Компјутерски проблеми Неам поим, дека ја неам лап-топ, али ипак, нај сигурно ти е да го однесеш во некои од нико, анхоч.. од таму кај што си го купила.. Или уште поубаво ако имаш гаранција.
Компјутерски проблеми Да прашам дали некој знае зашто кога ке симнам песна од youtube downloader и кога ке пробам да ја конвертирам во MP3 формат ми шушти?што да правам,го преинсталирав неколку пати ама пак исто. ако знае некој нека ми каже. фала однапред
Компјутерски проблеми Не можам да ја пратам дипломската на професорот да ја провери, он вика да ја поделам на делови па така да му ја пратам. Е сега поим немам како тоа на делови дали да копирам дел од неа па во 1 ворд документ, па да продолзам со др. дел па пак во друг ворд док и се така до крај и така да му ја праќам Ај хелп оти со денови се обидувам да ја пратам и не бива......
Компјутерски проблеми Ако те сватив убаво... ти ја симнуваш песната сосе спот, и после тоа сакаш да ја конвертираш во МР3, ама неможеш? Ја мислам дека ти е подобро директно на да си идеш на http://www.video2mp3.net/ Иначе на мене ми се сејфува во папката Downloads во мај документс.
Компјутерски проблеми Додека бев на одмор ми го форматирале компјутерот и сега два многу битни фолдера ми ги нема. Едниот е со мои слики.. има ли шанси некако да се вратат?
Компјутерски проблеми Прво прашај да не им текнало да ти ги тргнат фолдерите во бекап а да не ти кажале . Ако сепак ти се избришани пробај со програмче за враќање бришени или форматирани фајлови како на пример Pandora Recovery. Ако не успее пробај на google да побараш: file recovery и ќе провериш неколку програмчиња додека не успееш. Знае да биде мачна процедура затоа што не секој програм може да ги поврати баш тие фајлови што тебе ти требаат.
Компјутерски проблеми Само претпоставувам.. Мене кога ми го форматираа.. нешто ми префрлија во це а нешто во де. Дека це ми бил фулл.. Па ми префрлаа меморија. Побарај ако не..
Компјутерски проблеми Не дека е проблем ама малце ме живцира.. Кога сакам да отворам филм само со двоен клик на него ми се отвора преку Winamp иако друга програма си имам наместено како Default. Чаре?
Компјутерски проблеми Ќе идеш десен клик на видеото -> open with -> choose default program... -> па ќе си одбереш со што сакаш секогаш да ти отвара и ќе го штиклираш следново -> Always use the selected program to open this kind of file. И нормално ОК.
Компјутерски проблеми Како да преснимам или режам филм на цд преку неро, ако знае некој нека ми ја објасни целата постапка оти не успешно ги снимам не ми ги чита потоа на двд
Компјутерски проблеми Имам пробле гоогле и другите страни ми се преведуваат на руски и имаше да го преведам на англиски и кликав таму и потоа се беше во ред не сега само гоогле ми е на англсики а другите страни на руски а нема и од кај да ги преведам ни ништо помошшшшшш
Компјутерски проблеми А повторно да ги инсталираш и Мозила и Гугл Хром, претходно да ги избришеш од компјутер, ако имаш Internet Explorer, па оттаму да ги симнеш повторно,само пред да ги симнеш,треба да направиш на кој јазик сакаш да бидат и после ќе ги симнеш.Јас така направив со Гугл Хром, најдов начин како да го сменам од хрватски на англиски јас нема да најдам па кај го има тоа инаку нема друг начин.
Компјутерски проблеми како што сватив сакаш секој филм да ти се отвора со некој друга програма не со Winamp? ако е така онда најди некој филм што сакаш да го отвориш , десен клик Propertise, потоа на тој помошен прозорец има Opens with: тука треба да ти е програмата со која сакаш да отвораш, ако ти пишува Winamp оди на копчето Change и најди си ја програмата .Само едно ОК, па Apply.. и тоа е. Ова ќе ти помогне 100% освен ако немаш нешто да ти патролира низ компјутер
Компјутерски проблеми Компјутерот пред малку сам се рестартираше. Што му е, и како да го средам тоа? Пред два дена го форматирав.
Компјутерски проблеми Можно е да ти загрева премногу, ако кулерот е стар/полн прашина/нешто трето, или ако напојувањето е старо и полека кине конци. А може и онака да се рестартирал, му текнало, се случува. =)