Ох јас и памтење имиња да знајш .... јас со години идам тука врска немам како се вика местото ... Пелагонка знаев дека има како продавница, не знаев дека има сервис. За АМЦ знам дека се дефектни, дека кратат делови, ставаат стари, и такви работи.
После преинсталација на компјутерот, се е во ред освен една работа .... touchpad. Го пуштам компјутерот и гледам дека буквално blank ми е, го нема нигде. (ова е малку покасно сликано очигледно, не знам како да објаснам инаку) Штом го поврзам маусот, се е во ред. Се обидов да најдам на интернет шо е, да не испадни одма трчам по мајстори, а нештото ми е пред очи, и овде гледав. Ама таму го имам само ова: Сакам да кажам, неможам да најдам сем ако ете јас не го гледам, не знам. Патем ова што го покажува е маусот кој ми е сега прикачен. Ова веќе не знам колку пати го пробав .... уште прв пат кога забележав дека не функционира. И тука го дава само маусот, а не и тачпадот И он е up-to-date. Не знам ни како да го опишам проблемот на кратко за да барам на интернет, и продолжвам да барам, ама ете да пишам и тука можеби некој знај.
Каков Windows инсталираш, x86 / x64? Пиши го моделот на лаптопот (целиот што го пишува доле на лепенката одоздола или стави слика од неа). Можно е да не одговара драјверот за touchpad-от.
И јас ги имав истите проблеми на почетокот. има една програма што многу ми помогна околу тоа. Остави тоа што виндоусот вика треба сама да си ги завршиш работите. http://www.softpedia.com/get/System/System-Miscellaneous/IObit-Driver-Booster.shtml Пробај ја првен оваа, види што ке направиш. Потоа ке ти дадам друга, ама сигурна сум дека и оваа ќе заврши работа.
Поќе од еднаш. Прво не ми беше логично да е нешто другио и пробвав на него ама џабе, воопшто го нема, не стој маусот на сред екран здрвен туку кога ќе го откачам маусот скроз го снемва. Фала ти, сега одма ќе пробам.
во Ворд, Како да направам проред 1.5 (сингле спаце) ? рамка со големина 21 х 29,7, со порамнување justify, лево и десно маргини : долу,горе,лево,десно 2.54 цм ?
@SunnyGirl2 Спојлер: Фуснота Малото бројче до една реченица која продолжува со линија под страната е фуснота. Резултат: Хедер и Футер обично се текст, означување на страната која се појавува на секоја следна страна (освен ако не е означено поинаку), обично е во посветла боја за да не се меша и во надворешноста, надвор од листот каде што пишуваме. Најчесто е име на институација, град, држава, наслов - односно работи кои се пофторуваат секоја страница. Спојлер: Хедер и Футер Маргините се од каде до каде можиш да пишуваш на листот односно кој дел од листот ти е достапен. Има неколку често користени маргини ќе ги видиш на сликата, исто така можиш и да си наместиш по твое. Спојлер: Маргини Спојлер: Проред и порамнување Проред и порамнување од двете страни: Ова не го сфатив најдобро: Justify е порамнување од двете страни, види погоре, проредот сито ти го сликав погоре, а за да направиш свои маргини треба да одиш во custom види исто на сликата кај маргините погоре. Таму ќе ти излези вакво мени: Спојлер: Слика Во глобала то е то се надевам ќе ти поможи edit: Јас почнав да го пишувам мислењето па правев пауза гледам си го сменала твоето мислење во меѓувреме и дека ти треба само последниот дел.
Изгледа немаш дравејр за touch pad, најди го тој драјвер само, инсталирај го и пробај.И најпоследно кажи дали заврши работа.позз
Извини што доцнам толку многу. За овој модел драјверите се достапни од официјалната страна на Acer на овој линк : http://www.acer.com/ac/en/US/content/support-product/5611?b=1 Можеш да свртиш доле до каде што пишува touchpad или оди дирекно на некој од линковиве : http://global-download.acer.com/GDF...3=ASPIRE ES1-512&OS=ALL&LC=en&BC=ACER&SC=PA_6 http://global-download.acer.com/GDF...3=ASPIRE ES1-512&OS=ALL&LC=en&BC=ACER&SC=PA_6 Не се грижи, нема вируси. Ова ти е последна шанса да пробаш да ги инсталираш драјверите рачно. Ако нешто не бидне пробај да пријавиш рекламација во продавницата, можно е да е хардверски дефект.
