Да, ама кај мене го нема тоа плавото доле, некако посебно се прави а незнам како...се снајдов сепак фалааа
Луѓе да не знаете како да си ја одблокирам меил адресата? Нон стоп ми е укл.меилод од ком не го ни исклучувам,сега сакав кликнав на inbox и ми тражеше да се најавам,пишав пасворт јусер нејм и некеше да се уклуци,му траже цело време некоја си ID адреса,од премногу обидувања ми ја заклучија адрсата на 12 часа и сега помагајте кој што знае? Пошто чекам една многу битн порака затоа толку напнувам
Јас мислам да го смениш пасвордот,веројатно тогаш ќе се одблокира и меил адресата.Друг начин јас не знам.Е,сега,можеш и програмер да си викнеш да ти помогне од сервис за компјутери и лаптопи,и тие исто така се разбираат во такви работи,јас од лично искуство само за промена на адресата знам како единствено решение во таков случај.
Вака сега, имам McAfee...антивирус, меѓутоа изгледа му истече рокот од 30 дена и ми бара да го адаптирам но се плаќа односно се купува наново. Јас сакам да го деинсталирам овој антивирус и да ставам друг па кој е добар за лаптоп со Win 8?
Пробав со промена на пасворд но бидејки ми е блокирана меил адресата на 12 часа неможам ништо да направам.Ќе си почекам уште малку ...
Ој бубаче И да немаш антивирус не е страшно...затоа што самиот виндовс 8 си има заштита..Иначе можам да најдам Нортон што е 4 место или нз кој друг..така подобар..али мрза сум -_-
nz tocno za laptop so Win 8 koj ke ti odgovara najveke moe licno mislenje za "dobrina" na antivirusi e slednovo: norton kasperski eset avg ja koristam karperski so trial reseter (koga ke istece trialot go resetiram...taka na sekoj 30 dena ) edinstven podobar so mi se vide bese noviot norton ama u toa vreme nemase krak pa taka si ostanav so kasperski
mene mi se zarazi koga imav bitdefender taka da ne e najdobar EDIT: vikam norton deka e najdobar zoso ne filtrira samo virusi, tuku i aplikacii so ne gi znae (prai statistika so aplikacii koristat tie so imaat instalirano norton) taka da ako upalis ne i e poznato na norton firmata ke te prasa dali si siguren deka sakas da go naprais toa pred da go analiziraat fajlot ...ako ne si igras so keylogeri, RAT i slicni programi za dalecinska administracija moze i Microsoft security essentials da ti e dovolna zastita
едно другарче што има завршено факс за компјутери ми помогна за Битдефендер 2014.. ми зеде 1 валиден ацц за 1 год битдефендер 2014..Ми го убрза пц-то и го видов рајот таа цела година.. ај остај според мене брате..ама колку години уште се држат на првото место..БИТДЕФЕНДЕР !
Може некој да ми ги каже негативностите ако на лаптопот батеријата нон стоп се полни т.с. цело време е уклучена во струја? Фала
Накратко, ти се уништува батеријата. Идеално батеријата треба да се движи од 20-80 посто поголемиот дел од времето и од време на време треба да се испразни до крај и да се наполни полна.
Освен тоа што ти се уништува батеријата.+ пократок и е животот..повеќе загрева..може да изгори кабелчето малце.. итн.. али тоа више она кога е претерано...
Да провериш дали лаптопот има опција да му се извади батеријата? Некои ја имаат таа опција. Така ќе си ја сочуваш батеријата, бидејќи таа има животен век т.е одреден број на полнења и празнења.