Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Компјутерски прашања и проблеми

Дискусија во 'Слободно време' започната од topce25, 19 ноември 2010.

1. LyckliG

LyckliG Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2010
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    34
    Компјутерски проблеми

Супер одговор доби, само сакав да потврдам, затоа што гледам дека уште прашуваш како да симнеш 2003, што е глупост. :)

Со самото тоа што ќе го зачуваш документот како 97-2003, тој и ќе биде 97-2003. Тоа е една работа.

Втора работа, редно време е ако веќе нешто симнуваш, да симнеш Ворд 2010. Истото можеш да му го предложиш и на професорот.

И трета работа, доколку ја праќаш крајната верзија на семинарската (а не нешто што би требало он допрво да го едитира), најпрофесионално е документот да го конвертираш во пдф и како таков да го пратиш.

2. LyckliG

LyckliG Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2010
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    34
    Компјутерски проблеми

Има една многу добра страна, од каде што можеш да селектираш и симнеш се на куп, посебно после форматирање на компјутерот. Повели http://ninite.com/

Слободно симни го AVG free anti-virus, ќе го најдеш под Security. Никогаш нема да ти требаат кодови и лиценци, само редовни апдејти, кој што сам ќе си ги прави. Во сетингс подеси си детали за антивирусот (можеш, а и не мораш).

И заборавив да додадам, да не заборавиш да избришеш се од претходниот антивирус (од Контрол Панел), без разлика што ти е истечена лиценцата.

На MiDnIgHtLaDy му/ѝ се допаѓа ова.
  3. LyckliG

LyckliG Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2010
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    34
    Компјутерски проблеми

Најверојатно треба да го инсталираш/реинсталираш драјверот за камерата и ќе проработи.

Ако си правела формат тогаш дефинитивно е ова случајот. Или пак ако си чепкала по фолдери и случајно си ги избришала драјверите за камерата.

Во секој случај, побарај ги драјверите, би требало да ги има на официјалната веб страна на ХП, пробај http://www8.hp.com/us/en/support-drivers.html. Пред да ги инсталираш (може ќе е еден, два..), би било добро и да ги избришеш старите, доколку ги најдеш.

Ако не, златен Гугл, па пребарувај според моделот што го напиша погоре.

4. Sramezlivoto

Sramezlivoto Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    100
    Компјутерски проблеми

Нема шанси да кочи, направи како што ти кажа Nightwalker, кај ти е крајот сега да симнуваш 2003, таа опција е за тоа и ти не правиш кој знае какво конвертирање.

5. Elika

Elika Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2011
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    46
    Компјутерски проблеми

Значи незнам каде се уклучува камера на лаптопот (ацер ми е)

6. Talita

Talita Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2011
    Пораки:
    942
    Допаѓања:
    1.396
    Компјутерски проблеми

Сакам да го инсталирам ИМЕш ... и сеа почнува се добро и при крај ми излегува ова... .... И коа ке стиснам Ок или на X се исклучува и инсталацијата ... Шо може да биди ? ;(

Прикачени фајлови:

• imesh.JPG
      imesh.JPG
      Големина на фајлот:
      41,3 KB
      Прегледи:
      131
  7. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.858
    Компјутерски проблеми

Нема посебна икона кај што ќе можеш да ја отвориш и да се гледаш. Само преку скајп можеш да ја уклучиш и кога не разговараш со никој :) .

8. Sramezlivoto

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    100
    Компјутерски проблеми

Оди во старт и пиши таму доле во Search "camera" или "Cam" ...

Недостасува некој фајл во виндоусот, тоа е затоа што го немаме лиценциран, а и не ти предлагам иМеш и БеарШер врие од вируси.. Најубаво од гугл да симнуваш песни ... името на песната + download и немаш мака :)

9. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.658
    Допаѓања:
    8.575
    Компјутерски проблеми

Супер одговор доби, само сакав да потврдам, затоа што гледам дека уште прашуваш како да симнеш 2003, што е глупост. :)

Со самото тоа што ќе го зачуваш документот како 97-2003, тој и ќе биде 97-2003. Тоа е една работа.

Втора работа, редно време е ако веќе нешто симнуваш, да симнеш Ворд 2010. Истото можеш да му го предложиш и на професорот.

