Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Компјутерски прашања и проблеми

Дискусија во 'Слободно време' започната од topce25, 19 ноември 2010.

1. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.018
    Допаѓања:
    81.358
    Компјутерски проблеми

А знае ли некој/а , зошто на пример кога уклучувам музика, клипчиња од јутјуб на Гугл Хром нејќе да ми ги пушта? Ми се појавува едно донт сенд, па демек грешка со адоуб плеерот, а нема врска - ја имам најновата верзија и на Мозилата работи без проблем, ха? :^)

2. Nevermore

Nevermore Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    1.991
    Компјутерски проблеми

Мислиш Microsoft Office ? Па големо е за да го симнеш од интернет некаде околу гига (незнам колку ти е брз интернетот) ,пробај од замунда, а можеш да побараш од некој на усб да ти даде инсталација :)

3. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Компјутерски проблеми

Фемина јас пред неколку месеци инсталирав од интернет, ама поради тоа си го зезнав цел компјутер, морав да го преинсталирам и сеа си ги имам пак тие од 2003. И сега пола документи ми се во 2010 и не можам да ги отворам, т.е. ги отвара ама со некои симболи, него ај тоа ќе се снајдам некако за нив, него пола фајлови (не само документи, туку цели фолдери со слики, видеа и слично) ми отидоа во неповрат. Мајка ми од работа ми донесе некои CD-иња со кои можам да си ги инсталирам новите, ама ми бара прво да иам Windows Vista не знам што, па има плус барања и баталив се тоа. Биди внимателна со тоа што го симнуваш пошто можеш да си го зезнеш компјутерот. ;)

4. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Компјутерски проблеми

И не само што имам симнато, туку и демек се инсталира и после не функционира и никаде го нема.
    Фала Тенкаи на совет, сепак ја ќе си најдам цд :)

5. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Компјутерски проблеми

^ Office не се симнува од интернет, од причина што можеш многу лесно да закачиш вирус. Сите линкови се преполни со вируси. Најубаво да најдеш цеде од некого, ја има најновата верзија 2010.

6. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Компјутерски проблеми

Повеќе е проблем со интернет пребарувачот, ама сепак да прашам. Зошто кога ќе го копирам линкот од youtube и кога сакам некаде да го ставам на местото на youtube ми пишува savetubevideo? И тој линк ме носи на страната YouTube downloader

Еве пример: http://www.savetubevideo.com/?v=lLJf9qJHR3E

7. eutixismena

eutixismena Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2011
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    1.414
    Компјутерски проблеми

Не можам да најдам каде можам да го сменам фолдерот во кој ми се симнуваат програмите од интернет, на С ми е во my Documents ама сакам да го префрлам на D т.е да ги пренасочам Downloads, никако не ми текнува како беше

8. Rozich

Rozich Популарен член

Се зачлени на:
    16 јуни 2010
    Пораки:
    1.194
    Допаѓања:
    1.092
    Компјутерски проблеми

Дали некој може да ми каже на пример кога симнувам нешто преку uTorrent или BitTorrent,сеедно,како можам да ставам лимит колку интернет да ми земе?
    Да појаснам јас симнав нешто кое што најмногу имаше 5 гигабајти а,мене ми зема 50 гигабајти и кога прашав ми кажаа дека е до тоа,до торенот и дека може да се ограничи тоа.Е,сега бидејки ми треба нешто да симнам преку него,а ми се страв да не потрошам пак,би сакала да ве прашам да не знаете како се регулира ова :( ?

9. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Компјутерски проблеми

Ако користиш Google Chrome, кликни на Options>Under the hood>Downloads, таму ќе си видиш кои две опции ги имаш. Ако користиш Mozilla Firefox, кликни на Options>General>Downloads. :)

На eutixismena му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Sramezlivoto

Sramezlivoto Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    100
    Компјутерски проблеми

Откако ке си завршиш работа програмчето мораш да го исклучиш затоа што тоа продолжува да си сидува за потребите на играта, а тебе ти влечи интернет максимално. Значи после секоја симната програма исклучувај ја програмата од доле кај саатот :)

Нетреба CD за инсталација, ке симнеш Микрософт офис преку торент, само да го погодиш вистинскиот пошто има многу фејк. Доколку не знаеш како се симнува пиши ми порака ке ти објаснам се детално :)

Или е премногу полн со прашина или некој си играј мајстор па не го наместил и стегнал како што треба. Викни некој близок што се разбира да го среди додека не цркнал :D

На Rozich му/ѝ се допаѓа ова.
  11. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.658
    Допаѓања:
    8.575
    Компјутерски проблеми

имама microsoft word 2007 ама ми треба 2003 али нешо не сум мн добра со компјутерива ај ако може некој да објасни како да го симнам?

