Јас им земав на едни луѓе пред две години Леново со i3 6та или 7ма генерација, не ме држи за збор, ама мислам дека беше 6та и АМД графичка од оние low budget ама пак не беше интегрирана и се останато исто со овој твојов за 19К од Нептун. Еве денес, по 2 години цели продаваат горе-доле ист, ако не и полош лап топ, а поскап од тогаш. Ова само збори колку ДНО од компанија се, како и сите останати во МК кога се во прашање цените и колку им се отидени до плафон. Искрено, јас би размислил и за порачување преку интернет како опција ако не се нуди ништо на нашиот пазар. Се, се. Само тие пари на овие хохштаплери не би им ги дал, па нека ми го даваат и на 100 рати.
Фала за одговорот и советот. Бидејки ми е итно да имам лаптоп дома, затоа што ми рикна лаптопот, а во догледно време ќе се преокренам на Mac добар е да заврши работа. Онлине нарачување на техника не преферирам. Ми беше битно да прашам како конфигурација, а дали е скап или не тоа сама ќе си одлучам. Никој не ми даде одговор за тоа дали е добра конфигурација за домашна употреба и не е за играње игри, одма се фативте за парите. Сепак фала.
Тоа зависи што правиш на него дома. И јас не играм игри, ама отварам една програма од работа кај што си гледам која смена сум и кои пациенти ми се закажани, тоа ќе закочи обичен компјутер. Исто сум и самоук корисник на фотошоп. Еве не играм, не работам на компјутер, ама секојдневното користење ми е поголемо од некој што само отвара фб/инста/форум.
Nemam jas takvi programi. Jas rabotam na microsoft office, google sheets itn. Ako imav takvi programi koi baraat pojak kje zemev od 1000 evra i gotovo ama ne mi treba takov. Sepka vo 41 godina kolku imam ovoj mi e mozebi 7 mi laptop.
Како може некој да ти одговори дали е добра конфигурацијата или не, а притоа да не ги земе во обзир парите? И не знаеме за што ти треба тебе тој лап топ. Ако ти е привремен за онлајн сурфање, не ти менува ниту дали е 15К или 20К. И двата ќе ти ја бркаат работата. Нема лап топ што не може тоа да го направи. Сега, колку ефикасно и брзо, тоа е прашање и пак зависи од лични преференци. Еве овој е стриктно подобар од тој што го стави ти. Гледам го нема на залиха, ама имаш за 20тина илјади други подобри избори од Нептун. Па јас радо би дал уште 1000 повеќе и би одбрал друг. https://m.anhoch.com/product/599266...i3-8145u-4gb256gb-ssd156-fullhd-antiglaregrey
Дали знаете во кој салон би можела да најдам адаптер за Леново лаптоп, и од прилика која цена се движат? Ми треба адаптер модел: adlx65ncc3a. Спојлер: Слика @ЕденЧлен @Billy Idol гледам вие сте поактивни на овие теми, а ми е потребно итно, затоа ве тагнувам, можеби знаете
Секаде. Ама буквално во сите салони треба да има. Во Анхоч знам дека се продаваат доста Леново лаптопи, па имаат и галантерија. Однеси им го стариот адаптер и ќе ти кажат точно кој модел ти треба. Ваљда како овој ќе да е https://m.anhoch.com/product/599866...ibmlenovo-20v225a-rectangular-plug-compatible
Баш сега ги гледав овие од Анхоч, на залиха имаат од 45W и од 90W, а мојот оригинал адаптер беше од 65W. Најверојатно нема да биде проблем за батеријата доколку го земам тој од 90W. Фала ти во секој случај на брзиот одговор
Не верувам стриктно да продаваат за секој лаптоп поединечно, продаваат универзални. За да не се направи проблем понатака, земи го стариот адаптер и споредувај амперажи волтажи и се остало, да се во ист ранг.
@MagsDestiny Прашај во aitonix (поранешно ТДК) во Капиштец. Јас од кај нив нарачав пред некоја година.
Дечки ај предлог за гејмерски комп од каде да се земе .ова сака сун ми па дали вие нешто би додале или смениле
Компјутеров ќе биде ѓавол и пол за цена пошто ги има најаките компоненти на пазарот, па и нема што да се смени сега многу. Единствено можда би го сменил cooler-от на процесорот и би земал некој Ноктуа поквалитетен пошто тој 9700К се клока, па ако сака да го оверклокне понатаму ќе треба да го смени. Графичката ми боде очи исто. 2700 rtx е некаде иста со gtx 1080. Не знам како одат кај нас цениве, ама ако може вторава да се најде околу 300 евра, е подобар избор од 2070-ката за price/value. Сепак, јас би ја почекал новата генерација на графички што треба да излезе наскоро (ако веќе не е излезена) и ќе биде далеку подобра од сегашнава што и нема некое огромно подобрување од минатата. За од каде да се земе... Од каде ви е најблиску. Анхоч, Нексио, ДД стор, Сетек. Горе-доле тие се изборите и ако земете од едно место, може да издејствувате и некој попуст. Но, пак ќе речам. Не е најдобро време да се купува сега компјутер пошто новата генерација на процесори и графички тек излегува на пазарот и на стариве ќе им падне цената.
Со денови Google на лаптопот не ми е како што треба. Ништо живо не отвара (само серии и филмови гледам) и ми покажува ,,took too far to open” Ај нема везе тоа, него сеа и трепка цело време и не отвара ништо. Ќе пишам во search и не отвара. Бришев history 15 пати, го рестартирав, батеријата ја извадив па ја ставив и пак џабе. Буквално не ми функционира..а мора да го опраам пошо треба проектната да ја праам распустов и ќе ми треба повеќе него било кога. Да не закачил некој вирус од адовине што ми искачаат на сериите? И Avast-от не ми е апдејтнат со месеци, тоа да не е? Некој?? @ЕденЧлен