Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Компјутерски прашања и проблеми

Дискусија во 'Слободно време' започната од topce25, 19 ноември 2010.

1. milicka19

milicka19 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2010
    Пораки:
    405
    Допаѓања:
    119
    Компјутерски проблеми

Ај ве замолувам некој/а ако знае некоја програма за чистење на лице, шминка, промена на боја на коса, очи итн. по можност линк од каде да сметнам :) и помош околу тоа како се работи со програмата :)

2. Wild-GirL

Wild-GirL Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    1.266
    Допаѓања:
    1.258
    Компјутерски проблеми

Пробај со Photoshop. А за нешто повеќе околу тоа како се работи со оваа програма, можеш да побараш туторијали на интернет. :)

На milicka19 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Forgotten

Forgotten Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    185
    Компјутерски проблеми

Јас имам проблем со мснто, до вчера се беше нормално и сабајлево пробав да влезам и ми покажува
    error code : 8100030d
    Помош некаква ? :(

4. Zlatusko

Zlatusko Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    531
    Допаѓања:
    738
    Компјутерски проблеми

http://msn-errors.blogspot.com/2007/04/ ... error.html пробај :)

На Forgotten му/ѝ се допаѓа ова.
  5. fairy88

fairy88 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2010
    Пораки:
    1.567
    Допаѓања:
    8.026
    Компјутерски проблеми

Феминки имам прашање за вас кога се разменуваат линкови во директориумите покрај линкот на страната се бара и реципрочен линк, но јас не знам да го напишам ке ми објасните ли кој е тој линк?

6. Barbie-mwa

Barbie-mwa Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    1.237
    Допаѓања:
    528
    Компјутерски проблеми

Ова и баш не е некој голем проблем ама неможев да го направам. Нели долу во ќошот има две компјутерчиња за интернет, ама јас сакам да направам да има уште две да можем на друг да се приклучам. Како да ги направам? :$

7. Mistery

Mistery Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.626
    Компјутерски проблеми

неможеш.....има само 2, а ако сакаш да се поврзеш на друг, ќе треба да го знаеш името на мрежата и пасворд дали има

8. snegulka21

snegulka21 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    93
    Компјутерски проблеми

Девојки ај ако некоја знае нека ми прати линк од каде да си го симнам office-от бесплатно и да биде целосен, а не trial верзија од 30-60 дена. На замунда го нема..... ај хелп ве молам, ми треба навистина :*

9. ElleS

ElleS Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    210
    Компјутерски проблеми

Потешко дека ќе најдеш да го спуштиш од нет, или се tiral верзија или имаат куп вируси. Најубаво прашај некој дан не ги има на ЦД да ти ги даде

10. ElleS

ElleS Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    210
    Компјутерски проблеми

Јас имам проблем незнам точно со што. Ако ми е уклучен компјутерот цел ден одеднаш почнува тастатурава ми се зема на рогови, сами ми се менуваат големи и мали букви без разлика дали е уклучен Caps Lock-ot и ми се мешаат буквите и плус неможам да пишам на мсн, скајп или на фб место со ентер да се прати ми останува празен ред само :@ незнам тастатурава дали е катастрофа или што е

На snegulka21 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. snegulka21

snegulka21 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    93
    Компјутерски проблеми

Истиот проблем го имав и јас, значи информацијата од тастатурата стасува побавно и без некој редослед, така да кога куцав тоа го правев буква по буква за да биде добро. Кога го форматирав компјутерот само од себе се среди и тоа.

12. ElleS

ElleS Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2011
    Пораки:
    625
    Допаѓања:
    210
    Компјутерски проблеми

Фала. Значи до вируси е. Таман го форматирав почна да ми се дешава ова, сеа треба пак ауу.... Фала уште еднаш

13. Mistery

Mistery Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.626
    Компјутерски проблеми

http://thepiratebay.org/torrent/3805420 ... ty_enabler

повели снегулче ;)

На snegulka21 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    Компјутерски проблеми

Јас би ти предложила да си симнеш од некаде Portable Office 2007 мислам дека ке ти заврши мнн мнн раб и секако нема да те масираат она не може да се користи нема клуч или како и да е...
    и во последно време ако имаш LIVE ID мозхесх на самиот маил да користиш онлине !!! хихихи

15. Skorpija87

Skorpija87 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    68
    Компјутерски проблеми

може некој да ми помогне околу замунда кога сакам да симнам филм не ми покажува дека се симнува филмот се симнува но едно како иконка зелена (иста со тој торнет штое инсталиран) и донеа името на филмот (ама објснив ) вака baby's day out под него tornet file што е проблемот ке може некој да ми помогне :$ што треба да направам
    поздрав :)

16. Mracna

Mracna Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    127
    Компјутерски проблеми

Од замунда се симнува само торентот од филмот ( таа зелена икона) . А послем кликаш на таа икона и треба да ти се отвори торентот. Која торент програма ја користиш ?

17. Skorpija87

Skorpija87 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    68
    Компјутерски проблеми

многу несе разбирам од овие работи ама кога го отвараш торнетот(или како и да се вика) пише u torrent 2.2.1 beta ( се надевам ме свати) е сега прашањето ми бесе пред некој месец симнував филм и се беше ок си показува дека се симнува филмот уште колку има,а сега се симнува само иконка зелена до неа името на филмот и под неа пише torrent file 15kb

18. Mracna

Mracna Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    127
    Компјутерски проблеми

Оди на иконата што ја спушти кликни ќе ти се отвори торентот и ќе почни да се се спушта.
    А ако не почни значи не е во ред тој торент од филмот, и побарај си нов торент:)

19. Skorpija87

Skorpija87 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    68
    Компјутерски проблеми

кликнав на иконата ми се отвори прозорче каде да сочувам и под него има прозорчиња за штиклирање
    skip hash check,start torrent,add to top of queue :$

20. Forgotten

Forgotten Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    185
    Компјутерски проблеми

Аааах, пак јас. |(
    Сега на моменти ми забегува компјутеров, почнува да ми ги пишува буквите големи а кога ќе стиснам caps lock ги пишува мали па една голема па мала итн.
    Исто почнува да ми ги пишува зборовите наопаку и кога стискам ентер ми го носи курсорот во наредниот ред наместо на пр. да ја прати пораката на мсн, а кога ќе стиснам некаде со маусот го селектира половина екран.
    Чаре???