ве молам ако ме прочита некој што знае да ми каже . Лаптопот дома ми е за на сервис не може да работи нормално, кочи и се исклучува, само во safe mode with networking е како што треба ама така нема звук. Решив да не го носам на сервис и да купам нов после нова година но сега ми треба аудио во Safe mode за да гледам видеа и телевизија преку интернет ако знае некој
Вчера ставив нова micro SD картичка во мобилниот.... не подржува МП4 формат...сте сретнале ваков проблем досега?
Денес го чистевме внатре од прашини компјутерот. Ништо не откачивме, ништо не е сменето, преместено, се е на место. Едино малце тато шо бараше кабли ако има нешто истегнато дур го поврзваше. Сега работи сат- два, се океј и по извесен период се искл и неќи да се укл. Со дечко ми го отворивме првиот пат ко се искл, го отвори, ништо не чепна, го пушти и се беше океј. Одма се пушти, внатре работеше се во ред и од тогаш работеше се до сега, сега јас место да земам лаптопот решив да поседам таму, на сред фемина чат од нигде никаде се искл и неќи да се укл пак. На starting windows останува. Ова излегва кога одам на start windows normally. Кога одам на repair windows (recommended), почнува еден бар да се load ама кога ќе заврши повторно излегува ова и тука закочва или се рестартира и пак бара да бирам опција. Не се разбирам да чепкам пак, дечко ми утре е на работа со доста чурук работно време, един спас ми е ако вујце помини по некоја случајност. Ретко кој седи на компјутерот ама сепак му се наоѓа на мајка ми и татко ми и криво ми е да не работи, а баш денес го чистев долу онака генералката. Пак ќе речам не вервам дека е до тоа ама можеби. Некој да имал слично искуство или да знае што би можело да биди проблемот?
@theowndemon Од која година ти е компјутеров? Застарени делови, нема ништо чудно што ти прави вака, и на мој другар ист проблем имаше... Летаат годините така и технологијата оди напред.
@PogbaPol Релативно стар е. Уште пред јас да тргнам средно мислам дека е овој компјутер, евентуално ко бев јас прва. Значи 4 години со сигурност, можеби и поќе. Последно преинсталиран бил пред една година, тогаш матична му сменале и напојување. Има уште неколку дела сменати. Сакам да кажам, во глобала не е поќе истиот компјутер Ама ете го засега тера, битно му е на тато сликите од брат ми да сум ги земела кај мене во лаптоп па ќе го носел на мајстор, па дур тера, ќе тера, колку за фб и неколку помали игри.
Е арно што сте му смениле некој дел, иначе до сега можи и немаше да се залиш од него, немаше ни да го имаш Јас мојов комп. ко купив 2008 и само Рам му сменив до сега а претходно со стариот рам кочеше корнеше на едноставни работи, на нов таб пример умираше Ќе тера уште некоја година и тоа е.
Имам другар шо малку поќе се разбира во Пц, ми рече дека можно е Рамот нешто да ми бил загорен, ама дечко ми вика дека кога ќе сум го пуштала Пц ќе титкал не-знам-ти-како ако бил Рамот зато си реков да барам и мислење тука. Фала многу, сепак Ко ќе ми текни првиот пат ко се исклучи татко ми на фб играше табла, а вториот пат мене ми се исклучи ко имав отворено преку 10 таба од истражувања шо ми требат за на факултет, онака рандом си читав. Сабајлево пак му се исклучил ама или играл Зума или пак табла, друго татко ми не прај. До вчерае брат ми константно кантер играше на него, сега не е дома тој, ама на моменти ми се жалеше дека играта му кочи, а пред тоа била океј.
Знае ли некој зашто не ми се уклучува скајпов? Кога ќе пробам да се најавам ова ми се појавува can't connect.
@Tiniiic Ако користиш Windows XP, најпрво мора да направиш апдејт на Internet Explorer, треба да биде верзија 8. Потоа инсталирај најнова верзија на Skype, треба да работи.