Уфф, изгледа дека да... Па мене и ми пишува таму најдоле на десктоп Activate Windows и пробував да го чепкам нејкеше да се среди. Сигурно има програма некоја ама па не ми сметаше што си стоеше и го оставив така. Тука прочитав за да биде лиценциран се плаќало 120 евра може и више... А на виндоусот 7 ца на постариот компјутер си отвараше без проблем, само на 10 ка вака ми праи. 7 сто пати боље е него оваа поновава верзија.
Вака значи кај тебе е проблем тоа што не е лиценциран ни офис пакетот,а ни виндоусот и за двата ти треба посебни лиценци,а сега ти ги бара бидејќи поминало trial времето за користење. Имаш два начина за добивање на лиценца,со плаќање по легален пат или да користиш пиратска кракирана верзија која можеш да ја спуштиш од торент или друг хост.
Па не ми е, сфаќам. Ја не го ни користам оригиналниот word на тој лаптоп, туку wordpad верзијата ми врши работа. Не знам зашо, коа го носев на поправка, инсталирале виндоус 10 без офис пакетот, па сама си симнав PowerPoint, Wordpad си имаше инсталирано, а Word не. Не знам шо да правам. А колку отприлика се плаќа сето тоа? И колку е сигурна пиратската верзија, да не си иам после проблеми.
Така ги преинсталираат ја одбегнуваат пиратеријата ,а ако стават со лиценца ќе бидеш изложена на плус трошоци. Спушти торент и инсталирај слбодно,нема да имаш никакви проблеми!
Здраво, ми треба огромна помош! По грешка се избришани сите податоци и слики над 20илјади од Д диск што ги чувам 10 години. Однесен е на 3 4 места што не успеале форматичари..у состојба сум да платам сума само да ги вратам сите работи. Има ли таков човек во скопје ??
Дали има начин да се зголеми контрастот на екранот? Кога едитирам слики на пц изгледаат сосема океј, кога ќе го видам на телефон сосема различно изгледаат поради различниот контраст на екраните.
^На долниот ρаб на монитоρот, одоздоланата стρана има κопчиња. Ќе пρитисκаш на нив, се додеκа не ти се појави лента - мени на еκρанот, за пρомена на κонтρастот на слиκата. Потоа, избоρот е твој. Κолκу ќе има влијание на доρаботκата на фотогρафиите, немам поима. Битно, дρуга опција - нема.позз
Дечки купив веп камера за компјутерот Треба ли нешто да се инсталира , цело време ми дава дека не е поврзано??
Не треба да иснталираш. Каков порт има веб камерата? Дали кога ќе ја приклучиш, на екран ти излегува некоја нотификација од десната страна на десктопот долу?
Нема врска контрастот до боите на екранот и телефонот е никоја слика никогаш нема да биде иста на ком и на тел исто и како што една слика ја гледаш од еден тел е со едни нијанси а од друг е со други. Има опција доколку работиш со фотошоп да ја зачуваш поинаку сликата за да бидат слични боите.
@moni.poni Оди во device manager (кога ќе влезеш во my computer, десен клик на празната површина на прозорецот) и најди го драјверот за камерата. Направи му reinstall/rollback/disable-enable или избриши го па потоа сам да си се реинсталира. Во imagine devices треба да ти се појави како на сликата.
Помогнете ми некој ако знае. Сакав да направам ноќен режим бидејки ми смета светло ама видов дека ова ми излезе, и неможам да направам со светлово или да сменам слика позадина бидејќи ми излезе тоа и незнам што треби да направам?