Зависи колку професионално сакаш да се занимаваш со таа работа. Принтерот е за домашна употреба ( аматерски ) и ќе те чини повеќе одржување на истиот отколку профит што ќе направиш
Здраво, не најдов тема за рутер па тука ќе прашам. Постојано снемуваат интернет мооте дома, им кажале дека рутерот кој го имале не е добар и прави прекини. Гледав да купам нов, ама многу не се разбирам, па ако може помош кој да го изберам, или пак некој друг да ми предложите. Кој е подобар Tenda или Xiomi? Еве ги спецификациите на Tenda А оваа е на Xiomi
Како снемуваат, дојде ли нивна екипа да ја провери конекцијата, дали и кога сте поврзани на нивниот рутер снемува конекција и го имате истиот проблем?
Да, ставале нивен рутер неколку дена и немало проблем. Тест правеле со нивен рутер, така им кажале, дека проблем е во рутерот.
Дали користите ваш рутер или нивни? Ако е нивни и не чини, требало да го сменат. Т.е. треба да поднесите барање до А1/Телеком/Мтел за промена. Од овие два горе, двата ќе бркаат работа, купете го поевтиниот.
Не, рутерот си е на моите. Не е на операторот. Им кажале може да им остават нивен, (тој со кој тестирале) ама, требало да си го платат, локален кабловски оператор е, не е А1, т хоме. Се мислев дали тенда или хиоми, околу 1000 се и двата.
На модем ли е поврзан рутерот? Инаку скоро и да нема разлика помеѓу Тендата и Шаомито, кој и да го одбереш ќе ти брка работа.
Па ваљда, тоа, е апаратчето кое го даваат од кабловска? Ако е, да, имаат такво апаратче и плус рутер.
Колку отприлика чини поправка на лаптоп? Потребно е да се замени батеријата и адаптерот. Станува збор за најобичен, земен околу 18.000 денари, Dell мислам дека беше. Не е лично мој, па не знам точно други спецификации. Однапред благодарам на одговорите
Нема тема за телевизори, па да прашам тука. Повремено се јавуваат знакчиња ко икончиња за мени на екран и тонот се качува или спушта сам. Се прави така, па неколку дена се е во ред. Телевизорот е Филипс. Можно е да е до него или до ресиверот на операторот? Еве какви се:
Здраво, сакам да си купам принтер за домашна употреба, го гледав овој https://www.neptun.mk/categories/PECATARI/CANON-PIXMA-MG-2550-S-EUR Ама некако не можам да се снајдам да најдам какви дополни на бои ќе треба да се купат кога ќе се потрошат и ќе треба да се сменат. Па да ми помогнете ако некој се разбира
Некој да ми препорача сигурно место во Скопје каде што можат да ми надоградат РАМ меморија на лаптоп? И дали може истово да се направи без да ми форматираат или било што друго да чепкаат во компјутерот?
Од кој сервис сте задоволни за Asus лаптоп, стар повеќе години? Сакам да му сменам тастатура, и да видам дали може, т.е дали е изводливо да се направи надградба, поточно да се заменат делови за да биде малце понов Ми треба плус и батерија за него, бидејќи е внатрешна зашто лаптопот е ultra thin верзија.. Не сум во можност за купување нов, па би сакала овој да ми користи за најосновни работи.
Прво провери колку ќе те чини таа надградба .. тастатура .. батерија .. работна рака .. па процени дали ти се исплати
Го отворив вчера, го исчистив од внатре, проработеа сите букви на тастатурата. Сега би ми требало само маус пад и батерија.. а доволно е да може само да ги купам, за приклучок сама ќе ги наместам..