Не, не ми е бaш зa игрaње игри. Куќиште немa дa купувaм, имaм еднo oд пред некoјa гoдинa (сликa ќе стaвaм вo спoјлер) и имa инстaлирaнo Виндoус 8, aмa ми гaси. Не знaм штo е прoблемoт, пa мислев дa гo нoсaм дa ми гo преинстaлирaaт 10-кaтa. Спојлер: Куќиште
Дали знаете зошто командата од тастатура со Fn со стрелката нагоре и надлу не сака да реагира за намалување и зголемување на звукот? А инаку за светлина ми работи со стрелките за десно и лево.. Барав некои решенија за проблемот на нет ама не ми работеа тие солуции.. инаку имам лап топ Acer aspire e1-531
Кој е најдобар антивирус да го симнам? Моментално го имам Avira но неможам да се снајдам на него.. Предлог?
Секој ќе ти каже различен, затоа што не постои цврста дефиниција за тоа кој е најдобар. Јас го користам ESET Nod 32 веќе можеби една деценија. Солиден е, језда како и се што е добро, така и ова, бараат да платиш за лиценца, па за да го избегнеш плаќањето ќе мораш еднаш на 2 месеци да го менуваш кодот за активирање, коешто е работа од 1на минута. Ако се одлучиш за овој а ти треба некаква помош пиши
Брат ми има телефон андроид, постојано вади нотификации дека нешто престанало да работи. Дали било игра, камера, па дури и опциите. Неможам да влезам во опциите, неможам да влезам никаде за да прочепкам. Претпоставувам единствена опција е мајстор? Ќе се обидам да го форматирам, ама нели, откако ќе го рестартирам имам лимитарано време дури не ми се исклучат опциите.
Какво лимитирано време Форматираш и толку , на сестра ми така и правеше исто бидејќи нрмашр меморија да се ажурираат апликациите и престануваа да работат. Затоа формат и све што може префрли у СД.
Инсталирав XAMPP и во XAMPP Control Panel на Apache i МySQL кликнав старт. Симнав и текст едитор Sublime Text. И се по правилата креирав фајл со екстензија .php и кога сакам да го отворам во Chrome ми покажува Error 404. Пример пишувам localhost/hello.php и не ми отвара ништо. А ми треба за PHP за вежби. Object not found! The requested URL was not found on this server. If you entered the URL manually please check your spelling and try again. If you think this is a server error, please contact the webmaster. Error 404 localhost Apache/2.4.25 (Win32) OpenSSL/1.0.2j PHP/5.6.30
Децо, ај хелп. Ми бара да го активирам Мајкрософт офис со продукт киј, јас нормално немам а имам лиценциран Виндоус. Го преинсталирав Офисот и ставив нова, 2016 верзија и повторно истото ми се јавува. Гуглав и ми дава некој софтвер, нешто Џели бин беше за да го „залаже“ офисот дека има продукт киј кога нема, ама антивирусот не ми дава да го вклучам тоа. И антивирусот ми е лиценциран. Значи сите проблеми ми се откако сум лиценцирана, претходно раат со пиратски верзии, се' си функционираше. Моментално имам уште еден ден да средам, а после тоа се гасат пола и повеќе функции, не можам да отворам нови документи и да зачувувам, ќе се крстам без Ворд. Мислам, ќе работам јас во гугл докс ако дојде зорт, ама не ми е тоа-тоа. Чаре, продукт киј, бајачка, гатачка, било што?
Знаеш дека имаш и Ворд онлајн? Е сега, не знам во кој формат ќе ти се спуштаат документите ако немаш инсталирано на компјутер... А може само ќе можеш да ги отвориш а нема да можеш да ги едитираш, ама пак ќе можеш да ги праќаш така, па тој што има Ворд на компјутер ќе може и да едитира. Битно ти си средуваш се’ онлајн. Пробај, ако ме разбра што сакав да кажам, а сама себе си се збунив. За како да инсталираш пиратски, не знам... пробај со торент од Замунда, обично во коментари пишуваат ако нешто не е во ред и како да го средиш.
Пробав, преинсталирав цел Офис пакет од Замунда, пак ми се јавува истото. Баш ќе го пробам ова со онлајн Ворд. Јас за куцање и во ноутпед ќе куцам, само форматирањето... Бекап план ми е да работам во Гугл докс, па после да замолам некој да ми ги префрли/форматира во Ворд и така да ги праќам. Утре иде ИТ поддршка, ќе видиме што чаре ќе се најде. Е не ми се купува Офис оригинален пакет, има да работам во 2007 верзија ако треба ама не купувам.
Како алтернатива можиш да користиш и Open Office, само реално и не е најдобро. @Doozy Имам моментално една инсталација која ми е успешна неколку преинсталирања ама ми вади дека тука неможам да ја прикачам дека е преголема, а на дропбокс не сака да ми дај линк, ми вели дека има грешка. Сега ќе прочепкам и ако се сожали дропбокс ќе ти пуштам во порака линк.