Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Компјутерски прашања и проблеми

Дискусија во 'Слободно време' започната од topce25, 19 ноември 2010.

1. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.767
    Компјутерски проблеми

За кочењето на интернет, исчисти си ја историјата на пребарувачот, и во контрол панел избриши некои програми што не ги користиш за да ослободите меморија и исчистете си го пц од вируси.

2. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    Компјутерски проблеми

Ајде јас да ви кажам еден мој компјутерски проблем што подолго време ме мачи.

Тоа е некој ерор, и навистина незнам што го предизвикува, а не верувам дека е верус (којзнае, можда и е) Имено, не секогаш, но поголемиот дел, кога и да ставам усб во компјутерот но не усб како усб меморија, туку најчесто кога ги префрлувам сликите од апаратот на компјутерот, бидејки освен усбто од камерата и усбто за пренесување ствари друго и не пикам у компјутер :D ..значи кога и да ја приклучам камерата, компјутеров ко да го исфрла приклученото, ми се појавува некој ерор и се снемува..тоа трае неколку секунди..
    Ако повторно се обидам да влезам во фолдерот со слики, ова пак ке ме исфрли, едноставно се ке снема и пак по старо.. и незнам што да правам више :doh:
    Фала богу ова не се случува со обичен усб стик

Се соочила некоја со ваков или со сличен проблем?
    Ако ви треба името на еророт и тоа ке го пишам само треба прво да ја приклучам камерата и ке видам кога ке ми се појави.

Ве молам за помош

3. Mistery

Mistery Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.626
    Компјутерски проблеми

ај пиши или напрај скрин шот за да видам што ти пишува.....на прво сега вака кога ми кажуваш се мислам дали ти е инсталирана камерата на комп?

4. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    Компјутерски проблеми

Мистери извини што почека малку, незнаев дека си пишал

Значи еве, ставив камерата и излезе и сега ке ти го пишам
    значи вели:
    The ordinal 6880 can not be located in the DLL MFC42.DLL.
    |(
    што мајку му сака ова

5. Mistery

Mistery Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.626
    Компјутерски проблеми

Имаш проблем со некој софтвер што го имаш инсталирано. Ќе пробаш повеќе работи....прво ќе идеш на Start pa na Run и ќе пишеш ова

regsvr32 %SystemRoot%\System32\MFC42.DLL

после тоа ќе стиснеш ентер, ќе ти се појави нешто ќе стиснеш ок и ќе го рестартираш компјутерот...Провери дали ова ќе го среди проблемот....Ако не сака со тоа - втора опција ти е кога ќе отвориш фолдерот со сликите да смениш"view" vo "details", би требало да го реши проблемот...

Обично ова се појавува заради DivX софтвер проблем. Така да пред да напраиш тоа што ти го пишав најпрво, напрај му uninstall на DivX ... ај пиши шо си напраила ;)

6. Name

Name Популарен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    1.433
    Допаѓања:
    881
    Компјутерски проблеми

Да да точно, со DivX нешто е поврзано! :)
    ке пробам ова со run а тоа во details мислам дека имам пробано сите такви да ги сменам, али мислам не решава..
    а како да го uninstall дивиксот??

ејј заборавив сега ми текна, истото ова ми се случува и кога ке симнам одреден филм.. пошто нели ја си ги симнувам од нет, е сега не го прави тоа со баш секој филм но го прави со некои.. и тогаш највеке се нервирам пошто немам пристап до филмчето и неможам да си го гледам :(
    ај ке пробам ова утре па ке видиме што че биде :lol: :)

7. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Компјутерски проблеми

Што да правам со ова?

А др. проблем е што некогаш сам се исклучува :@
    Еве сега симнував нешто и наеднаш се исклучи и пак си се вклучи :devil:

Прикачени фајлови:

• forum.JPG
      forum.JPG
      Големина на фајлот:
      68,3 KB
      Прегледи:
      101
  8. Ann.94

Ann.94 Популарен член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.818
    Компјутерски проблеми

И јас го имам овој аваст и исто, имав одреден период како триал и после тоа и мене ми се појави ова.
    Епа ќе го кликнеш тоа левото, free antivirus и ќе следиш инструкции за инсталација.
    Јас го имам, и според мене исто заштитува како и тој од тест периодот. Не фаќам вируси, а кога и да посетам страница со вирус веднаш ме предупредува да излезам. :)

На Cacy му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Pelikuna

Pelikuna Популарен член

Се зачлени на:
    15 април 2011
    Пораки:
    1.961
    Допаѓања:
    2.022
    Компјутерски проблеми

А да си го исчистиш ти твојот компјутер?Отвори го кукиштето издувај го и пак го склопи.Памтам дека јас имав ист таков проблем ко твојов.Од кога го прочистив е како нов :)

10. VikiToO

VikiToO Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    52
    Компјутерски проблеми

Имав еден маус го уклучив светеше но не сакаше да ја мрда стрелката и го исклучив и го ставив стариот, и сега тој работи ама не му работи тоа кругчето во средина и мора со стрелка да одам надолу :( како да го поправам ?

11. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Компјутерски проблеми

Дали е можно некој да ми го следи компјутерот? Денеска кога го отворив скајпот сам си даваше Log Out и ми дава известување дека имало некога грешка дека мора да се одлогира сам за да се заштитат моите податоци, или е отворен од некој друг компјутер. Е сега, пасвордот не сум го дала никому и го сменив и веке не ми прави така. Но чудно е што предходниот пат кога ми направи така на стариот скајп јузер, другиот ден неможев да си го отворам бидејки ми беше сменет пасвордот од некој, исто и на мејлот па не ми успеа ниту да го ресетирам. Чудно е што во тој период, дечко ми го отворил неговиот скајп и за момент му излегле моите контакти и кога сакал да ме стави онлајн, се исклучил мојот и се вклучил неговиот. Ве молам ако има некој кој разбира малку повеке нека ми пише ЛП да му објаснам поубаво и да ми каже начин како да проверам дали некој ми го следи компјутерот. Итно ми е :(

12. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.858
    Компјутерски проблеми

Па и не е некој проблем но сепак сакам да средам некои работи низ компјутерот.
    Значи тазе форматиран ми е. My documents ми е празна папка а за да идам до папките My music, Mu pictures, Downloads, Favorites итн. морам да одам во My computer>Local disc C>Users>Strumfeta што ми е здодевно и нефункционално кога можам од десктоп директно да си ги отворам.
    Е сега ако може некој да ми каже како можам да ги наместам тие папки да си седат во My documents нели ако идам копи паст нема ништо да направам, пример ако ја префрлам папката Downloads со копи и паст кога ќе спуштам нешто нема да се спушти во таа папка туку во Users ќе се направи нова папка и таму ќе ми се симне. Се надевам ме разбирате :) .

13. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Компјутерски проблеми

Можеш shortcuts да си напраиш, десен клик на иконата и create shortcut и после на десктоп десен клик и paste shortcut :) ако добро те разбрав шо сакаш да напраиш :P

На Strumfeta93 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Компјутерски проблеми

Фала...Сега се регистрирав...сега пишува истекува за 365 дена :D

15. moonym

moonym Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    3
    Компјутерски проблеми

Кој Windows го користиш?
    Ако имаш XP, тогаш: Десен клик на секоја од иконите, Send To> Desktop (as shortcut).

Ако имаш Win7, би требало да е нешто слично.

http://tinyurl.com/3vc5rn2

На Strumfeta93 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.982
    Компјутерски проблеми

Прашав во Сакам да прашам, не добив одговор.. Па тука да прашам.
    Во врска со лаптопот кога го купив имав McAfee и сега ми вика дека треба да се купи за понатамошно користење. |( Дали сеуште ми е заштитен компјутерот од вируси, и како да проверам дали имам антивирус, и каков антивирус би ми препорачале да симнам?

17. Mistery

Mistery Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.626
    Компјутерски проблеми

кога си го купила компјутерот си имала trial верзија на антивирусот....сега истекла таа верзија и затоа бара да се купи....Моментално имаш некоја минимална заштита....Јас лично не користам антивирус бидејќи ме нервира, а и сепак си е личен избор дали ќе користиш антивирус или не и зависи што праиш на компјутерот...побарај на торенти имаш слободни верзии од касперкси, или пак иди на Avast i симни го него ;)

На Speechless му/ѝ се допаѓа ова.
  18. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Компјутерски проблеми

И јас би ти препорачала аваст исто како мистери пошто од многу антивируси кои ги имам пробано од него сум најзадоволна: http://www.avast.com/free-antivirus-download
    Брат ми има касперски и добар е ама на послаб компјутер некако кочи.

На Speechless му/ѝ се допаѓа ова.
  19. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Компјутерски проблеми

Втор пат откако го реинсталирав, комјутеров ми се гаси из чиста мира :^) .
    Како пред некој ден така и сабајлево го уклучив и по едно 20 мин отприлика само ми се исклучи :^) .
    Првиот пат викам ај може сум стиснала на тастатурава па се исклучи, ама сега сум сигурна дека ништо не стиснав.
    Што му е проблемот? :?:

20. Mistery

Mistery Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.626
    Компјутерски проблеми

нема друго - сигурно не си му симпатична :wasntme: пробај стриптиз, секси долна облека, штикла некоја добра, може ЌЕ СЕ ЗАПАЛИ :tmi:

На martinuska му/ѝ се допаѓа ова.