1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Компјутерски прашања и проблеми

Дискусија во 'Слободно време' започната од topce25, 19 ноември 2010.

1. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.172
    Компјутерски проблеми

Знае некој како да симнам Windows Media Player без Genuine Microsoft Software?
    [​IMG][​IMG]
    Еднаш го имав, едвај се отарасив од него, фала богу. :whew:

2. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.936
    Компјутерски проблеми

Татко ми се жали компјутерот му се конектирал автоматски на интеренет. До што може да е?

3. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.172
    Компјутерски проблеми

На виндоус 7ца има таква опција.. На секое се појавува едно прозорче.. Можеби некој од вас го штиклирал.. Доколку се појави нешто пак.. одштиклирај го..
    И на мене еднаш така ми се конектираше.

4. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.936
    Компјутерски проблеми

XP му е :) и се дисконектира и компјутерот истата секунда пак автоматски се конектира.

5. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.172
    Компјутерски проблеми

Тогаш незнам. :worried: Ама ти ако не прочепкај по јутуб.. Незнам дали е ова правото видео, ама тоа ми се појави кога пишав. :!:
    http://www.youtube.com/watch?v=MXE8Fay- ... re=related
    Ова е како автоматски да направиш да ти се конектира.. Па ти пробај обратно, ама незнам.

6. lovelost

lovelost Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    162
    Допаѓања:
    15
    Компјутерски проблеми

Знае некој како да сменам оперативен систем Linux во Windows :)

7. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.936
    Компјутерски проблеми

ќе си преинстралираш Windows, a Linux-от можеш и да го задржиш, а и да форматираш, твој избор. Ако никогаш немаш инсталирано оперативен систем предходно, дај на некој што знае да ти ја среди работата.

На lovelost му/ѝ се допаѓа ова.
  8. vaga95

vaga95 Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    915
    Допаѓања:
    2.037
    Компјутерски проблеми

Genuine Microsoft Software лелеееее кошмари имам од ова чудо на преинсталација ми заврши компјутерот заради него, а и од ко го зедов од преинсталација перката почна да не функционира салам па сега при секое уклучување ко трактор да имам в соба |(

На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.172
    Компјутерски проблеми

Нема подосаден програм, ли е што ли е. |( Таман си симнав медиа плејер, и ми се појави геуинето. Стопирав се, бегај таму, не ми треба таква беља. Ако треба ќе слушам само радио, ама тоа
    го*но
    не ми треба. :shake: :$
    А кога го имав тоа пред некоја година, црн декстоп имав, за пола саат се уклучуваше пц-то, спор ко полжав, на секои пола саат се рестартираше. Неможеше мсн-то. Ама еднаш дојде братучетка ми кај мене, според некое клипче на јутуб изгледа го тргна, како што незнам, ама алал да и е. х)
    Исто вакво беше:
    Немаше ни икони, се водев само преку старт. |(

10. Mistery

Mistery Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.626
    Компјутерски проблеми

ако имаш рутер за вајрлес, тогаш автоматски се конектира ;)

11. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.936
    Компјутерски проблеми

Не, не е до тоа. Тој го дисконектира и во истиот момент пак се конектира самиот.

12. Mistery

Mistery Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.626
    Компјутерски проблеми

а секогаш со пасворд се логираше до сега? Провери тоа што ти кажаа да не имаш наместено автоматско логирање одма штом ти се уклучи комп

13. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.936
    Компјутерски проблеми

Го вративме еден месец назад и сега е ок... Јас се си имав на гриша да не закачил некој вирус или некој да не му краде интернет, затоа што лапа гигабајти ненормално... Ама предходниот месец сменив пасворд, па ќе видиме.

14. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.172
    Компјутерски проблеми

И мене пред неколку месеци ми лапаше гига, и кога бевме да го форматираме ни рекоа дека имало многу програми и игри инсталирано, затоа. Па сега колку е точно незнам. :?: Демек затоа крадело инплуси. Иако јас имав само една игра, ама така што зафаќа повеќе гига. Ја избришав, и се беше во ред. Пробајте да делитнете нешто, незнам. :/

15. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.172
    Компјутерски проблеми

Пак јас. :tmi:
    Сакав да кажам дека отидов на аутомешли апдејт, и кога го рестарт пц, на почетокот ми се појави нешто со генуинето. :| ]:) И почна да ми се укочува маусот. И пребарав на јутуб, http://www.youtube.com/watch?v=mwPnvGXY ... re=related ова видео ме спаси. :whew: Го пишав тука, во случај пак да ми се појави па да го избришам. Иако не беше заразен копмјутерот, туку само едно ми се појавуваше. И во случај на некоја феминка да и притреба. :$

16. passion.for.fashion

passion.for.fashion Истакнат член

Се зачлени на:
    24 мај 2010
    Пораки:
    396
    Допаѓања:
    87
    Компјутерски проблеми

Епа вакаа.... имам еден лаптоп, јас не го користам, повеќе мајка ми го користи за работа и сеа сакам да го носам на одмор, зашо видов во хотелот кај што ќе бидам сместена ќе има wi-fi .. и сакам да прашам дали треба нешто да има на лап-топот за да се поврзе на wi-fi?? лап-топот е постар модел (siemens) и има windows xp :)

17. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.192
    Компјутерски проблеми

Можно е авастот да ги блокира одредени програми или нешто слично? Гугл Хром, Мозила не ми се отвараа, па некој си друг програм не ми отвараше, а кој појма немам, се појави поле на кое пишуваше дека програмот не е валиден :^)
    Потоа цел компјутер ми се мрдна, закочи целиот |( а како што имам важни работи во компјутеров, уште тоа фали да цркне и после амин од нив :D |( целиот е мрднат, а неколку пати од авастот ми се појавуваше известување, та и Тројанскиот вирус го фатил, а од каде, Господ знае |( ништо немав отворено.Па морав да го рестартирам компјутерот за да се врати во нормала :D |( а вака на авастот не пишува дека има вирус, па да е бавен :^)

18. Mistery

Mistery Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.626
    Компјутерски проблеми

Немора да е бавен за да има вирус, на мене ми мириса дека си закачила нешо ;)

19. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.192
    Компјутерски проблеми

Што закачил компјутеров ако не вирус?Незнам што му е, прееска го видов на авастот, пред малку скенираше и најде вирус, во папки во компјутеров, нешто програмски ,така нешто пишуваше, стварно незнам пак од каде таму вирус, а се папки за компјутеров, софтверски така нешто...не се разбирам, ама арен си беше претходно, незнам што му се деси одеднаш, нити мозила, нити гугл не ми ги отвараше и прееска,па го рестартирав, па сега финкционира ко ништо да не било |( а кого го отворив авастот, таму кај што го најде вирусот, килкнав на delete па рестартирав и сега незнам дали го има уште вирусот или не, врска си немам

20. Mistery

Mistery Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.626
    Компјутерски проблеми

симни си "malwarebytes" и скенирај го со него..ог кога ќе заврши нека избрише се што ќе најде....гарантирам дека ќе бидеш задоволна од резултатот ;)