Mesinja vie sto ste vo poodminata bremenost od koga zabelezavte kolostrum i dali voopsto vi se javil? Kaj mene od vcera pocna da tece a sum tek vo 6ti mesec.
Зависи кај секој различно мислам дека од 28ма недела се појавува ама сигурно кај секого е различно еве јас 29та па немам забележано сеуште и не се загрижувам пошто нормално е кај некој порано кај некој покасно не е се по медицинскиве книги јас мислам дека нема потреба да се загрижуваш.
Jas mnogu rano imav ko isuseni zolti luspi na bradavicite.ztoa bilo kolostrum,samo so ne mi tecese.Protece ubavo na pettiot den od poroduvanjeto
и јас забележав така значи то е тоа ете и јас незнаев дека сум имала aма сеуште ми нема ништо протечено Консултирај се со гинеколог нема шо да поничиш ама ќе ти речат сигурно нормално е затоа нис е матичните лекари јави си се прашај си и биди си рајат најубаво
I kaj mene ne tece koj znae kolku mnogu ama osekam deka bradavicite mi se vlazni i isto imam isuseno zolti grutcinja denes imav malku i na maica, znaci ne e strasno se skrenav od grizi.
Јухуууу 33+4 недела. Цел ден денес ме болат градиве, случајно прицнав на брадавицава и шприцна бело млекце. Ама се превозбудииив
29+5 овие два дена по ред кога станам од спиење на бодито од левата страна кај градата имам флеки прво помислив нешто да не сум се покапела јадејќи навечер нештоутре дента пак исто само навечер се случува и не сум осетила ништо ќе видеме дали ќе има пак наутро
Па малку имаше и од што пишав синоќе за тоа си го сонив бебчето слатко како ќе цица и тоа баш од левата граданајубав сон до сега
Не знам дали и мене ми се појави деновиве колострум, забележав на пижамата флека сабајле, а и сега проѕирна течност имам на десната брадавица. 23+4 сум сега. Тоа ли е колострум и сега цело време ли ќе го имам?
Колострум е. Мене едно време ми течеше, потоа престана. После пораѓај ептен надојде и цела недела го имав
И мене ми се појави колострум, прво забележав како првут на брадавиците како засушено, потоа стегнав на брадавиците и протече бело 26 недела од денес.
25 недела сум бебе е понапредно 5 дена засега, забележав дека ми се појави млеко да не е рано? Читав после 7ми месец се јавувало, и дали ке го имам до крај? Се израдував баш, не знам зошто
Најверојатно е колострум, ти протекува само? Не притискај само. Млеко млеко баш кога ке ти најдојде кога ке се породиш, има да се чудиш, градите х3 ке ти станат
Па да ама не количински многу, капка две.. додека се мачкав видов бела течност избришав и мачкајки се притиснав и пак ми се појави бела капка.