Дечки мојот Десктоп отиде во вечните ловишта, после 10 години во кои душата му ја извадив. Е сега сакам да земам нов. Се мислам од брендираниве да земам HP ili Lenovo.Лаптоп имам но го користам за раота и не сакам да го изложувам на вируси и слично. Се мислам за овој https://www.anhoch.com/product/5992...i3-8100-4gb1tbhd630dvdrwtower-atxtypeckbmouse Ќе се користи за Office, Adobe Photoshop, Ilustrator и premiere претежно . И нормлано сурфање на нет Ви благодарам
Дали Windows Defender е доволна заштита за Windows 10, или препорачувате да се инсталира и дополнителен антивирусен софтвер?
MalwareBytes, CCleaner, и Avast ти се доволни. Стига предупредување штом принајдат сомнителен фајл или линк. Privacy badger extension инсталираш доколку користиш гугл хром пребарувач. Сосема доволно дури и премногу доколку си обичен интернет корисник.
Ти благодарам. Јас веќе некое време си терав само со Defender (што си доаѓа заедно со Windows 10) и ми стигаа известувања за сомнителни фајлови. Но ете изгледа не било доволно Ќе инсталирам Avast за почеток, тој ми е релативно познат.
имам проблем до синока се беше ок со лап топот сабајле неке да се уклуче а свете ламбичката има струја
Не знам дали веќе си купила десктоп во меѓувреме, ама овој ни за сурфање не би го препорачал. Подалеку од него. 1х4гб меморија има, барај минимум 8гб и тоа по можност да биде 2х4, а не 1х8. Исто само со интегрирана графичка е, што е доста лошо, посебно за Premiere. Лично, не препорачувам готови конфигурации, ама ако немаш друг избор, јас би одел со ова https://m.anhoch.com/product/599268361/school-desktop-i5-9400f8gb256gb-ssd-geforce-gt710-1gb 3000 е поскап, ама барем ќе можеш да го користиш за тоа што сакаш и е каде каде побрз од тој што го линкна ти.
Имам Lenovo лаптоп па ме интересира како можам да му ставам лозинка, барав во поставките ама не можев да најдам.
Здраво. Имам едно камерче Genius Face Came 300. Го инсталирав драјверот и постои како драјвер во контрол панелот но подоцна се појавуваат две пораки дека е невалиден. Симнав друг и од нет пак исто. Знае некој како да го средам за да почни камерата да работи?
Некој да не знае што е проблемот со инстаграм? Другаркава вика влегува на инстаграм и самото се одјави и неможи да влези а таа не се одјави ниту го избриша ниту го деактивира. Пробала да влези неможе а таа сега не го знае емаил а нема ставено ни тел број да се заштити. Сега како да го поврати?
Здраво на сите. Имам мал проблем со лаптопот ми падна малку и од едната страна каде што се става ЦД ми се отвори малце, па ме интересира дали би можело тоа да се поправи да се заштрафи некако пак и колку би чинело тоа? Тој си работи најнормално само тоа е проблемот што ми смета. Поздрав.
Имам една мака ама стварно ми треба одговор оти за факс ми треба ова. Имам еден документ за вежби кој се отвора со adobe flash player. Е кај мене кога ќе го отворам, всушност цело време прави лоадинг и не ја покажува содржината. Видов во броусер дека адобе не ми го дава како инсталирано. Инсталирав пак и пак го нема како инсталирано. И неколку пати инсталирам и пак исто го нема. Windows 10 имам. Може ли некој да помогне?
дали програмата има дозвола за инсталирање? да не треба да се кликни со десен клик мени и нарача "run as administrator"? и да не има системот ограничување за инсталации?
Не знам дали има некаде тема за IPAD,сакав да прашам дали има некој купено да сподели искуство, на што да се обрне внимание при купување итн. П.С. Не ми треба за работа туку за општо користење.
Не знаев каде да прашам па ај тука. Дали сметате дека 30/1 Мбпс интернет брзина е океj за гледање филмови? Треба да потпишувам дог па се мислам дали 30/1 или 50/3 Мбпс. Фала.