Немам искуство со лаптопов, но 40к за лаптоп со тач екран е премногу, за истите пари можеш да земеш лаптоп со подобар квалитет, подобри перформанси, и поголем екран, а доколку ти се трошат 40к, можеш и таблет да си земен со добри перформанси.
36.000 е со клуб картичка. Ми треба со 15 инчи, добредојден би бил предлог за солиден лаптоп до 35000
Јас се водам по табелата за кој бренд најмалку се расипува: Apple: 86. Lenovo: 63. Asus: 62. Dell: 60. Toshiba: 59. HP: 58. Acer/Gateway: 51. Така да ако е за до 35к, и мора да е 15инчен и да е од сетек тогаш би го земал http://setec.mk/index.php?route=product/product&path=10002_10003&product_id=43377 Солиден процесор, 8гб меморија, 8гб ссд диск и 1тб хдд, солидна графичка. другото си е стандарна опрема. На сајтов за лаптоп информации има оцена 75% така да за парите е сосема добра оценка. Инфо; https://www.notebookcheck.net/Lenovo-IdeaPad-500-15ISK-Notebook-Review.166579.0.html
Имам еден проблем со лап топот. Многу брзо загрева и се гаси. Купив надворешен кулер и цело време ми е приклучен, па помага малце, али пак се гаси.
Пред да дава пари на сервис, баш е едноставно да се провери каква е работата.Не е тешко да се отвори лаптоп.
За некого не е тешко, за некого е многу фрустрирачки, посебно ако прв пат отвара лаптоп и може да направи голема штета.
Што треба да направам за компијутеров повеќе да не ми памти username и пасворди? На пример да сакам да влезам на фемина,facebook итн не мора да се логирам на секое сето е автоматски, е како да го сменам тоа а и да не мора да го бришам цел лаптоп??
Стисни на трите точки кои се во вертикала и се наоѓаат под иксот на пребарувачот( најгоре десно), потоа одбери "Settings" , кога ќе ти се отворат опциите оди најдоле од страницата и стисни "Advanced Settings" потоа ќе го побараш насловот "Password and forms" и првата опција е "Autofill Settings" стисни ја и притисни на "On" што свети сино.Треба да стане "Off" потоа излези од ова мени и стисни го долното "Manage Passwords" и кај него стисни го "On" да стане "Off" излези и од ова потоа над "Manage Passwords" одбери "Clear Browsing data" ќе ти се отвори квадрат, во првата редица избери "the beginning of time" и штиклирај ги сите коцки и на крај претисни "clear browsing data"(во сино што е) и Тоа е се. Слика ако неможеш да се снајдеш
Земен нов лаптоп, без Windows инсталирано, кога треба да се стави да се полни и колку време треба да се полни за прв пат?
Велат дека треба два три пати да ја трошиш батеријата фул и после да го полниш пак фул. Ама јас не ги следам тие адети и пак ми работеше мојот предходниот што го имав. Инаку слободно одма му инсталирај windows, ама веќе глеам си му ставила Linux така да подобро е. што се однесува до проблемот што ти врти вентилаторот јако тоа додека имаш гаранција иди однеси го да го проверат.
Кој го вели тоа? Целосно празнење на Li-ion батерија драстично ќе го намални нејзиниот рок и капацитет.
Дали ќе се оштети полначот за лаптоп ако цело време седи во штекер без да го користам? Или морам да го вадам цело време од штекер?
А aко се извади полначот од лаптопот а не е наполнет скроз 100% (на сред полнење), му штети нешто на лаптопот?