За таа цена дефинитивно е најдобар избор. Ретко се наоѓа таа конфигурација за тие пари, обично ќе ја најдеш за дупло. па доколку немаш потреба од графичка картица, а стварно е во таа цена, земај го слободно.
На страниците за гледање онлајн филмови ми дава дека не сака да се конектира, проблем со серверот. Како да се оправам??
Менував име и пасворд на рутер (wifi). И на крај ми стои Please wait for Internet reconnecting. Ама ништо не се случува. Рутерот е Asus RT-N12E. Што да направам?
Дали има некој што работи во Анхоч? Ми треба малку помош, лично кога се обратив не знаеа да ми одговорат.
Луѓе ПОМОШ Имам Dell лаптоп на кој после автоматски апдејт на Windowsot се појави црн екран. Не се појавува ништо освен стрелката и никако не може да се запали. Како да се поправи??? Нека ми пише некој што се разбира ве молам. Итно ми треба, фала
после долго време го уклучив компјутерот, и ми стои ова.Несака понатаму ништо. Дали ќе морам да го преинсталирам или му е нешто друго? Help
Zdravo.Da ve zamolam nekoj za pomos, sovet ili nasoka kogo drug da prasam..Pred nekolku dena primetiv deka na osnovna strana na ekranot i koga ne sum na internet i koga sum, epten kratko kako za edna sekunda trepnuva nesto kako golem prozor i odma go snemuva od cista mira i toa se slucuva po nekolku pati vo tekot na denot...Kako podatok da kazam deka winodusot mi bese 7 pa skoro mi go nadgradija na 10...i slucajno stisnav na ikonava mozila fajrfoks i pocna da mi se instalira samata a ne go sakav toa pa barajki nacin kako da go sopram toa za da ne mi fakja prostor posto ne mi ni treba otkriv nekoj fajl,nekoj fajl po ime CAFADEBUG i izguglav pa imase nekoi komentari deka e nekoj zlonameren softver ili virus li e sto li e, pojma nemam posto slabo se razbiram vo taa oblast...prvo go zabelezav na edno mesto i go restartirav kompot bozem da se unisti ako moze posto pisuvase ili restart ili reboot da se proba za eventualno da se resi problemot...i posle toa [roveriv i go snema problemov ama po nekoe vreme pak go pronajdov na drugo mesto i toa na lokal disk C pa otidov na vindous pa na dijagnsotiks pa na indeks pa na public i tuka se pojavi toa cAFADEBUG...prasanjeto mi e kako da se oslobodam od nego? dali e nesto poserozno, dali da baram strucnajci da go sredat toa ili mozam duri i sam da si go sredam ako pratam tutorijals, samouk da sum?
Ќе треба да го преинсталираш, направи си бутабилен усб стик, во зависност од ОС кој го користи компјутерот, и пушти си на Јутјуб како се преинсталира.. Внимавај кога ќе ги креираш партициите, да не зафркнеш нешто.. Ако заглавиш негде, пиши пак, ќе ти помогнам, овде или во приватен чат.
Инсталирај си некоја антивирусна програма, real time protection да ти е обавезно вклучено, и немаш гајле, се што е малциозен софтвер ќе исчисти..
Фала ти! А мора да се плати антивирусната програма или не? И дали можеш да ми препорачаш некоја пошто не се разбирам?
Start--> Search Windows Security--> Virus and treat protection(klikni na nego)--> I pak pod Virus & Threat protection Settings klikni na Manage setting i tamu imash Real time protection (On/Off). Avast e free antivirusna programa.
Ако не е некој ептен со јаки перформанси, прашање е колку вреди. Може подобро е да земиш екстерна тастатура, поевтино ќе биде.