Компјутерски проблеми ко ке си пустам филмце да гледам немам превод..знаци симнувам преводи и не сака да се појават...имав едно цд со филм и превод на него го ставам на лаптоп и пак не ми дава превод...дали некој мозе да ми помогне ?????????????
Компјутерски проблеми 2 работи ....... 1). или немаш коректен codec ; .... 2). или плеерот што го користиш се има нешто зезнато, или пак не поддржува subtitles. за да го решиш проблемот симни или "DivX", ili "Zoom Player"..... со тоа ќе ги елиминираш и првиот и вториот проблем....ѓи користам и двата, нема никакви проблеми
Компјутерски проблеми или ти се прегрејува или рам меморијата ти одкажува од кога ќе се преоптерети....во зависност од тоа како свири....обично ако се прегрее, ќе се исклучи.... а ако почне да свири значи е рам меморијата.....ако свири без престан е рам меморијата, а ако свири испрекинато има големи шанси да е матичната плоча
Компјутерски проблеми Абе и мене ми свири лаптопот, кога ќе го вклучам, ама понекогаш... А полн бил, ок се било. Патем јавно му се заблагодарувам на опуштено, го решив проблемот. Благодарам.
Компјутерски проблеми ај објасни го свирењето ако можеш? кажи ми дали е едно доооооооооолго бииииииииип, или три кратки? и примети дали ти пишува ерор на биосот кога ќе го вклучиш
Компјутерски проблеми 1 долга чудна мелодија, бииииииииииипп..смешно дури ми е , што знам, некогаш ми се појавува тоа нели, еррор-от...да стиснам за да продолжам со нормално, а некогаш не.
Компјутерски проблеми незнам колку се разбираш од компјутери па ќе ти кажав вака....ако е едно долго тогаш 90% сум сигурен дека е рам меморијата.....за да провериш имаш два начина...или најди програмче со кое што ќе ја тестираш, или да видиш колку слотови од меморија имаш, ако се два, извади еден и пробај да го уклучиш со другиот....така направи со двата....еден од нив ако не е добар ќе свири ; )
Компјутерски проблеми Исто и јас имам приметено кај мојот компјутер дека свири,свирка повремено се случува тоа,ама незнам зошто така свирка само не е лаптоп
Компјутерски проблеми па кај тебе горде е уште полесно да провериш.....исклучи ги сите кабли од компјутерот, ОСОБЕНО ТОЈ ОД СТРУЈАТА !!!!!! тргни го лимот за да го отвориш и ќе видиш внатре нешто како на оваа слика тука има само една рам меморија....ако има две, ќе ја извадиш едната и ќе пробаш да го уклучиш само со една после смени ѓи и пробај со другата....таа што не е ок, ќе свири
Компјутерски проблеми па некад почнува така по малце да свири и после без престан свири и ако го симнам прозорецот престанува ...значи изгледа е рам меморијата...а што да правам ако е рам меморијата?
Компјутерски проблеми рам меморија не се праи, ќе мора да купиш нова....зависно од тоа кој модел и марка ти е компјутерот, според тоа си има компатибилна рам меморија. ако незнаеш да ја смениш сама, ќе пробам да ти објаснам, па ако мислиш дека ќе можеш, слободно пробај, ама ако не, не дирај, однеси ја некаде каде што ќе ти ја сменат
Компјутерски проблеми Значи пак нешто не е во ред тој свири ли свири а јас појма си немам,си мислев тоа што свири, дека така треба,незнам не се разбирам баш со компјутериве,тука видов пишувате нешто во врска со свиркањето на компјутерите,па затоа и спомнав,еве го и сега си свири,а нешто и претходниве денови ми кочеше компјутеров,треба на антивирусот надградба да направам,па глувчето нешто не реагираше, ми се мрдна тотално целиот е за поправка треба да се провери целосно,белким ќе го средам, за пак да е како што треба.Благодарам на помошта
Компјутерски проблеми А да си купиш нов? хахаха .... ајде види таму, ако имаш нешто проблем пиши позз
Компјутерски проблеми До пред некое време на лаптопот имав линукс ос а сега ставив виндовс и никако не можам да се конектирам на нет т.е на мојата конекција а пред тоа имав нет.. Ич не се разбирам во овие работи
Компјутерски проблеми Иди со десен клик на my computer - manage..... од лева страна ќе ти излезат неколку избори и че видиш има едно "Device Manager"....klikni na toa i kazi mi dali nekoe od tie sto ke ti izlezat e crveno ili zolto
Компјутерски проблеми немаш драјвер....ако имаш CD што ти е дојдено од кога си го купила компјутерот, на него има драјвери...а ако немаш пиши ми лп, па ќе пробаме да го средиме некако