казете ми сто е тоа кога ке добиес оргазам сто мозе да ти се слуци ако претходно си немал секс? од колку години го правите вие тоа?
Јас почнав од 15 години (тогаш дознав дека женско може да мастурбира). Сега мастурбирам секој ден, особено уживам да го направам тоа пред спиење, поубаво спијам така. И нема врска мастурбирањето со имањето секс. Доживувам оргазми и за време на секс, ама се дешава едноставно и покрај тоа што сум свршила за време на секс, убаво ми е и клиторисно да се стимулирам па и така да свршам
Значи вака , сакам да престанам со мастурбирање односно да го правам во неделата еднаш , но проблемот е како да сум зависен и секој ден го правам ( искрено не ми штети тоа при секс, и пред тоа да сум го средил 2 пати ако потоа имам секс исто како нов да е и немам проблем), но сакам едноставно да не го правам секој ден, можеби е докажано дека нема никаков ризик од секојдневно мастурбирање но сепак се осејќам како зависен од тоа. Некои совети како да се намали тоа чуство , потреба.
во денешно време сите го прават тоа.. не зависи од годините.. тоа е потреба за секој жив организам, а тие што викаат никогаш не сум го правела тоа или нема да го прават тие ЛАЖАТ !!!
Така е. А тоа колку често? ..... Па немаат сите исто либидо. Некој повеќе, некој помалце, нема правило или ограничување. Т.е. има ограничување. Не е баш препорачливо тоа да се прави у јавност. Тие мањаци ги викаат