^^ Директно во струја ќе биде уклучен, само без батерија Провери дали може да се извади батеријата. Не може кај сите модели.
Да ама кога ќе ти излезе кабелот од латоп ти се гаси лаптопот. Знам колку е фрустрирачки кога ми се истроши батеријата на лаптопов. Мислев ќе терам така.... Не можев да дочекам да дојде батеријата кога ја нарачав после нешто како 2 недели.
кога сакаш да се логираш на фб внесуваш лево емаил адреса а десно лозинка Мене неми е штиклирано да ми ја зачува е маилот адресата а сепак кога ке притиснам ми ги чува сите емаил адреси кои се логирале од тој ком какода ги избришам некам да стојат?
Со CTRL и delete. Пред да се логираш кликни со маусот на полето каде што треба да стои меилот и ке ти се отворат сите маил адреси што се зачувани. Само помини со маусот преку некоја од тие со сакаш да ги избришеш и притисни CTRL и delete. Може има и друг начин ама јас вака ги бришам.
@ALISA0000 Ако не успее она од погоре,бриши ја историјата на Хром или Мозила.Koга ќе штиклираш,оди delete autofill data и се ќе ти избрише.
пробувам и вака ам не ми дава да го одбелезам с маусот со сиво е цело поле да редактирам не успеав и со двете финти првично мислев дека избрисав коа вака се стое redaktiram po 2 pat uspeav fala vi
Здраво. Син ми хакерот ми исчепка нешто и јутјуб не ми работи. Неможам да пуштам музика т.е. никакво видео. Дали некој имал вакво исклуство како да си го вратам како што е.
А да ја пуштите десктоп верзијата (www.youtube.com) ? Зашто вака според линкот, отворена е мобилната верзија.
Како да направам во Word 2010 третата страна да биде нумерирана со 1. Се отепав од чепкање и ништо не ми успеја. Некој хуман?
Word го гледа како цел документ,треба да направиш Break Page Еве ти видео на кратко како да го направиш тоа,ако треба нештп инбокс
Зошто не можам да ја спуштам програмата Excel 2003 на мојов компјутер, да не има врска што ми е компјутеров 2010 ми треба на училиште работиме затоа прашувам. Благодарам од напред
Сакам да прашам како да го деинсталирам Естет Нод 32 од компјутерот?Се обидов преку Контрол панел -програми- деинсталирај и нешто не бива. Пишува дека не е возможно деинсталирањето.Чепкав по компјутерот и го избришав фолдерот на Есетот, ама уште постои на компјутерот.Оти купив лиценциран Касперски од продавница и пред да се инсталира бара фаилови кои се неконтабилни, го наога Есетот и бара потврда за негова деинсталација и рестартирање на целиот компјутер.Откако се рестартира компјутерот при понова инсталација на Касперскиот пак се појавува Есетот и се си се врти во круг.Можно ли е да е инсталиран Есетот така што не може да се деинсталира и да е врзан некако Windovs-от(можеби тропам глупости ама толку ми се познавањата од областа на информатиката).
Сакам да прашам како може да се испечати некој документ кој е во pdf формат а не го отвара во тој компјутер кај што сакам да го печатам.Што треба да направам,да го променам форматот или треба да симнам нешто? Ве молам итно ми е
Во Control Panel, во категоријата Programs, одбери ја опцијата Uninstall a Program. На листата un-инсталирај Ask Toolbar, Ask Toolbar pdater, Ask Updater (впрочем сите други скорешни сомнителни програми). Потоа, ако користиш Google Chrome, за да го отстраниш, во Settings (преку иконата горе-најдесно, под копчето X), одбери од левото мени Extensions и направи му disable/uninstall на ASK toolbar-от. Дополнително, во Settings -> Manage search engines, во новиот дијалог прозорец одбери Google маке default, а ask.com отстрани го со X-от. Последно, во Settings, во делот On startup -> место да се отвара ask (како што е подесено), одбери Open the New Tab Page. Доколку си на Mozilla, од главното мени , кликни на Help -> Troubleshooting Information -> Reset Firefox -> Reset Firefox. Вака нема да се изрише ништо, туку само ќе се рестартира Firefox и ќе се врати на своите default-ни прилагодувања. Во случај повторно да се јавува, симни го AdwCleaner (со линков директно се симнува), со кое по скенирање ги остстранува сите малициозни фајлови, доколку сè уште ги има во компјутерот. Нареден пат, внимателно при инсталација. Слепо да не се клика next, next... обично токму тогаш во некое делче од прозорецот е селектирана опција за инсталација на вакви тулбари и што све не. За да може да се отвори pdf фајл, треба да има инсталирано на компјутерот програма со која се читаат. Симни го Adobe Reader (напомена: поништи ја опционалната понуда за инсталација за McAffe). По инсталацијата, можат да се отвараат pdf фајловите, како и се разбира да се принтаат.
Оди во control panel, па uninstall a program т.е. она што беше add or remove programs порано. Таму во листата барај кај го има Ask.com како publisher и одинсталирај ги сите програмчиња што се појавуваат под негово име. Потоа за секој случај исчисти го прелистувачот (историја, кеш, кукис) и тоа би требало да е тоа.
Играм на фб една игра, и немав пари и на гугл барав cheats некои за пари, поени, такви работи, и најдов една програма која треба да се симне па да си играш со неа, нешто hack cheats така беше нз точно. И кога пробав да ја симнам антивирусот не ми даде, го прекина симнувањето, и јас отидов на disable на антивирусот и ја симнав програмата. Се симна програмата и одма отидов enable на антивирусот и најде вирус одма. А со програмава ја инсталирав, ама не до крај одвај некако ја прекинав инсталацијата, дека немаше никадe опција и ја избришав папката со програмата, во control panel барав да не ја има инсталирано ја немаше, во downloads нема ништо. Ама денес на секои 5 мин од антивирусот ми се појавува address has been blocked нешто така во црвено прозорче( закана), инаku користам есет нод 32 антивирус. 2 пати го скенирав, ништо не наоѓа ама пак се појавува тоа црвеното прозорче. Сега ќе пробам со c cleaner може ќе поправи нешто. Помош молам ако знаете што да направам ?