Компјутерски проблеми Едно прашање, каде и како можам да проверам како стојам со слободна меморија во компјутерот??
Компјутерски проблеми Во My Computer во Local Disk (Cили во Local Disk (D зависи каде сакаш да гледаш , па десен клик врз нив па properties и general ) се надевам дека ти помогнав
Компјутерски проблеми Оди во "my computer" Кликни десен клик на "C" или на "D" иди propreties и ке ти се појаве едне круг во плава и црнвена боја. Плава боја- used space Црвена боја-free space Црвената боја ти кажува колку имаш гига бајти слободни.
Компјутерски проблеми Епа вака јас сега да се изјаснам. Што би можело да биде кога компјутерот ти се укочува на секои 5 минути и се исклучува, а пред да се исклучи се појавува некоја плава страна и после не се уклучува??
Компјутерски проблеми Windows is corrupted !!!!!! Или имаш проблем со некој хардвер дел.....крајно нешто - прегрева Пробај да го оправиш со "back up" на информациите и после формат....
Компјутерски проблеми Може е до напојувањето, однеси го на сервис нека ти го сменат, за да не зборуваме на памет сега, ама претходно сними си ги битните фајлови слики и сл. на цд да не треба и да ти го форматираат. Можеби е и до кулерот, провери вентилаторот да не ти фатил прашина со стапче за уши исчисти го полека или отвори го куќиштето па исчисти го ама ако не си правела вакво нешто до сега однеси го кај некој што се разбира. Штом ти дава плав екран носи го на сервис не го оптоварувај уште повеќе.
Компјутерски проблеми Како да наместам да има македонска поддршка на компјутерот, форматиран е и сега нема мак. ај кој знае да ми каже
Компјутерски проблеми Доле во taskbar-от би требало да имаш кратенка EN оди со десен клик на неа, потоа Setting па add и најди македонска поддршка. Доколку не можеш да ја најдеш кратенката, односно ја немаш, на taskbar-от стисни десен клик, потоа toolbars и штиклирај го Language bar. Ајде едно друго прашање. Многу ми кочи компјутерот, не можам да гледам видеа на раат (не е до потрошен интернет), музика не можам да слушам, општо ми кочи компјутерот кога сум на интернет. Прееска баш ми се појави едно прозорче доле, како известување и пишуваше нешто како Low virtual memory ама не успеав да видам подобро бидејќи не сакајќи го стиснав и се исклучи. Сигурно поради таа ниска виртуелна меморија ми кочи компјутерот при работа со интернет. Дали некој знае што треба да направам ? Едит:
Компјутерски проблеми Две работи....Првата е дека најверојатно имаш вирус и треба да се исчисти.....симни ја програмата - "malwearebytes" - добра е второ - мораш да ослободиш место на комп, т.е. мораш да избришеш нешто.....почни со бришење на "temporary files and cookies "
Компјутерски проблеми Антивирусот ми го поминал лимитот, а покрај тоа нема спречено ни еден вирус иако редовно му правев скен бај д уеј имав НОД. Сега сакам да го сменам, прво треба овој да го избришам така па после да ставам друг? Ме интересираше постапката треба да спуштам антивирусот прво или од цеде да го инсталирам? и кој ќе ми предложите, касперски знам го фалеа
Компјутерски проблеми Ќе ти го кажам истото што го пишав и во претходниот пост.....Симни си malwarebytes и завршена работа....симни го од тука: http://www.malwarebytes.org/ ниту да се замараш со други антивируси ниту процедури за анинсталирање/инсталирање
Компјутерски проблеми Мистери,јас го симнав, ама за да ги исчисти грешките, вика дека треба да се купи нешто...
Компјутерски проблеми aко си нашла чаре кажи, јас сеуште го имам истиов проблем... мислам дека треба да се преинсталира виндоусот ама освен тоа друго решение ?
Компјутерски проблеми Пробај да го симнеш од тука http://download.cnet.com/Malwarebytes-A ... 04572.html
Компјутерски проблеми Јас денес бришев непотребни програми од add/remove programs во control panel и по грешка сум избришала еден програм C-Media 3D Audio Driver а тој очигледно служи за звукот. Е сега, компјутеров односно мониторот (бидејќи немам звучници, туку преку мониторот слушам) не испушта звуци, ама затоа компјутерот (куќиштето) секогаш кога има некаков error испушта звук. На гугл го побарав програмов и го најдов, го симнав ама не сака да се инсталира до крај. Некое чаре?
Компјутерски проблеми си го избришала драјверот и затоа сега немаш звук.....кога си го купила компјутерот најверојатно ти дале цедиња со драјвери....во едно од тие мора да го има драјверот....ако не ќе мораш да го најдеш од нет
Компјутерски проблеми Mистери и јас ја симнав таа програма и ми бара код за целосно да работи сега може само да скенира вируси. Ако ми беше за скенирање сама ќе си скенирав, знам дека имам вируси, не ми треба и програма да ми го потврди оа
Компјутерски проблеми кој знае од кај сте ја симнали вие избришете ја и симнете ја од последната страна што ја пуштив
Компјутерски проблеми Абе мафни се таму лажго еден ја симнавме од кај што ни кажа и сега пу пу не важи па немам јас неограничен нет стално да симнувам антивирусни, овој последниот проверен ти е или и него од ракав го истресе?