1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Колку често се самозадоволувате?

Дискусија во 'Секс' започната од suGarBaby, 14 март 2010.

1. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    I jas moze da se kaze sekoj den posebno koga nemozam da zaspijam toa nekako me opusta i nervite mi gi opusta isto posle napored den..

На Balint, Desi1991k, Ivana2018 и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Anon

Anon Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2011
    Пораки:
    830
    Допаѓања:
    1.789
    Отвори нова тема па да дознаеме. Пошто на пример на reddit има NoFap subreddit кај што кажуваат дека било ептен добро не се мастурбира.

3. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Не сум многу возрасен, 18 години имам сеуште сум тинејџер. Никогаш не сум правел такви бизарни работи, одвратно ми е. Не сум болен бидејќи чувствувам привлечност кон спротивниот пол. Инаку нема причина до толку да избегнувам контакт со личности од спротивен пол, мене не ми е одвратен сексот туку самозадоволувањето и не од религиски причини иако мојата религија не го обича самозадоволувањето туку од лично причини, еноставно таков сум од секогаш и се гадам од тоа.

4. Neophodna

Neophodna Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2018
    Пораки:
    569
    Допаѓања:
    550
    Се гадиш од твојот другар да му е убаво,да го допираш

На Роберт 7 и Petar80 им се допаѓа ова.
  5. Neophodna

Neophodna Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2018
    Пораки:
    569
    Допаѓања:
    550
    Никогаш нема да се знае тоа дека секаде различно пишувано ама не е штетно да се самозадоволуваш баш напротив те опушта другарот/другарката да не бидам вулгарна им е убаво на нив,ги самозадоволуваш машките нивниот другар ние нашата другарка

На the drummer и Petar80 им се допаѓа ова.
  6. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Да, и во тоалет кога одам не го допирам во никој случај. (facepalm) Се изјаснив погоре, нема потреба да ми држиш лекции како тоа треба да го правам. Да сакам ќе го правам ама бизарно ми е 10 пати кажав. Едноставно сакам да останам со остар ум бидејќи моментално некои работи така ми налагаат.

На Alisa22 и Petar80 им се допаѓа ова.
  7. Neophodna

Neophodna Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2018
    Пораки:
    569
    Допаѓања:
    550
    Па ти кажав де,јасно ми е,гад ти е да го допираш другар ти,јасно ми е

На star83 и Petar80 им се допаѓа ова.
  8. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Извини вака ама дали си свесна што зборуваш? Реков дека ми е бизарно да се самозадоволувам. Сигурно друг не ми го вади кога одам во тоалет или се туширам.. Морав да употребав ваков речник бидејќи не разбираш иако 10 пати едно исто пишав.

На Alisa22 и Petar80 им се допаѓа ова.
  9. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.562
    Допаѓања:
    78.834
    Уствари, кога подобро размислив, нема да сум оф топик.
    @Neophodna @Anon

Зошто честото самозадоволување е нездраво и лошо?
    Половите жлезди имаат двојна функција: ендокрината, да излачуваат хормони во крвта, и надворешна функција, да формираат полови клетки. Кога човекот станува зависен од оваа активност, од машките или женските жлездени ткива се бара прекумерно да работат и принудени се да произведуваат надворешен материјал, така што тие веќе не можат да ги излачуваат неопходните хормони во крвта. Настанува неурамнотеженост во ендокрината средина. Оваа неурамнотеженост се одразува и на нервниот систем каде што невроните, без соодветните стимулирачки агенси, функционално дегенерираат и човекот почнува да се чувствува истоштено. Доколку самозадоволувањето (или сексуалните односи) продолжат и се чести, невроните изумираат. А невроните од централниот нервен систем, како другите ткива, не се регенерираат. Доколку се оштетат, тие никогаш нема да се регенерираат. Човекот останува без енергија и отапен, со раслабен ум.

На КикиМаус, RAF Camora, Anon и 2 други им се допаѓа ова.
  10. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.928
    @Bitter-Sweet сакаш да кажеш дека ако се самозадоволуваш пречесто јајниците ќе ти созреваат повеќе јајце клетки?

11. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    И добро после колку време може да ти се случи ова? После 40 години? Таман кога ќе ти помине менопауза и нема веќе да имаш толкава желба за секс. Тогаш мислењето ти е точно (y)

Меѓу другото не постои тинејџер, млад човек, па и возрасен да му отапеле нерви ради секојдневен секс, или свршување, сеедно.
    Тврдењево ти е научно поддржано, од медицински журнал или од "жута штампа" портали?

На Mishela, blackwave, sparklie и 10 други им се допаѓа ова.
  12. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.562
    Допаѓања:
    78.834
    Постои. :) Збориме овде за премногу често, да потсетам само.

Медицински и научно е потврдено.

Секогаш кога некоја информација не ви се допаѓа, барате дупки во неа да ја отфрлите. :)

На КикиМаус и Petra777 им се допаѓа ова.
  13. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.928
    Од руски научници :D

На WildMk, Mishela, blackwave и 8 други им се допаѓа ова.
  14. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.928
    Ај, пак ќе прашам

15. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Не само тоа туку ги нарушува и секојдневните активности и концентрацијата. Познати научници се воздржувале од секс поради истите причини. Имам познаници, се гледа дека се друго заоставаат, секој втор збор им е поврзан со секс или таква активност. Јас разбирам дека тинејџерските години се такви но што е претерано е претерано. Џабе им објаснуваш, остави, нив нека им е убаво само.

На Petra777, Ladybbc и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  16. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.928
    Точно, чист пример за тоа се Ајнштајн, Да Винчи, Шродингер...

17. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Никола Тесла. Доволно. Инаку немора како нив да се биде туку само објаснувам дека воздржување од такви работи ја покачува концентрацијата. Мене и на лудост ми личи кога ќе се претера со таа работа. 98% од машките профили на форумов се овде поради секс, самозадоволување и слично. Погледниги мислењата на таквите членови, бизарни се.

На Petra777, Alisa22 и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  18. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    3.995
    Допаѓања:
    51.777
    Извор?

На Роберт 7 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.779
    Од истите научници кои ја докажале и потврдиле телегонијата, претпоставувам. :D

На Mishela, blackwave, sparklie и 11 други им се допаѓа ова.
  20. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.928
    Нема извор, избегнува и да одговори прашања на темата.
    Половите жлезди лачат полови хормони и полови клетки, значи според нејзиното тврдење, кога мастурбираш жлездите лачат помалку полови хормони, што би значело дека ќе бидеш помалку возбудена, нели?
    Мастурбацијата ја зголемува концентрацијата и го подобрува менталното здравје, го вежба цервиксот, ја зголемува толеранцијата на болка, ја чисти матката со што се намалува ризикот за инфекции.
    Нема никаква лоша последица од мастурбацијата, освен што може да претераш, па да те боли малце :rofl:
    Плус ова со излачувањето на вишок јајце клетки е најголемата глупост што сум ја прочитала (после телегонијата)

На WildMk, star83, Mishela и 12 други им се допаѓа ова.