Компјутерски прашања и проблеми

Дискусија во 'Слободно време' започната од topce25, 19 ноември 2010.

1. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.077
    Допаѓања:
    44.185
    Купив лаптоп пред 3 дена,почна да си работи како што треба се',ама сега па почна многу да кочи. Немам ништо симнато,ниту песни ниту слики,филмови,значи тоа причина за кочењево не може да е, Исто не е ни до интернетот,кога сум во друга соба и на другиот компјутер е спор нетот,бидејќи таму е слаб wi-fi сигналот.,а во другата соба брзината е добра и на другиот компјутер нема проблем,а овој бавен е и таму. Кога отварам табови на Chrome е бавно,кога барам низ документи,фолдери исто така е бавно,маусот понекогаш заглавува и не се помрднува,па после некое време пак нормално си е.Хром деинсталирав и после пак одново го инсталирав и џабе,пак по старо.Што би можело да биде? Да знам дали да го однесам кај што го купив да средат или да не се брукам,ќе речат неспособна на лаптоп да работи и само измислува проблеми. :tmi: Ако некој знае,нека ми објасни оти за вакви работи не ме бива баш.

2. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2012
    Пораки:
    961
    Допаѓања:
    1.377
    Хелп ми ....имам документи ворд со мешани реченици - 3-4 реченици на килирица па 2-3 на латиница - но треба сите да ги направам на кирилица со мк поддршка. Знам дека има негде да конвертирам реченица по реченица - ама јас сакам цел документ (да не се мачам де :))) - постои ли таков конвертор ???

3. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.466
    Допаѓања:
    33.802
    Вака сега...или јас сум мрдната или до лапнитопни е или не знам трето што..кликам гугл ми отвора после 15мин...мозила одма со експресо отвора ехаа тера шиба...можеби ќе го анинстал гуглов и нов да бапкам инстал таму...А!И сега оваа стрелкава што е што ја мрдаме со маусот знајте и до неа едно кругче само врти како лоадинг да е...и на дуолинго(за јазици учење една страна) не можам да го користам микрофонот требало адобе инсталирав такви и видов дека нема фајде пак истото и анинстал на адобе удрив и пак не може микрофоно да ги мочам(пардон за изразов)
    Што е работата сега?:^)

4. Witchy-style

Witchy-style Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2012
    Пораки:
    711
    Допаѓања:
    4.216
    купив рутер, го конфигурирав, инсталирав, се направив како што треба и пак покажува триаголник со извичник дека нема интернет на пц, а на лаптопот фаќа вајрлес полно и пиша limited и несака ништо да отвори, го рестартирав рутерот ама не бива....чаре?

5. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.466
    Допаѓања:
    33.802
    Google нешто ме зафркаваше овие дена.Кликам на то гугл икончето и не ми отвора.Ми отвора гугл после 15тина минути.И така терам некое време со Мозилата.Ама поубаво ми е со гугл некако.Истражував на нет шо е работата со гугл,зошто така не ми се отвора,некогаш и слики не можам да праќам,па секаде пишуваше да го избришам и пак да го инсталирам.Ајде го uninstall google и даунлодирав пак google chrome windows 8 и ете така цел ден си врти то даунлоадинг и вчера така беше..арно ама гугл не се инсталира сеуште...само даунлоадинг шиба.И сега совет нешто така?

6. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.279
    Имам проблем со Мicrosoft Teredo Tunneling Adapter и Microsoft Virtual WiFi Miniport Adapter. Првото се обидов да го решам постапно во DisabledComponents со впишување 0 во децималниот простор меѓутоа кога кликам океј за потоа да го рестартирам лаптопот, ми пишува Cannot edit DisabledComponents: Error writing the value's new contents.

Решение?

7. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.279
    ^

Денес пробав со реинсталација на тередото, мислејќи дека тоа ќе го реши проблемот но, тоа не се случи. И приметив дека кај Local Area Connection ми стои Network cable unplugged.

Последна измена: 22 јули 2015
  8. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    @Valerin Мислам дека и јас порано имав сличен проблем,му удрив Uninstall,па после скенираш за drivers и автоматски лаптопот ти го инсталира,најнова верзија.
    А зошто пишуваш 0,односно зошто ја менуваш конфигурацијата?

