Компјутерски прашања и проблеми

Discussion in 'Слободно време' started by topce25, Nov 19, 2010.

1. Vesna.Spi

Vesna.Spi Истакнат член

се појави redirect вирус, што и да отворам, се преиначува во некои други страни, како игри, лотарии, спортски обложувања и слично. Се обидов со инсталирање на разни програмчиња за отстранување, чекор по чекор туторијали од јутјуб но не помага ништо, совет?

2. blackpanter

blackpanter Популарен член

Capture.PNG

ми се појави ова на компјутерот и кликнав на иксот. и одма откако го исклучив ми се појави како балонче нешто во кое пишуваше: „среда, 18 мај 23:00“. прашањето ми е: дали самиот виндоус ќе ми се инсталира? јас треба да одобрам да ми се инсталира? да не се наплаќа? и дали и вас што имате виндоус 7 ви се појавува ова? и доколку да како сте го решиле?

3. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

Веќе не знам кој ад блокер да ставам на Операта.
    Хромот престанав да го користам баш поради тоа што откако ќе ставам еден ад блокер одма ми кочеше, па за сега бев од Операта најзадоволна. Порано еден до два адблокери беа доволно, после извесно време морав да ставам уште еден зошто веројатно повеќе реклами има во иднина.
    Сега имам премногу:
    upload_2016-5-19_14-55-32.png upload_2016-5-19_14-55-43.png upload_2016-5-19_14-55-59.png upload_2016-5-19_14-56-10.png
    И ова најново денес што го ставив:
    upload_2016-5-19_14-56-37.png
    го нема како посебен додаток како кај другите и денес сајтов и другите места преполни се со реклами. Неможам еден клик да направам како што треба ... ни каде, сем фејс ми е засега нормален ама твитер, тамблр и фемина едвај пишувам, едвај скролам, едвај кликам.
    Дали знајте некој друг ад блокер кој можам да го искористам? Нешто друго?
    Како вие се спревувате со вакви досадни реклами?

пс. порано користев Аваст и прочитав дека многу реклами потекнуваат од него и откако го избришав голем % од рекламите се намалија. Сега користам AVG ако е веќе битно .. :|

Last edited: May 19, 2016
  4. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

јас мислев дека користам Ad block ама сега проверив Ad block plus сум имала, незнам дали е некоја понапредна верзија, еднаш порано инсталирав и неам чепнато, ама од кога го инсталирав никогаш повеќе неам проблеми со реклами...дури не те прочитав не ни знаев дека имало потреба од повеќе различни адблокери...види ако не пробај со овој

theowndemon likes this.
  5. Fidanka12

Fidanka12 Нов член

Здраво ,имам еден проблем со принтерот, ми се случи одеднаш рс да не го наоѓа принтерот , неможам ниту да скенирам ниту да принтам.Пробав да го деинсталирам , но при повторна инсталација ми излегува connect your product now, а се ми е уклучено и поврзано со усб,пробав со друг усб кабел истото, значи не е ниту до кабелот, ниту до усб влез во рс зошто други усб конектори ми работат, проблем е само со принтерот не го наоѓа не се поврзува со него, а принтерот работи, можам само да правам копии. ПОМОШ !!!!

6. blackpanter

blackpanter Популарен член

има некој постара верзија од коди? и ако може да ми дадете линк од каде сте го симнале. :) фала.

7. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

За да се привикнам на џојстик денес зедов еден доста ефтин, компјутерот ми го прифати, ама игрите не ми го читаат. Ми фали нешто да слезам или шо да прам не знам стварно? :( (не зборам за рандом игри, туку игри кои знам дека поддржуваат и подобро се играат со џојстик)

8. kajl

kajl Истакнат член

Да прашам компјутерот не ми се уклучува целосно и ми се појавува црн екран со текст и ке го носам на форматирање.кога ќе го однесам дали претпоставениот ќе може да има пристап до сите фолдери.. итн во компјутерот пред да се избрише меморијата?

9. Peco

Peco Форумски идол

Да, ќе има пристап, освен ако е расипан хард дискот.

kajl likes this.
  10. lattie

lattie Популарен член

Луѓенца што се разбирате околу лаап топи просветлете ме ☺ имам проблем со полнење на лаптопот мислев дека е до полначот го сменив но пак исто полни само во одредена положба ако малку го мрднам полначот неполни дали можно да е расипано џекчето кај што се приклучува полначот, дали тоа воопшто може да се смени и колку би коштало ако некој знае?

11. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

да највероватно е тоа, штом си пробала со друг полнач..ако ти е лап топот под гаранција однеси го од каде си го купила би требало да го средат ако не кај друг мајстрор..најверотватно треба малку да се залеми..сепак мора да го види мајстор

lattie likes this.
  12. Elence93

Elence93 Форумски идол

Би ве замолила долку некој има activation key за windows 7 ultimate да ми го пише во лп. Почнаа да откажуваат работи, а немам време да преинсталирам друг зошто ми треба за испити.

13. Anon

Anon Популарен член

Оди на замунда, спушти Dazz Loader, после направи upgrade на WIN10.

Elence93 likes this.
  14. Elence93

Elence93 Форумски идол

А ќе ми се избришат некои документи?

15. Anon

Anon Популарен член

Не, документите нема да ти се избришат. Дури ни програмите нема.

16. Elence93

Elence93 Форумски идол

Го нема ни на замунда, piratebay, kickass... :(

17. Dust

Dust Game Over

Мислам со едно З е, пробај така.

Elence93 likes this.
  18. blessed.an

blessed.an Популарен член

Сакав да прашам..На skype си ја заборавив лозинката пред многу време го направив и дали еднаш два пати се оклучив е сегаа си ја заборавив лозинката..Само адресата си ја памтам..Дали има шанси некако да си го вратам или да си правам нов..:)

19. MagsDestiny

MagsDestiny Популарен член

Ако знаеш кој имејл ти е поврзан со скајпот, отвори ја апликацијата скајп, пиши го имејлот, наместо пасворд пиши нешто агсдкјахбкдцјбкцс и оди на Forgot Your Password, ќе ти стигне имејл за да си го смениш пасвордот и тоа е тоа. :)

20. blessed.an

blessed.an Популарен член

Тоа сакав и да прашам не си го знам имејлот само адресата си ја знам..Значи без имејл ништо не можам да направам..:(