Компјутерски проблеми А знае ли некој/а , зошто на пример кога уклучувам музика, клипчиња од јутјуб на Гугл Хром нејќе да ми ги пушта? Ми се појавува едно донт сенд, па демек грешка со адоуб плеерот, а нема врска - ја имам најновата верзија и на Мозилата работи без проблем, ха?
Компјутерски проблеми Мислиш Microsoft Office ? Па големо е за да го симнеш од интернет некаде околу гига (незнам колку ти е брз интернетот) ,пробај од замунда, а можеш да побараш од некој на усб да ти даде инсталација
Компјутерски проблеми Фемина јас пред неколку месеци инсталирав од интернет, ама поради тоа си го зезнав цел компјутер, морав да го преинсталирам и сеа си ги имам пак тие од 2003. И сега пола документи ми се во 2010 и не можам да ги отворам, т.е. ги отвара ама со некои симболи, него ај тоа ќе се снајдам некако за нив, него пола фајлови (не само документи, туку цели фолдери со слики, видеа и слично) ми отидоа во неповрат. Мајка ми од работа ми донесе некои CD-иња со кои можам да си ги инсталирам новите, ама ми бара прво да иам Windows Vista не знам што, па има плус барања и баталив се тоа. Биди внимателна со тоа што го симнуваш пошто можеш да си го зезнеш компјутерот.
Компјутерски проблеми И не само што имам симнато, туку и демек се инсталира и после не функционира и никаде го нема. Фала Тенкаи на совет, сепак ја ќе си најдам цд
Компјутерски проблеми ^ Office не се симнува од интернет, од причина што можеш многу лесно да закачиш вирус. Сите линкови се преполни со вируси. Најубаво да најдеш цеде од некого, ја има најновата верзија 2010.
Компјутерски проблеми Повеќе е проблем со интернет пребарувачот, ама сепак да прашам. Зошто кога ќе го копирам линкот од youtube и кога сакам некаде да го ставам на местото на youtube ми пишува savetubevideo? И тој линк ме носи на страната YouTube downloader Еве пример: http://www.savetubevideo.com/?v=lLJf9qJHR3E
Компјутерски проблеми Не можам да најдам каде можам да го сменам фолдерот во кој ми се симнуваат програмите од интернет, на С ми е во my Documents ама сакам да го префрлам на D т.е да ги пренасочам Downloads, никако не ми текнува како беше
Компјутерски проблеми Дали некој може да ми каже на пример кога симнувам нешто преку uTorrent или BitTorrent,сеедно,како можам да ставам лимит колку интернет да ми земе? Да појаснам јас симнав нешто кое што најмногу имаше 5 гигабајти а,мене ми зема 50 гигабајти и кога прашав ми кажаа дека е до тоа,до торенот и дека може да се ограничи тоа.Е,сега бидејки ми треба нешто да симнам преку него,а ми се страв да не потрошам пак,би сакала да ве прашам да не знаете како се регулира ова ?
Компјутерски проблеми Ако користиш Google Chrome, кликни на Options>Under the hood>Downloads, таму ќе си видиш кои две опции ги имаш. Ако користиш Mozilla Firefox, кликни на Options>General>Downloads.
Компјутерски проблеми Откако ке си завршиш работа програмчето мораш да го исклучиш затоа што тоа продолжува да си сидува за потребите на играта, а тебе ти влечи интернет максимално. Значи после секоја симната програма исклучувај ја програмата од доле кај саатот Нетреба CD за инсталација, ке симнеш Микрософт офис преку торент, само да го погодиш вистинскиот пошто има многу фејк. Доколку не знаеш како се симнува пиши ми порака ке ти објаснам се детално Или е премногу полн со прашина или некој си играј мајстор па не го наместил и стегнал како што треба. Викни некој близок што се разбира да го среди додека не цркнал
Компјутерски проблеми имама microsoft word 2007 ама ми треба 2003 али нешо не сум мн добра со компјутерива ај ако може некој да објасни како да го симнам?
Компјутерски проблеми Зошто неможам да направам copy-paste?Значи има copy, но кога ќе стиснам paste не излага ништо :roll: Претпоставувам дека тоа е поради вируси,затоа што и цел компјутер ми е успорен .Имав антивирус ESET NOD32 Antivirus 4 но лиценцата ми истече.Како да ја обновам лиценцата?Или ако може некој да ми прати линк од друг антивирус да спуштам да го средам компјутеров.Фала многу
Компјутерски проблеми Погледни на http://www.nod32sky.com/.Јас се служам со кодови од овој сајт но пред да пристапиш до сајтот мораш да ја избереш опцијата Disable Antivirus and antispyware protection или слично кога одиш со десен клик врз иконата на Eset.Бидејќи ако не го ја избереш оваа опција нема да можиш да пристапиш до сајтот а отакако ќе направиш update повторно направи Enable на истата опција што претходно ја исклучи.Се надевам дека ти помогнав
Компјутерски проблеми Зошто би ти требал постар? Ќе одам по претпоставка дека треба да сочуваш документ во 2003 формат. Доколку тоа е причината, оди на следново: File>Save as и кога ќе ти се отвори следниот прозор, барај го паѓачкото мени Save as type:, кликни на него и наместо Word Document, избери Word 97-2003 document. Тоа е тоа, сега документот ќе ти се отвора и на постари верзии на Microsoft Word (секако, доколку тоа е причината за твоето прашање).
Компјутерски проблеми имам да правам семинарска ама мора да е на 2003 значи не смее да се конвертира, зашо ке се кочи комп. на професорот ако е конвертирана
Компјутерски проблеми Лукс и мене ми се исклучува сам понекогаш.Тоа ми се чини е кога ќе се преоптовари,ако имам пример премногу страници отворено или програми,па рам меморијата се наполни и не можи да издржи на толку мн информација комп.,така нешто мислам.И од процесорот зависи.И она едно виртуал мемори се полни,па треба да го рестартираш за пак норално да работи...Нема спас,само појачување или нов компјутер.
Компјутерски проблеми Јас ги имав овие три симптоми (не јас мојот лаптоп ) 1. Paste опцијата не работи(ни со десен клик ни со шорткати) 2. are untected - Ова го покажува горе на прозорот кај што би требало на пример да пишува ESET Smart Security... пишува "are untected" 3. task manager-ot не работи И барав по нет и на еден форум го најдов ова решение кое ми помогна Симни ги следниве 3 програми, инсталирај абдејтувај ги и скенирај. Многу битно: рестартирај после секоја инсталација! 1. Malwarebytes 2. Hitman Pro 3. Superantispyware После тоа си проработе и пејст и се по ред, пробај и ти
Компјутерски проблеми Ај ве молам хитно ми е Ми треба некој да ми каже како да направам позадинаа на сите странии во Microsoft off word И како да направам страните да се гледат т.е 1 страна 2 страна...
Компјутерски проблеми Доколку те сватив добро ... ако не е ова тоа, напиши подетално што ти треба a за бројчиња на страните...