Сметам дека тоа би ја нарушувало мојата концентрација, тоа е една од причините зошто не го правам тоа. Се е во ред со мене и мојата сексуалност само што едноставно несакам да правам работи кои за мене се бизарни. Добро го знам моето тело, нема потреба никој да ме запознава со него. Реакциите на моето тело научив да ги контролирам јас, а не тие мене.
Како може да ти ја наруши концентрацијата мастурбација неколку пати во месецот? Зошто мастурбирањето го нарекуваш 'бизарно'?
Така може, гледам од мои другари, само за тоа зборуваат. Ако помине ''добра'' женска веднаш зборуваат за тоа и си прават филмови во глава. Незнам како човек на 18-19 години сеуште не научил да се контролира. Мене ми изгледа бизарно, незнам како да ти објаснам зошто, едноставно така го доживувам тоа и се гадам од истото.
Ако се самозадоволуваш, не мора да значи дека 24/7 треба да си опседнат со тоа. Може да биде 'спорадично', како што и многумина напишаа во темава. И да јадеш можеш постојано и постојано да зборуваш за храна, ама нормален човек, знае колку храна му е потребна на оргазнимот и не оди во екстреми. Чим ти е бизарно и се гадиш, значи ти е бизарно и се гадиш од твојата физичка реакција... односно, од своето тело.
Ова во никој случај неможе со храна и јадење да се спореди бидејќи без храна ќе умреш ама без мастурбација може да се преживее нели. Не се гадам од своето тело и реакциите јас ги контролирам.
Па зошто ги нарекуваш гадни и бизарни, ако не ти се гадни и бизарни? Нема да умреш без задоволување на сексуалниот нагон, ама ќе набиеш фрустрации и ќе ти избие каде не треба. Како што е, на пример, случајот со католичките свештеници кои би требало да живеат во целибат.
Пишав дека тоа ми е гадно и бизарно а не дека не ми е. Баш и пред некој ден пишав во СДК. Да се унесреќам само за да се вклопам во нечиј идеализам? Не, фала. Го немам тој сексуален нагон па само на тоа да мислам и само да гледам да се задоволам, имам попаметни работи. Не се брзам, не ми бега тоа.
Да де... тоа ти велам и јас, гадно и бизарно ти е пенисот да си го допираш и да ти исфрли сперма. Никој не рече само на тоа да мислиш. Ај прочитај убаво уште еднаш.
Затоа што помага за менталното здравје на индивидуата. И во право бев... се гадиш ... само што безпотребно се објаснувавме во 100 постови.
Ххахахаха па самиот кажав дека се гадам од тоа, нема за што да си во право. Јас сметам дека со тоа се губи концентрација и е залудно потрошено време. Имам другари кои го прават тоа секој ден имам другари кои воопшто не го прават тоа како мене. Првите сметам дека имаат сериозен проблем и најчеста тема на разговор кај нив е секс, девојки и слични работи. Тоа е веќе болест. А машко кое се изјаснило дека го прави тоа неколку пати месечно не сум слушнал. Или го правиш тоа или не.
2-4 пати неделно поради стрес и други здравствени причини. Ништо вон нормала. Ми помага да се сконцентрирам и тостестеронот да го уведам у ред.
Ти анкети да не правиш наоколу за ова? Сериозно мислиш дека сите другари/познаници кои воопшто се самозадоволуваат, баш тебе ќе ти кажат отворено дали и колку го прават ова?
Па си кажуваат, без да ги прашаш. Никогаш нема да разбереш какви муабети се зборуваат во друштво на машки без девојки и јас обратното.
Повеќето мажи кои ги знам се самозадоволуваат неколку пати месечно. Ти само со екстремисти се дружиш изгледа И не, не зборуваат постојано за секс и жени.
Професонално. Мора цефкат да е чиста пошто ќе напраи бербат топот. Некад и по 5,6 пати еџтремно ( дневно) ретко. Ме мрзи повеќе не за друго ( и опасно е плус)... strong arms , хормон уште појше. Пуста самоча ја нема девојка ми да ме измасира па јадам афтер од октопусот вчера. А овие машкиве што не чистат топот не знам што им е .. не се добри во главите сигурно.
Еве јас ти кажувам дека имам другари на моја возраст 18-19 години и се искажуваат дека секојдневно го прават тоа.