Компјутерски проблеми Имам и јас ист принтер, јас од прва го иснталирав, а другарка ми по 10 пати обиди не и успеваше. Биди сигурна дека се правиш како што ти ги дава упатствата на цд-то. Сега избриши ја инсталацијата целосно, направи рестарт и пробај пак. Чекор по чекор за да не згрешиш ништо. Ако несака тогаш ќе треба да направиш формат на компјутерот па да го инсталираш пак Инаку многу лоши принтери, ефтин и за месец дена ќе ти се расипе катастрофа...
Компјутерски проблеми Што може да му биде кога ке го уклучам компјутерот и по некое време почнува да брчи па да кажам и силно
Компјутерски проблеми Несака копи паст да ми се направи, ни на интернет нешто, ни на било каков документ во компјутеров, немам вируси, до што може да е?
Компјутерски проблеми Во знаменцено Solve PC issues имам важна порака треба да значи дека треба од интернет да спуштам нов антивирус така ? Пишува Find an antivirus program online (Important) Меѓудругото ми пишува и дека треба ова да се направи - Set up backup (а ја немам појма што треба да направам)
Компјутерски проблеми па по се изгледа немаш антивирусна програма и треба да си сименш од нет.... а backup тоа е да си направеш копија од „фолдерите“ на ком бидејќи е можно да се избришат ако се заразени со вирусче
Компјутерски проблеми А како се прави копија ? Тука побитно ми е ова со вирусот, ќе спуштам касперски, е сега Kaspersky Anti-virus 2012 или Internet Security 2012 или може и двата да се спуштат ? Пишува дека се нови затоа ве прашувам .
Компјутерски проблеми па немој два антивируса секогаш имај само еден инсталирано... а затоа кој од овие два незнам бидејќи мислам дека ќе ти треба лиценца а free antivirus ти е avast тој можеш да го симнеш
Компјутерски проблеми Ама пишува дека е Фри антивирус Free 30-Day Fully Functional Trial Version Спојлер http://www.kaspersky.com/kav-trial-register Како и да е , ќе го спуштам овој антивурс, сепак тоа ми бара компјутеров.
Компјутерски проблеми епа тоа е trial верзија и ќе ти трае само 30 дена и после пак ќе ти бара симни си http://www.avast.com/free-antivirus-download ќе ти трае „ вечно“
Компјутерски проблеми Ама дека Мајкрософт не сорабтува со тие за виндоус 7 ?. Еве од овие треба некој да изберам, нод нема шанси да инсталирам http://www.microsoft.com/windows/antivi ... ows-7.aspx
Компјутерски проблеми Да ми помогнеше некој при изборот и инсталацијата уште немам инсталирано никој, доброволци? Фала однапред.
Компјутерски проблеми јас веке 3пат ставам вистински виндовс 7ца и повторно ми се јавува дека не ми е оригинален и дека треба да го надоградам , па затоа неможам ништо друго да му инсталирам
Компјутерски проблеми Погоре имам пишано/прашано, немам антивирус моментално, нодот го избришав, тој што ми го кажа анти- malware како беше, ти го инсталирав па после го избришав и него, и сега ми пишува дека треба да најдам антивирусна програма онлјан, на линкот што го имам постирано пишува со кои компании соработува Мајкрософт за виндоус 7, ама не знам која да инсталирам бесплатна и што ќе трае, а не ограничена на 30 дена како касперскиот.
Компјутерски проблеми Значи нема две недели откако си го купив лаптопот и почнаа проблемите. Буквално имам 5-6 работи инсталирано само, гугл хром, мсн, гом плјер, уинамп... такви обични програми. Чудово кочи ненормално. И плус, сите филмови, серии и слично, по одредено време ги замрзнува. Најново, на гом плејерот синхронизацијата не е иста со сликите. Епа кој ѓавол му е, ништо нема на него инсталирано и ме тупи. Пробав и со БС плејер ама тоа бетер беше, па веднаш го деинсталирав. Некое чаре, или да им се враќам во АМЦ малку на кавга ??
Компјутерски проблеми Зашто не сака да ми се инсталира месинџер. Немав досега,го симнав од овде Спојлер http://explore.live.com/windows-live-messenger?os=other и кога пробав да го инсталирам ми се јави оваа порака. Фала однапред.
Компјутерски проблеми имаш инсталирано антивирус? Зошто безразлика што немаш инсталирано многу програми, и од тие малку можеш да внесеш вируси. Инсталирај си антивирус одма. Багуфче провери во контрол панел дали ти е избришан претходниот месинџер .. edit: сега видов дека до сега си немала мсн... веројатно тогаш лош ти е линкот за симнување
Компјутерски проблеми Болдираното ми укажува дека си го симнала за друг оперативен систем, не за оној што го имаш. Симни го за соодветниот Windows.