@Mladenov Igor ставив, пиши дека е успешно ставено и бара да се рестартира, рестартирам и пак не функционира. Како и да е ќе го однесам на сервис, мислам ете да откажеше од нигде никаде ќе сфатев, ама откажа одма после преисталација. Како и да е, ви благодарам на одвоеното време!
Пред да го носиш, се сетив на уште една работа како можеш да елиминираш дали е хардвер или софтвер во прашање само незнам дали ќе знаеш како да го изведеш. Ти треба да boot-ираш live систем од usb како Ubuntu. Ако ти работи touchpad-от таму, Windows-от ти е, во спротивно е хардвер во прашање. Ако знаеш ова како да го направиш пробај, ако не носи го во сервис.
@Mladenov Igor ќе му кажам на дечко ми и другар ми, сепак и двата сакаа со Team Viewer да се обидат ама некако не сакаше апликацијата да соработува. Ако знат ќе се обидам и со ова ако не на сервис ќе го однесам Фала ти многу уште еднаш за одвоеното време.
@theowndemon гледам имаш Windows 10 x64bit. Оди доле во Аction Centar > All Settings > Update and Security > Windows Updates доле имаш Advanced options > Штиклирај Give me updates for other Microsoft Products when i update Windows, Отштриклирај го Defer feature updates (тоа ги одложува update-товите и до 8 месеци. И Check for Updates. Ако нема ништо на http://www.driver-wireless.com/acer-aspire-e15-drivers-win7-win8-win10.html ти ги најдов во .zip форма се за сите Devices. Поздрав.
http://image.slidesharecdn.com/8671...-biznis-procesi-final-2-638.jpg?cb=1458304741 како се пишува т.е. прави тоа или tab,space
@SunnyGirl2 тоа ти е автоматски ажурирана содржина како што имаш наслови Heading 1 ќе биди скроз на крајот, како одиш понатаму до - Heading 2 & Heading 3, тие ќе бидат повнатре. @Згодно Момче благодарам на одвоеното време! Сега го направив првиот дел почна да слегува неколку апдејтови па ќе видам после како ќе испадни се.
Здраво, дали некој знае некој македонски сајт каде би можела да прочитам нешто за Oracle's SPARK M7 PROCESSOR??
Zdravo na site, Najnapred bi sakala da pobaram vash sovet okolu nesakajki izbrishani sliki od mob tel. I se sluci na edna moja prijatelka, i toa sosema nesakajki, shtiklirajki go cel album od 450 sliki, i go izbrisha! Ve zamoluvam za pomosh..postoi li nacin da gi vrati barem del od slikite koi i izbrisha?
Јас имам два проблеми, едниот ми е за таблетот, едниот за маусите. Проблем 1. Епа вака, вчера го имав ставено таблетот да ми се полни долго време, излегов и се тоа. Пред да излезам беше стигнат до 20%, кога си дојдов до 21%. По околу 5 часа не ми беше логично да е само толку наполнат си реков да не е откачен нешто ама пишеше: Charging 21%. Го сменав и полначот, ете не знам зошто, и местото за полнење. Пак пишеше дека се полни и дека е до 21% стигнат. Денес го испразнив скроз дур се исклучи, и го ставив да се полни исклучен и пак е закочен минимално со полнењето по скоро сат и пол. Сепак ќе го остам уште некој сат за секој случај. Доколку ете, не полни, од прилика кој е проблемот? Проблем 2. Имаме исти мауси со брат ми, бежични. За да не ги мешаме, обележан е неговиот маус и усбто за приклучок. Секогаш ако тој прв го има пуштено лаптопот и сме во иста соба, после јас го пуштам лаптопот и го земам маусот и мрда и кај мене и кај него и на неќење му исклучвам и поттервам работи и искрено непријатно е. Ако ги сменам усбињата работат спротивно, мојот кај него, неговиот кај мене и мора пак да ги сменам и после тоа секој маус работи таму кај шо е приклучен. Дали има начин како да се избегнат овие непријатности?