И трета работа, доколку ја праќаш крајната верзија на семинарската (а не нешто што би требало он допрво да го едитира), најпрофесионално е документот да го конвертираш во пдф и како таков да го пратиш.[/quote]
    Тапа сте -.-
    Да можеше така до сеа семинарската ке беше предадена, значи не смеам така самиот професор ни рече, значи морам да куцам во 2003 а не да конвертирам али излеа не се разбираме

10. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.383
    Допаѓања:
    17.599
    Компјутерски проблеми

Девојче тапа не тапа, испадна ти тапа у случајов ;)
    Документот како што ти рекоа можеш да го зачуваш како word 2003, а доколку не знаеш како да го зачуваш како таков е тоа е веќе друга работа и тапа секако. А ти ако имаш понов ворд, ако симнуваш стар 2003 значи ќе се вратиш на стариот па после пак симнувај одн инсталирај нов. Безвезе комплицираш, послушај го советот со save as без да конвертираш. Поновите верзии не се направени за да искомплицираат туку да збогатат и сигурно не би ја кочеле работата на своите постари верзии. Или на крај па искуцај го во нов ворд па прати ми го мене да ти го средам.

11. senjorita-v

senjorita-v Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2011
    Пораки:
    1.706
    Допаѓања:
    10.151
    Компјутерски проблеми

имам проблем со другиот компјутер ...коа пробувам да го вклучам пише ntdl (некои рандом букви) is missing press ctrl+alt+del ги стиснав сите 3 наеднаш и пак се појави истото сеа некје да се уклуче

12. Sramezlivoto

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    100
    Компјутерски проблеми

Извади се што е поврзано во компјутерот од страна на USB, провери дали има CD во CD-ROMот или Floppy и вклучи го компјутерот. Доколку ја кажува пак истата порака тогаш е проблем со Хард Дискот, ова може да се среди преку BIOS само на сервис.

Тебе професорот ти е тапа.
    Има додаток за офис за конвертирање кој не е лиценциран преку микрософт, а многу го користат меѓу кои и професорите. Ова ти е дирекно зачувување во ворд 2003 и нема шанси да има проблеми.

На simoncelicius и senjorita-v им се допаѓа ова.
  13. ViktorijaMari

ViktorijaMari Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    463
    Допаѓања:
    159
    Компјутерски проблеми

го форматирав компјутерот! дали има шанси да ги вратам сликите и другите работи од мај докјумнтс?

14. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    7.306
    Компјутерски проблеми

Ајде ве молам помош додека не сум полудела!
    Значи, треба да го инсталирам Adobe Flash Player, саат време утепав, ама нешто нејќе чудово, не знам што му е проблемот. Значи преку кој и да пробам претражувач да го симнам, при инсталирањето ми вели да го затворам, океј го затворам, идам Retry и пак истото и истото и истото го дава..
    Шитови, а ужасно ми треба.. ;(

15. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Компјутерски проблеми

Само документите од Safe Disk остануваат. Се друго се брише.

16. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.633
    Допаѓања:
    3.742
    Компјутерски проблеми

Девојки да не знае некоја како да ги обележам страните доле на проект во Word 2007 ?? Сум заборавила :$

17. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    Компјутерски проблеми

Ани, јас имам 2003 и одам преку Insert-Page numbers, би требало нешто слично да е и во 2007 :?:
    Ај види од сликава дали ќе ти успее

На Annie.mk1 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Sramezlivoto

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    100
    Компјутерски проблеми

Ресетирај го компјутерот. Доколку и така не бива избриши го од Control Panel и повторно инсталирај.

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  19. julie77

julie77 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2010
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    20.065
    Компјутерски проблеми

И јас пробував и не знам кој е проблемот не се инсталира :?:

20. Dgirlll

Dgirlll Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    953
    Допаѓања:
    7.286
    Компјутерски проблеми

Mачорот ми легна на лаптоп и незнам исприцка нешто. Кога ќе ми беше исклучен од полнач, дисплејот потемен беше а кога ќе го уклучам на полнач посветол, односно нормално како што треба, е сега обратно е, на полнач ми е многу темен а кога ќе го исклучам е како што треба. Некој да знае како да го вратам како што беше?