Последниве недела дена,на одредени видеа ми се појавува црн екран,а само аудиото тече. Проблемот се решаваше со освежување на страницата неколку пати,ама еве од денеска ништо не ми отвара. Прочепкав низ интернетот,пробав System Restore,пробав да го реинсталирам Google Chrome,не успева. Дури и графичкиот драјвер го инсталирав одново,пак видеата се црни. Се соочил ли некој со ваков проблем,има ли чаре?
Девојки, си купив лаптоп арно ама има Windows 8 а јас незнам да го работам.Може некој да ме упати некако?
На компјутерот немам режач. Може ли да ми дадете некоја програма со која можам да префрлам мп3 музика од компјутер на цд.
Ако немаш режач, ниедна програма не ти помага. Програмите само го олеснуваат режењето, ама мора да го имаш баш режачот во компјутерот за да завршиш работа.
wиндоwсот ти бара да се конектира на мицрософт wебсајтот за да симне упдејти ако немаш оригинален wиндоwс не му дозволувај да се конектира дека после ке те гњави со реклами да купиш оригинален wиндоwс ...како и да е немислам дека ке шкоди ако не симињаш упдејти, ја никад не праам упдате на софтвер
пробај со помала резолуција да гледаш видеа ако можеш провери дали ти се користи 100% од процесорот кога гледаш видеа ако не праел вака порано може да треба да напраиш упдате на јава или шоквејв медиа плеер...или па имаш мн прашина у компјутерот и ти загрева а тоа намалува перформанси (или имаш мн активни програми што ти го користат рамот) ...на крај можеш да ги симињаш филмовте место да гледаш стримови онлине, тоа е наједноставниот одговор
za windows 8 i jas imav ama posle go preinstalirav vo windows 7 a i podobro ti e windows 8 imash edna kako 'prodavnica' za igri neshto kako plat store imas camera imas sve samo toa shto se iskklucuva i programite se sosemaa na drugi mesta dodeka kaj windows 7 toa e podobro pishi mi lp kje ti objasnam poubavo poz
Најди некој што се разбиранво компјутери. Јас на мојот windows 8 имам и старт мени. За 200/300 мкд ми го направија.
повекето работи можеш сама да ги направиш ако соодветно пребаруваш на google и ако гледаш youtube видеа од таа област (барем ја така правам со работи што не ми се јасни)
Може и така. Мене за ситни пари не ми се замараше. Сега имам и да гледам како windiws 8 и да си гледсм по старо преку start мено.и
ako imas WinRAR desen klik vrz toa so sakas da go zipuvas i stisni kako na slikava ako nemas WinRAR na kompjuter mozes da stisnes desen klik vrz toa so sakas da go zpuvas posle odi so mausot vrz send to i klikni kako na slikava EDIT: google vika deka winrar moze da se simne od ovde: www.rarlab.com/download.htm ali ako ne se razbras bolje ne siminjaj da ne se iskomplicira
may the google be with you rezultat od prebaruvanje za keyword "windows 8 lessons" enjoy youtube.com/watch?v=Dxzb6-DWr88&index=1&list=PLhKFRV3-UgpeYvHdg3yrLXeWfS32I5hqq
Еве ти линк од официјалната страна на Мајкрософт, не знам колку ќе ти помогне http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=39055