За да ставиш нешто на CD мора да го изрежаш инаку нема да ти остане на CD-то (не функционира постапката copy- paste). Ќе симнеш Nero Burning ROM и преку тоа ќе ги изрежаш на CD-то.
Како да го подесам лаптопот секој ден сам да се стартува во одредено време? Има таква опција, гледав инструкции на јт ама нејќеше никако.
Reboot ти значи да го исклучиш и уклучиш одпоново.Пробај така или извади ја батеријата и одпоново стави ја.
Ај пробај вака https://www.google.com/amp/s/neosmart.net/wiki/reboot-and-select-proper-boot-device/amp/
Problemot e so nema opcija za restart ni edno dugme ne funkcionira kako se uklucuva taka ova se pojavuva
Ако е на лаптоп, пробај да го држиш точно 30 секунди копчето за уклучување/исклучување, а потоа откако ќе се изгаси уклучи го повторно.
На мојот лаптоп не се вади батеријата, имам тука постирано пред некое време нешто слично ми се појави и држев 30 секунди, се исклучи целосно и повторно го вклучив работеше се најнормално. Ако не сака и ова тогаш мислам дека ќе треба формат, дане има некој вирус.
Паднал Windowsot,треба да ставиш дали цд дали усб со Windows,и да го крене сам,има некој фајл од системот избришано,или вирус ти го има нападнато и избришано фајлот.
На десктоп ми се појави ова : Activate Windows Go to settings to activate Windows Ми бара некој код, и ми пишува дека е неуспешна активацијата, дали можам да се обртам во продавница каде што го купив, зашто само што му истече гаранцијата,и се појави ова ? Или се решава на друг начин ? Ако има некој што се раазбира ќе ви бидам благодарна..