Нема ден да не седнеме некаде Дали на ручек ,дали на вечера ,дали само на салата, блачко . Кафанака/ кафич/ пицерија еднаш дневно мора да се посети и да се боцне нешто
Пред да останам трудна, неколку пати во неделата сигурно, на пица,скара,благо,салата.. Ама откако сум трудна ,многу многу ретко, 3-4 пати месечно, се трудам да јадам готвена храна од дома и скроз се навикнав, сега и ми е поубаво бидејки точно знам што внесувам и како е приготвено.
Многу ретко,порано кога бев студент и секако не внимавав на исхраната јадев скоро секој ден,а сега е друго избегавам да јадам во ресторани,а ако јадам тоа ќе биде некоја салата или месо.На брзата храна заборавив тотално па затоа кога излегувам пијам дали кафе,алкохол..
Sekoj den rucek jadam vo fitnes house, Ednas dvapati mesecno se desava da mi iskoci nesto neplanirano pa da ne otidam petok sabota nedela jadam I vo drugi restorani )
Скоро секоја ден јадам надвор од дома дали било ресторан, ланч бар или некоја брза храна во сендвичара, реално немам мн време да готвам
Зависи. Ако се мисли на купување и кифли и такви работи, често земам ако сум на факс. А, за јадење некаде во лаунџ барови/ресторани, поретко, 1-2 пати месечно. Избегнувам да јадам брза храна колку можам повеќе...
Ретко дека внимавам што јадам. Не јадам од секаде. Најчесто одам кога е топло времето. Седнувам во лаунџ бар, кафич понекогаш седнувам на бургер и тоа се случува 1-2 пати месечно. И понекогаш јадам некое пециво лиснато или ѓеврек.
Релативно ретко. Понекогаш нарачуваме скара, пица, бургери или нешто слично, обично за викенд. Инаку јас обожавам да готвам и да си спремам оброци дома, некако сама најдобро знам да си погодам скоро се'.