Аха зошто на сите нели ни излегува да направиме апдејт на 10 , па ме интересираше дали е триал верзија и што предности има ?
штом ти искача само,значи имаш лиценциран windows,така да направи си слободно,нема ништо да ти се избрише од компјутерот.
кога се логирам на скајп ми ги чува сите што предходно се логирале на скајп од овој комјутер како да не се појавуваат? го избришав скајпот симнав нов ама пак си стојат
start -> vo search programs pisuvas run, pritiskas enter -> pastiras %appdata%\Skype i pritiskas enter -> shift+delete na folderot so username -ot
zdravo, mozebi ne e za ovde prasanjeto ama neznaev kade drugo da prasam. sin mi go udri so dalinski deneska plazma televizorot od philips od tie tenkite novi minata godina go kupiv 46iljadi . damla kje me fati koga go gledam ekranot tamu kaj sto udri kako iskrsen i se sirile niz cel ekran lini. dali ima nadez deka moze da se popravi ili ne dali slucajno ste slusale za vakvo nesto ili e za frlanje vekje? sekoe iskustvo i sovet e dobrodojden vi blagodaram mnogu
zdravo na site, Sakam da prasam dokolku nekoj znae za vakov problem da mi objasni. Stanuva zbor za staticen kompjuter pred nekoe vreme pocna da ne zacuvuva podatoci. Da vnesam nov dokument go ima dodeka e vklucen koga go isklucam kompjuterot i pak go vkluc. nema novi dokumenti,sliki,pesni itn bez razlika sto vnesuvam stoi dodeka e vklucen, so sekoe novo vklucuvanje samo stari podatoci cuva. Pesni sto izberam da slusam so naredno vklucuvanje te edni stari mi gi dava samo, mora pak da gi vnesuvam, slika da smenam, so naredno vklucuvanje mi ja dava edna ista (starata)..Isto ne mi se brisat nepotrebni stari raboti, a ne se dodavaat ni novi..Ako nekoj znae neka mi pise sto bi mozelo da e problemot i dali so instalacija na nov wind. bi se ostranil probl. bidejki i taka sakam da instaliram nov. Vi blagodaram. Pozdrav
А имаш ли слободен простор на HDD ? Можно е да ти е и до RAM меморијата. А на USB ти работи ли кога префрлаш фајлови ? Мене ова повеќе ми делува како хардверски проблем, па и со преинсталација не знам дали ќе го решиш, зошто ако е до HDD или до RAM меморијата, тешко дека ќе го отстраниш проблемот.
Има меморија да, а не работи ни со Usb, заборавив да пишам ми ги чува документите само во D, и тамо можам да чувам и да отстранувам на др место ако ги оставам не чува, само старите се покажуваат нити брише ниту додава, како замрзнат е. Најмногу ме чуди што мора со секое вклучување да правам се од почеток зошто се враќа се назад. Јас не се разбирам со проблеми околу компјутери, па незз што може да е.Утре секако ќе го носам да го sирнат, само ме плаши да не е нешто сериозен проблемот.
Здраво, Би ве замолила кој знае да ми пише, како да отстранам трајно податоци. Избришени во канта за ѓубре, и кантичката исчист ена. Но да неможат да се вратат пак. Windows 7 користам, кој знае нешто околу ова нека пише. Позз
Tи благодарам но заглавив во Sound device кај Details Не ми излегува како што е оишано во видеото и не можам да го најдам тоа што треба да го копирам во Notepad не сака.
Да не имаш инсталирано програмче дип фриз? Или некое слично. Обично такво нешто инсталираат по фирми за да нема проблеми со вируси посебно од УСБ ставање. Ако има нешто такво и сакаш на десктоп да си зачуваш нешто или да промениш на С мора да го исклучиш,инаку треба да знаеш и пасворд за него.
Кога ќе го уклучам компјутерот му бучи цело време и после престануваше ама еве сега не престанува цело време си бучи и треба да го лупнам куќиштето за да престане Што му е дали некој знае и како да го поправам?
Сум го имал ама баш истиот проблем. Или кулерот на процесорот, или кулерот на напојувањето (поверојатно) ти забушава. Постои шанса и напојувањето, ако ти е старо, полека да откажува послушност. Како и да е, однеси го во сервис, и повеќе не го мавај, по никоја цена. ПС. Пробај легни го куќиштето нареден пат пред да го уклучиш компјутерот, ако немаш премногу кабли што те спречуваат. Значи постави го во хоризонтална положба. Ако така не ти брчи, дефинитивно е напојувањето во прашање.