Инаку мене нешто ме интересира :D Гледам нешто понуди од ВИндоус да сум резервирала и да ми се симнало Виндоус 10ка.Верно е дека е бесплатно?
    И ако се одлучам да симнам,дали ќе праи проблем на лаптопот?

И уште едно прашање:Има некој враќано фајлови после форматирање на хард диск? Пробав три различни алатки,сите ми ги враќаат фајловите,ама после не ги отвара.На оние што ми го форматираа специфично им кажав што да не бришат,ама ко заинает,све чистка направиле.Мора да вратам,сликите ако не друго,од 2012 датираат.
    Може и ЛП да ми објасни некој што се соочил со ситуацијата :D

9. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.279
    Мар, веќе пишав, ама ајде повторно. Значи јас веќе го преинсталирав драјверот и скенирав, меѓутоа и со новиот се јавува истиот проблем. Што се однесува до конфигурацијата, ја менував со нула, затоа што таа требаше да овозможи нов старт, што не се случи.

10. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.484
    Допаѓања:
    176.183
    Користењето на windows10 ќе биде бесплатно, во траење од една година.

Има разни програми за таа намена, но ретко кој е добар. Во главно, добрите програми, што можат успешно да ги вратат избришаните фајлови, чинат многу пари. Исто така, носењето на компјутерот во специјализиран сервис за враќање на избришани податоци, ќе биде доста скапо. Се што можам да ти препорачам е да пробаш уште некоја програма, можеби ќе успее.

11. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.279
    @Peco

Златен, можеш да ми помогнеш?

12. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    @Valerin Ако имаш интернет јас викам да ги напраиш DIsable и двата,пошто секако не се потребни.
    Друго чаре не знам,баш побарав и низ гугл,тие се главните решенија.

@Peco Па ги инсталирав и тие со лиценца,ги имаше по пиратските страни,ама изгледа нема да проработат.Штета навистина.

На Valerin му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.484
    Допаѓања:
    176.183
    Не знам точно што е проблемот. Погледни го следното видео и види дали ќе ти помогне.

На Valerin му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Peco

Peco Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2015
    Пораки:
    5.484
    Допаѓања:
    176.183
    Тие алатки најчесто ја вршат својата работа само во случај на избришани фајлови. Доколку се зачува нов фајл на истото место што го зафаќал претходно избришаниот фајл, скоро невозможо е да се врати избришаниот фајл, во домашни услови.

15. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Да да,се информирав добро.Ама јас што и да симнам ми оди во C,а она што сакам да го вратам се наоѓа во Local Disk D, каде што нема ништо,па затоа не разбирам каде е проблемот.Башка ги наоѓа,уште се таму,само ми пишува damaged или corrupted.Ти благодарам во секој случај.

На Peco му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Winter Lady

Winter Lady Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2015
    Пораки:
    3.421
    Допаѓања:
    26.046
    Може ли некој да ми каже зошто од рутерот не факам wi-fi на телефонот ?

17. piglet1

piglet1 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2015
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    19.767
    Луѓе, дали можете да ми кажете како да се избрише (еротска)објава која со самото најавување на фб се објавува?Знам дека има вирус компјутерот и се логирав на фб и оп гледам на времепловот се објавило и било кој да се најави на фб од овој компјутер се објавува тоа и не можам да го избришам никако,нема опција за да го избришеш ,а срамота е , луѓе гледаат..Башка ја нема ни опцијата што стои десно, за одјавување..Ако ви се случило истото , помогнете и кажете ми како се бришат тие таквите објави. (facepalm)

18. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Пробај AdBlock за Google Chrome,а исто така види на фб да не си стиснала некаде лајк или да си влегла во некоја група каде што не треба.

19. piglet1

piglet1 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2015
    Пораки:
    994
    Допаѓања:
    19.767
    Не сум влегла во никаква група, не ни гледам такви ствари.Пишав дека кој и да се логира на фб од овој компјутер истото му се објавуе,не е дека сме влегле во некаква група или сл.Самиот компјутер има вирус и тоа се дешава..Благодарам на советот :)

20. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Епа добро.Пробај со Ад Блок,а исто така направи еден Scan со антивирусната програма што ја користиш.

На piglet1 му/ѝ се допаѓа ова.