12. MiDnIgHtLaDy

MiDnIgHtLaDy Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    21
    Компјутерски проблеми

Зошто неможам да направам copy-paste?Значи има copy, но кога ќе стиснам paste не излага ништо :roll:
    Претпоставувам дека тоа е поради вируси,затоа што и цел компјутер ми е успорен :worried: .Имав антивирус ESET NOD32 Antivirus 4 но лиценцата ми истече.Како да ја обновам лиценцата?Или ако може некој да ми прати линк од друг антивирус да спуштам :$ да го средам компјутеров.Фала многу :*

13. blackstyle

blackstyle Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2011
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    61
    Компјутерски проблеми

Погледни на http://www.nod32sky.com/.Јас се служам со кодови од овој сајт но пред да пристапиш до сајтот мораш да ја избереш опцијата Disable Antivirus and antispyware protection или слично кога одиш со десен клик врз иконата на Eset.Бидејќи ако не го ја избереш оваа опција нема да можиш да пристапиш до сајтот а отакако ќе направиш update повторно направи Enable на истата опција што претходно ја исклучи.Се надевам дека ти помогнав :hai:

На MiDnIgHtLaDy му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Nightwalker

Nightwalker Популарен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    1.124
    Допаѓања:
    4.447
    Компјутерски проблеми

Зошто би ти требал постар?
    Ќе одам по претпоставка дека треба да сочуваш документ во 2003 формат. Доколку тоа е причината, оди на следново:
    File>Save as и кога ќе ти се отвори следниот прозор, барај го паѓачкото мени Save as type:, кликни на него и наместо Word Document, избери Word 97-2003 document.
    Тоа е тоа, сега документот ќе ти се отвора и на постари верзии на Microsoft Word (секако, доколку тоа е причината за твоето прашање). :)

15. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.658
    Допаѓања:
    8.575
    Компјутерски проблеми

имам да правам семинарска ама мора да е на 2003 значи не смее да се конвертира, зашо ке се кочи комп. на професорот ако е конвертирана

16. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Компјутерски проблеми

Лукс и мене ми се исклучува сам понекогаш.Тоа ми се чини е кога ќе се преоптовари,ако имам пример премногу страници отворено или програми,па рам меморијата се наполни и не можи да издржи на толку мн информација комп.,така нешто мислам.И од процесорот зависи.И она едно виртуал мемори се полни,па треба да го рестартираш за пак норално да работи...Нема спас,само појачување или нов компјутер.

17. simoncelicius

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.658
    Допаѓања:
    8.575
    Компјутерски проблеми

ке ми пише некој линк кај да симнам ворд 2003?

18. Nevermore

Nevermore Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    614
    Допаѓања:
    1.991
    Компјутерски проблеми

Јас ги имав овие три симптоми (не јас мојот лаптоп :D )

1. Paste опцијата не работи(ни со десен клик ни со шорткати)
    2. are untected - Ова го покажува горе на прозорот кај што би требало на пример да пишува ESET Smart Security... пишува "are untected"
    3. task manager-ot не работи

И барав по нет и на еден форум го најдов ова решение кое ми помогна

Симни ги следниве 3 програми, инсталирај абдејтувај ги и скенирај. Многу битно: рестартирај после секоја инсталација!

1. Malwarebytes

2. Hitman Pro

3. Superantispyware

После тоа си проработе и пејст и се по ред, пробај и ти ;)

На MiDnIgHtLaDy му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Faline

Faline Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    549
    Компјутерски проблеми

Ај ве молам хитно ми е :!:
    Ми треба некој да ми каже како да направам позадинаа на сите странии во Microsoft off word И како да направам страните да се гледат т.е 1 страна 2 страна... :sweat:

20. Sramezlivoto

Sramezlivoto Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    100
    Компјутерски проблеми

Доколку те сватив добро ... ако не е ова тоа, напиши подетално што ти треба :)

a за бројчиња на страните...

На Faline му/ѝ се допаѓа ова.