Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Компјутерски прашања и проблеми

Дискусија во 'Слободно време' започната од topce25, 19 ноември 2010.

1. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.858
    Компјутерски проблеми

^Некогаш брмчи и ако е ладно во собата. Мојот ич нема прашина скоро го отварав а брмчи кога го уклучам, за 5минутки си престане.

2. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Компјутерски проблеми

Неможев да најдам соодветна тема за моето прашање, па го ставив тука. Ако има тема тогаш модераторот нека го префрли ова мислење.

Дали може меил да се избрише? Пример сега го правев, утнав една буква (касно забележав) и сакам да ги избришам. Дали е ова возможно?

3. NoellePage

NoellePage Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.767
    Компјутерски проблеми

да, можно е. Ќе го отвориш емал акаунтот и во опции мислам дека се наоѓа или во акаут опција за бришење или евентуално менување

4. snegulka21

snegulka21 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    93
    Компјутерски проблеми

Па и нее баш некој проблем ама ме интересира дали некој знае како се вика програмчето што се користи за да ти покаже пасвордите на вајарлесс .... (на комшиите :lol: ) ако знае некој нека ми пише!

5. kiki-riki

kiki-riki Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    117
    Компјутерски проблеми

aj ako moze link od kade se simnati (посебно клинерот) симнав еден куп од нет и сите откриваат ама кога треба да брисат или да поправат се отвора прозор бај фул вержн и сл

6. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Компјутерски проблеми

Мојот е чистен пред некое време, кога беше на сервис. Ама пак брмчи. Сестра ми ќе го мавне, ќе прекине. Ја ќе му мунам неколку, тоа за инает не прекинува. :wasntme: До мене ќе да е..

7. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.056
    Компјутерски проблеми

Јас од ваму го симнувам http://download.cnet.com/ccleaner/

8. Monroe

Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    431
    Допаѓања:
    416
    Компјутерски проблеми

Колку отприлика чинат веб-камерите?

Се извинувам за офтопик, нема соодветна тема кај да прашам пошто темата сдп е заклучена...

9. kiki-riki

kiki-riki Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    117
    Компјутерски проблеми

okolu 500-600 denari

10. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Компјутерски проблеми

Помагајте луѓе. Компјутеров ми се рестартира на секои 10 минути. Што може да ми е?
    Сега скоро нов Виндоус инсталирав... :worried:

11. The-Queen

The-Queen Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    2.425
    Компјутерски проблеми

Луќе не е компјутерски проблем, туку не можам да копирам линкови од јутјуб. значи одам горе каде што е линкот му стискам copy но за кога треба да го paste ми го paste овој линк
    http://www.savetubevideo.com/?v=pmNaaUv ... grec_index

не знам зошто вака, еве веќе неколку дена е вака.

П.с. тука пишав бидејќи не најдов соодветна тема, доколку не е модетаторите нека го преместат.

12. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Компјутерски проблеми

Ја сакам да прашам што да правам со звуков на компјутеров.
    Мислам дека кога го зедовме прво пред добри 4 години не правеше вака, ама последниве 2 од ко купивме друг почна чудно да работи звукот кога ќе пуштам песни или што било со звук.
    До звучниците не е, два пара имам сменето и пак истото го прави, како да се среди или само на сервис?
    Како да грчи и онај чуден звук кога менуваш радио станици, е така прави при слушање песна, ко за беља и лап топов не ми е нешто арен со звукот, се нему му е во ред, ама многу сецка, и кога ќе пуштиш песна да речиме знае така да ја растегне и да закочи и место песната се тегне така еден стих со чудни звуци.
    Не знам што им е на двајцата, ама знам дека ужасно ми смета и ме нервираат.

13. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.191
    Компјутерски проблеми

Лукс, да не се добро поврзани, затоа што и мене така ми правеше другиов компјутер, па го менував кабелот, баш така ми правеше и мене, како што рече грчи, безвезен некој звук или пак прашај во продавнициве и они знаат што може да е проблемот, во било која, немора баш од таму од кај што го имаш купено компјутерот, а веројатно е тоа што ти кажувам чим се во ред звучниците и компјутерот.

На Lux му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.383
    Допаѓања:
    17.599
    Компјутерски проблеми

Ова за прв пат ми се случува во мојата долгогодишна компјутерска кариера :lol: . Одам кај братучед ми да му инсталирам windows 7 на штотуку купен компјутер на кој немаше инсталирано оперативен систем, и го пуштам цд-то не се покренува системот, абер нема, си чекам така, ај викам да не е дека е пиратско, го пуштам моето ориџинале хп и тоа не бутира и си викам ова мора да е некој хардверски проблем или па што знам, ама па нов е пц бре, има ли некој идеја што би било (тоа со кабли се е под конец) ама побрзо децава се многу нестрпливи сакаат комјутер бре утре у школо нема да отидат од мука.

15. angel92

angel92 Популарен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    1.988
    Допаѓања:
    4.787
    Компјутерски проблеми

Дали може да се снима муабети од скајп??? Дали постои таква опција?

16. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Компјутерски проблеми

Сеа ќе ти напишев дека имаш хистору и дека сите разговори ти се зачувани ако ја имаш штиклирано таа опција, ама ми текна дека прашуваш за разговорите преку камера. Не сум видела можда може, на овој компјутер немам скајп, ќе видам на другиот и ќе пишам, во меѓувреме можеш самата да побараш во опциите, побарај убаво.
    _____
    Зошто лаптопов само од себе ми се исклучува? Читав дека се исклучувал така од себе поради прашина, ама го чистев со смукала и пак истото го прави, решение? :(

17. KrystalTears

KrystalTears Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2010
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    29
    Компјутерски проблеми

Престана да ми работи вградената камера на лаптопов. Незнам зошто, и не знам од кога. Иначе имам HP ProBook 4530s, околу 6 месеци го имам.

18. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Компјутерски проблеми

Кулерот во средина што е одвреме на време не врти. Некогаш сам почнува а некогаш кога ќе го осетам дека не врти ќе го мрдам со нешто и почнува да врти.
    Што треба да му се прави? :?:

19. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Компјутерски проблеми

Сакам да ги инсталирам power point, word итн. поновите верзии. Мора цд да имам или како? Пробував нешто од интернет симнував, ама неуспешно :)

20. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Компјутерски проблеми

Изгледа никој не е заинтересиран за темава, па и не ја ни отворил, тие само што имаме проблеми ја читаме :D Уште да знаев да ви одговорам и да си најдам одговор на моето прашање, кога никој не знае решение ќе чекаме одговор.