimson Форумски идол

Извор?

Роберт 7 likes this.
  19. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Од истите научници кои ја докажале и потврдиле телегонијата, претпоставувам. :D

Mishela, blackwave, sparklie and 11 others like this.
  20. DAngel

DAngel Форумски идол

Нема извор, избегнува и да одговори прашања на темата.
    Половите жлезди лачат полови хормони и полови клетки, значи според нејзиното тврдење, кога мастурбираш жлездите лачат помалку полови хормони, што би значело дека ќе бидеш помалку возбудена, нели?
    Мастурбацијата ја зголемува концентрацијата и го подобрува менталното здравје, го вежба цервиксот, ја зголемува толеранцијата на болка, ја чисти матката со што се намалува ризикот за инфекции.
    Нема никаква лоша последица од мастурбацијата, освен што може да претераш, па да те боли малце :rofl:
    Плус ова со излачувањето на вишок јајце клетки е најголемата глупост што сум ја прочитала (после телегонијата)

WildMk, star83, Mishela and 12 others like this.