Компјутерски прашања и проблеми

Discussion in 'Слободно време' started by topce25, Nov 19, 2010.

1. Rusalka22

Rusalka22 Активен член

Пробај во: View/Gridlines

2. Srcka $

Srcka $ Истакнат член

Фаааллааа ти многу.

3. Rusalka22

Rusalka22 Активен член

Ени тајм :)

Srcka $ likes this.
  4. ванилала

ванилала Популарен член

Зошто некои слики што ми се пратени во чет на фб се отвараат како да се во помал формат, а уствари се иста нормална големина како и останатите што ми биле пратени? Само од компјутер ми се случува ова.

5. Haritiela

Haritiela Истакнат член

Ако пишам порака на Viber на некој што не е активен (пред 3 дена) значи нема delevered и кликнам „delete a message for everyone“ и го деактивирам виберот дали ке му стигне тоа дека сум ја избришала пораката кога ке се уклучи иако сум деактивирала вибер

6. jasmina00

jasmina00 Популарен член

Еднаш прашав и сега не можам да си го најдам решението на мојот проблем.
    Имено, имам документ во пдф со слики ....и ми требаат дел од тие слики да ги кропирам за во ворд документ а при тоа и да ги преведам зборовите од англиски на македонски на некои од сликите - објаснувањата посебно.

Како би било најлесно ако не друго, барем сликите да ги превземам од пдф во ворд

7. Rusalka22

Rusalka22 Активен член

Од пдф во ворд директно не можеш... Можеш инсерт да им направиш кога ќе ги имаш како слики
    (било кој формат: jpeg, bmp, tiff) Најлесно е да ги кропнеш со фотошоп, ако имаш - ако немаш пробај ја оваа онлајн алатка; http://www.pdfaid.com/ExtractImages.aspx
    ги вади сликите од пдф фајлот и ти дава да ги симнеш како зип

jasmina00 likes this.
  8. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

Новата игра на South Park (South Park Fractured But Whole), the Batman telltale Story најчесто ми кочат ненормално. На canIrunit имам некои минимални квалификации за да ги играм ама по пет минути во игра почнуваат да лагираат, лаптопот ми се загрева и играта крашнува. Поќе не влегва. Deadpool, LoL, WoW, Sims3, Sims4, и многу други сум немала мака, туку само со овие горе, а ептен сакам да ги играм.
    Треба да се помирам дека не можи, или ... ?

9. m.i.g

m.i.g Популарен член

35608069-712F-41B9-A279-706C703E424D.jpeg Ми падна лаптопот.Кога ко отворив за да го приклучам екранот е целиот шарен :( и не сака да се пушти. Има гаранција уште ама Не знам дали ќе можат да го земат за поправка. Плус не сум моментално во мк,кога ќе се вратам да им го однесам за поправка? Имам гаранција до октомври.Не ми е толку потребен лаптопот,би си купила нов ама сликите од малата ми се сите внатре,за тоа ќе ми биди најмногу криво ако не се поправа :(

10. blackwave

blackwave Популарен член

За физички оштетувања не важи гаранцијата, ќе ти земат пари за поправката.

11. m.i.g

m.i.g Популарен член

Да не знаеш отприлика колку земаат,ставив слика од екранот погоре...

12. blackwave

blackwave Популарен член

За жал, не знам. :( Јави се во овластениот сервис, ќе ти кажат. Распрашај се и по други сервиси, можеби ќе најдеш и поевтино.

13. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

зависи од марката и оштетата...ако ти е уште под гаранција носи го на сервис од кај што ти е купен, за ова оштетување не ти важи гаранцијата ама ако го однесиш на друг мајстор и тој го отвори после не ти важи повеќе гаранцијата..иначе на сестра ми исто вака и пукна т.е. и се скрши мониторот и пред 3-4 години и бараа 12 илјади за нов екран а толку ни лап топот не вредеше..па го однесе кај мајстор тој и најде за 6 илјади..на колешка моја пред една година 3500 и зедоа за цел нов екран ама пак кај мајстор а не во овластен сервис...тие мислам секогаш поскапо земаат ама најубаво да го однесиш кога ќе дојдеш во мк да го видат па да ти кажат проценка

kikkki and m.i.g like this.
  14. violetblue

violetblue Популарен член

Тука само екранот е оштетен, ако не сакаш да го поправаш во смисла дека нов екран не е исплатливо можат да ти ги префрлат сликите од хард дискот на усб, цд било што.

m.i.g and DAngel like this.
  15. m.i.g

m.i.g Популарен член

Така можеби изгледа на слика,инаку надворешно не е пукнат екранот,само линии што трепкаат се познаваат ко ќе го пуштам. За да го однесам на сервис од каде што е купен ќе можам дури во јуни :( сакав овде да го однесам на едно место,најдов на нет ама не знам што да правам сега. Најважно ми е да ми ги префрлат некако сликите од него,а и не вреди да давам многу пари за поправка оти тој кошта околу 14.000 ден. Инаку е Асус

16. VictoriaSan

VictoriaSan Истакнат член

Тастатурата на лаптопот не ми работи како што треба. Вчера кога го исклучив се беше во ред. Денес го уклучувам и не можам да се логирам. Функциите на некои копчиња се испомешале. Пример на X и C ми се уклучува Caps Lock, D и Q се понашаат како Alt, А реагира како А+Enter. Јас не знам што да направам за да ја вратам да работи нормално. Ја извадив батеријата, го рестартирав милион пати, го деинсталирав драјверот за тастатура и пак го инсталирав, направив се што најдов на гугл ама се е залудно. Некој да не знае некое чаре?

17. Luminary

Luminary Форумски идол

Имам принтер со скенер Епсон, но не знам како да го приклучам со компјутерот. Тоа околу каблите ќе се снајдам, ама колку што се сеќавам требаше да се инсталира нешто од некои ЦД-а, што јас ги немам. Има некако шанси преку интернет да симнам тоа што треба или? И што? Некој да ме упати pls:(

18. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Побарај драјвери на Интернет. Напиши го моделот и симни.

Luminary likes this.
  19. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

До сега сум имала три типа на принтери и сите имале само два кабли - еден од принтер до штекер и уште еден од принтер до куќиште (usb завршеток).

За драјвери ти кажала @Antolinaa , пиши модел и на официјалната страна ке ги најдеш.

Luminary likes this.
  20. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

upload_2018-4-12_18-45-20.png
    Шо треба да напрам? Сите страни ми функционираат сем Нетфликс.
    Претходно на google ако пишев нетфликс и отворев:
    upload_2018-4-12_18-45-58.png
    Ми отвораше, сега никако не ми отвора.
    Антивирус немам, друго искрено не знам дали имам, немам ништо чепнато од кога ми го преинсталираа.
    Како да го средам, шо треба да напрам?