Комплименти

Discussion in 'Општи дискусии' started by Superiska, Mar 29, 2010.

1. red

red Истакнат член

кој не би сакал комлимент дека изгледа убаво или сл. ама не мора да значи дека машките кои делат комлименти поминуваат полесно кај девојките, мислам има исклучоци, ама кај мене не проаѓаат баш, посебно ако знам дека пр. не сум убаво облечена, а тој ми дава коментар лелелееее колку си убаво облечена :puke: напаст :^)

2. sweetyears

sweetyears Истакнат член

Сакам да добивам комплименти но се со граници нормално.И да не би ценела повеке некого ако ми дава комплименти ;)

3. macence85

macence85 Популарен член

Нема некој со не му годи комплимент. Ама и сами си знаеме кога ни е заслужен, не може јас со фризурче избанјато и тргнато и со подочници до колена плус и излупен лак по ноктите од неделната чистка а он иди и оооооооо шо убава си денес... :lol: Е сега мене он секогаш ми е најубав. :lol: Ко шо вели срцката моја То е оти си заљубена и не гледаш убаво :inlove:

4. gami

gami Истакнат член

На сите ни годат комлименти, но научивме дека некој се даваат онака за полесно да се пројде, па и не паѓаме на нив нели :lol: . Јас од дечко ми често си добивам комплименти и тоа ми годи :D , сепак како што кажа ирена некогаш погледот кажува многу повеќе од зборовите. :)

5. Sephora

Sephora Популарен член

Сакам да ми бидат кажани, а кога ќе ми кажат нешто не знам како да реагирам и се збркувам целата. Ги слушам ни често, ни ретко, баш колку што е доволно. :D Се согласувам со мислењето за погледот. Некои работи се подобри кога не се кажани, погледот ја разива и фантазијата. :)

6. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Како и секое женско сакам и јас комплименти, посебно од машка страна :) ама некако пак женските комплименти ми се поискрени, зашто мислам дека женско не дава комплименти ако ставрно не го мисли тоа.
    Ама сакам да бидат искрени и дискретни, а не комплимнти од типит на "маче, косата ти е прекрасна"...а јас не сум ја измила 2 дена :^) или пак такви некреативни - "изгледаш супер/убава си/денес изгледаш одлично"
    А мнигу повеќе ги сакам оние комплименти што не опфаќаат физички изглед :D

7. Saya

Saya Популарен член

Најубавиот комплимент што сум го добила досега беше кога сред сесија, вечерта пред испитот, а знаеме дека убавината е обратнопропорционална со бројот на испити во сесија, т.е. колку повеќе учиш, толку повеќе ти обраснуваат веѓите, ти пркнува понекое бркче - кокиче и ти се мрси косата, во маало дојде либето, да ме почасти сладолед и да ме види.

Знам дека се криев како глушец под капуљача, се` додека не ми рече: „Мене си ми најубава дури и за време на сесија“. :$

8. praski4e

praski4e Популарен член

Ми годат комплименти на кое женско не му годат мислам дека нема таква девојка што не сака комплименти.Секоја девојка кога ќе слушне комплимент за себе се чувствува посакувана самодовербата и расте.Јас сакам да слушам комплименти но не го кревам носот го прифаќам тоа најнормално затоа што кога ќе се дотера ќе се скоцка секоја девојка нормално е да има и комплименти и тоа треба да си го прими најнормално.

9. tweety26

tweety26 Популарен член

Одкако почнав на работа непрестанато добивам комплименти,и дефинитивно тоа многу влијае на мојата самодоверба.Само нека продолжат сите да ме фалат,за повторно да станам таа личност која треба да сум. :)

10. ocila

ocila Истакнат член

Ми значат ..а комплименти добивам од машки што се ценети од девојки....

11. zoki-poki

zoki-poki Истакнат член

Девојки морам да кажам дека ...ретко која знае да прими комплимент.
    Пример од реалноста:
    Одамна на една колешка и кажав:
    „WoW, денес баш убаво изгледаш“ :)
    Таа (љута, пази богати :@ !): „А што сакаш да кажеш, други денови не изгледам убаво?“
    Јас (навреден од гуската која не знае да прими комплимент |( ) „Паааа....да!“
    И си излегов од канцеларија, од тогаш не и кажав ништо (ни добро ни лошо) во врска со неа....strictly business.

12. macedonia.timeless

macedonia.timeless Истакнат член

За мене комплименти од типот на : слатка, убава, мила се многу подобри од : секси, жешка, итн.

girl-miri likes this.
  13. vitomir

vitomir Нов член

Сите сакаме комплименти особено девојките,и не само да делиш комплименти треба да знаеш кога и како да кажеш. ;)

14. girl-miri

girl-miri Форумски идол

на саканата лиЧност треба да се даде комплимент а највеке кога гледас дека и е потребна..
    се разбира ние девојкиве сакаме да ни дават комплименти но треба и ние да дадеме комплимент...

15. sugarlips

sugarlips Истакнат член

Не,не сакам комплименти.Имам една таква другарака,скоро секогаш на сите ни кажува некој комплимент,што дури понекогаш мислам дека е малку неиксрена и лицемерна :)

16. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Секогаш давам искрени комплименти, а знам и како да ги примам истите. Нема да ти падне круната ако кажеш "фала" низ насмевка. :)

17. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Не обожавам комплименти, но кога ги добивам од мила личност секако дека се добредојдени. :)

18. eloves

eloves Популарен член

Ретко денес кој ќе ти даде искрено комплимент.
    Коментирањето на фб не се важи.

19. AffyJelenator

AffyJelenator Активен член

Да, некој може ќе ти коментира „Лепотица“ или „Најубава“, а вусшност неговото/нејзиното мислење за тебе е дека не си ништо посебно и има многу поубави од тебе. Позитивните коментари и комплименти на фејсбук се само за да испаднат другарки, не дека навистина го мислат тоа. |(

Sunshine.Sunshine likes this.
  20. poenta

poenta Форумски идол

На секој му годат комплиментите.
    Кога се искажани после искрен поглед и во вистинскиот момент секој би се воодушевил.