Колку често се самозадоволувате?

Discussion in 'Секс' started by suGarBaby, Mar 14, 2010.

1. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се прашувам, грев ли е ако се практицира само еднаш годишно? Чисто да се почастиш, да си дадеш ветер у...леџа за до следната година?

2. ane.bella

ane.bella Форумски идол

^
    Не е грев само ако се почастиш на роденденот, а во друг обичен ден и тој еден пат е грев :rofl: ова од сигурни извори ми е :D

3. baba Rada

baba Rada Популарен член

Грев е да си ја мачиш душата..она да бара а ти да не и даваш;)

4. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Незнам како мене не ми бара душата такви бизарни работи да правам. :?::rofl:

Petra777 likes this.
  5. baba Rada

baba Rada Популарен член

Незнам и јас..се чудам како издржуваш??

па дај објасни ни ја техниката :?:
    Оти бе бизарни работи велиш, па и на малите деца им е убаво кога ќе си ги допираат полните органи..убаво им е ама незнаат што е работата..зарем тие чисти душички прават нешто бизарно??

Petar80 likes this.
  6. Neophodna

Neophodna Истакнат член

Не е бизарно,туку си правиш убаво,си правиш арно,самозадоволувањето опушта

7. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Не издржувам никако туку не чувствувам потреба за ракоблуд. Едноставно се гадам од тоа нема никаква техника. Поубаво би било и за сите па и за малите деца кога би им покажале за што служи интернетот освен за гледање порничи и еротика.

Last edited by a moderator: Mar 14, 2018
    Petra777 likes this.
  8. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Тоа е зависност и не е ништо арно туку само губиме концентрација тоест ја пренасочуваме кон такви работи.
    Ако го прашаш наркоманот дали дрогата чини арно тој секако дека ќе каже дека тоа е убаво.

9. baba Rada

baba Rada Популарен член

Малите деца тоа го прават незнаејки ни за порничи, ни за интернет..нагонот ги води, природното, чувството дека допирот таму негде доле им е убав, чуден, занимливо..па затоа и се смешкаат кога го прават тоа.

КикиМаус and Petar80 like this.
  10. baba Rada

baba Rada Популарен член

Споредба со зависници не ви ја бива зато што наркоманите внесуваат дрога во тело за да добијат благодет некој..додека со самозадоволувањето ти ја постигнуваш таа благодет без употреба на вештачки средства, значи по природен пат....

Neophodna likes this.
  11. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Абе ајде како незнаејќи.. 21 век сме, нема веќе ТВ канал кој не содржи еротика, за интернет да не зборувам, по улиците се промовира сексизам, во некои западни земји им воведуваат книги за хомосексуалност а кутрите деца сеуште не знаат ни зошто служат нивните полови органи.

12. Miss.A.

Miss.A. Популарен член

Имам едно мини потпрашање. Дали воопшто им се дига на тие што намерно "апстинираат"?:wasntme:

13. Neophodna

Neophodna Истакнат член

Не е зависност и неможе да се спореди дрога и самозадоволување,нема логика да се спореди

the drummer, star83 and baba Rada like this.
  14. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Тоа е завист, тоа ми беше поентата. Инаку има и природни дроги во вид на храна.. Постои психоделичен мед, 2 лажици од него и кома транс... Какво ЛСД какви бакрачи.
    :rofl: :rofl: Ај ај играјси мајтап ти....

baba Rada likes this.
  15. blackwave

blackwave Популарен член

Сериозно нормалните процеси што се јавуваат во староста (ослабен/замаглен вид, еректилна дисфункција, замор, губење на меморија...) ги поврзавте со претерано самозадоволување? Доста е, гасете интернет.

16. Lilit

Lilit Форумски идол

Урлам!!!!! :rofl::rofl::rofl:

Извор те молам, зошто мене во моментов ми се оштетија невроните од централниот нервен систем од глупоста на писаниево. Ова го пишувал некој што очигледно е во доживотна апстиненција, даклем, докажува дека ефектот е уствари обратен.
    По логиката на работите, испаѓа дека и секс со партнерот строго под контролирани и планирани услови и чисто за правење деца зошто инаку ќе се пореметат хормонално?
    Збориш за некои патолошки состојби кои немаат врска со просекот, ни па со реалноста.
    Што ако некој нема партнер долго? Знаеш па кои хормонални пореметувања настануваат од долготрајни апстиненции? А што мислиш ти ако му речеш на мозокот свесно не, он нема да даде наредба да лачи хормони кога ќе имаш стимуланс пред себе? Па уште и неупражњет...оф оф...

Добро е Шелдони, вие имате секс во скафандери.

Last edited: Mar 14, 2018
  17. saren_petel

saren_petel Активен член

Не им се дига да бидеш сигурна, затоа апстинираат. Доколку им се дига скале нејќеле мора да ги испразнат ј.....а, инаку ќе ги болат.

blackwave likes this.
  18. Kitten

Kitten Форумски идол

Баба Рада сакаше да каже за малечките деца...1, 2, 3 годишни...
    Здравје, кога ќе бидеш родител ќе го воочиш тој нагон и нема да можеш ништо да смениш :)

baba Rada likes this.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Ќе ти ја наруши концентрацијата, ако мастурбираш додека ракуваш со тешка машинерија :)
    Искрено, струг и мастурбација, не одат рака под рака.
    Ако пак мислиш дека, доколку мастурбираш или имаш секс, после цел ден си деконцентриран, морам да ти кажам дека такво нешто не е бизарно, туку за честитање. Значи не знам колку добар оргазмот треба да ми биде, па да ме зашемети 12 часа :)

Искрено, мислам дека имаш малку проблем со својата сексуалност... ама малку само.
    Да ти е бизарно да мастурбираш е исто чудно, колку што би било чудно, да ти е бизарно да јадеш.
    Потреба е и едното и другото. Плус тоа, се ми се чини дека си се гадиш малку и од сопственото тело и го гледаш како нешто со кое се прават погрешни работи.. плежрс оф д флеш.

Седни си со огледало во раце и убаво разгледај си го половиот орган од сите агли. Прифати го како дел од телото и не се плаши од неговата реакција, исто како што не се плашиш кога ќе ждригнеш или прднеш.

@Bitter-Sweet и за тебе важи ова погоре, и плус, 'некои портали', претпоставувам македонски или српски, не се никаква референца за научни докази, доколку не е пишуваното во нив, поткрепено со линкови до оригналните истражувања и анализи.

И не се грижи, нема да си ги 'пореметиш' жлездите, напротив... Докторите го препорачуваат мастурбирањето и сексот, заради добро ментално здравје, релаксација, и ослободување од стрес... Знаеш, при оргазам ти се лачат еден куп хормони во мозокот, кои се природен лек за депресија, анксиозност, фобии итн.

Немој да заборавиш... огледалото, пуфката и запознавање: 'Јас сум Битер', 'Јас сум Свит' - и станете другарчиња, а не непријатели. Ионака ќе живеете заедно додека не... кхм.. умрете заедно.

:*

п.с. многу ми е криво што не сум ја фатила темава кога се развивал муабетов :)

Едит: Ќе заборавев. Мастурбирам околу 3-4 пати месецот... од прилика

Last edited: Jun 26, 2018
  20. Poyraz Karayel

Poyraz Karayel Истакнат член

Скоро секој ден, најчесто во вечерните часови, ме релаксира пред спиење.