Компјутерски проблеми Преку Paint отвори ја сликата и зачувај ја повторно само што кај опцијата Save as type избери JPEG.
Компјутерски проблеми Е сеа вака јас имам многу голем проблем со лаптопот. Прееска ми се укочи и така остана и ја го изгасив од копче и сеа коа го пуштам само до пола се пушта и толку. Му се случило на некој ова? И дали има решение освен да го носам на поправка?
Компјутерски проблеми Она што сакам да прашам, не ми работи глувчето на лап топот, а знам дека е исклучено не е расипано зошто пред некоја минута седеа внуците мој и господ знајт што му имаат направено?-ако некој се разбира нека ми каже Едит: Ме оќоре темава, џабе и наочари имам
Компјутерски проблеми Пробај извади и батерија и се и пробај да вклучиш одново...Ако не,значи windows-от паднал.Ќе треба да се реинсталира колку што знам.Можи ќе можат и да ти зачуваат некои работи,ама прашај некој што се разбира во тоа или па носи го на поправка. А пиши нешто кога ќе дојди до пола?
Компјутерски проблеми Ќе одиш во Insert -->page numbers-->и ќе избереш едно на пример bottom of page во средина доле тоа-->после одиш горе во design и го штиклираш different first page и така нема да го покажува бројот на првата страна, после десно кликаш на црвениот икс и ги затвараш header and footer, и погледни во документот ќе видиш дека првата страна нема број а наредната почнува од 2
Компјутерски проблеми Пробав се да напраам ја извадив батеријата не се уклучуваше, ја напунив скроз пак не се уклучуваше го оставив така укочен да се истроши скроз пак неќеше.. Сигурно ми паднал windows-oт Ќе го однесам на поправка иначе не пишува ништо.. Нема везе, фала многу
Компјутерски проблеми Мене на лаптопот, функцијава copy-paste не ми работи.. Мислам сака copy ама после не сака да се напраи paste.. Знае некој шо може да е проблемот ?
Компјутерски проблеми Вирус! И мене така ми правеше, однеси го на поправка што побрзо, мене ми се расипа хардот заради тој вирус
Компјутерски проблеми Ми се гаси комп .... И после мора да го остаам едно 15тина мин па да го пуштам .. ке поработи 20 мин и пак се гаси ... КОа го пуштам излага несо American megatrends ... Шо може да е??
Компјутерски проблеми ДА,добро кажа Мимс,додуша јас на сестра ми мислам дека и го опоравив од ко го инсталиравме ова Malwarebytes Anti-malware ,програма е за такви ситни вируси шо не можи да ги фати антивирусната,а ако имаш антивирусна неа нема да и пречи да работи.Пробај прво со тоа.Мислам дека ќе го најдиш на нет бесплатн,ако не пиши ми лп за да ти дадам акаунт на Замунда (тој за феминките што ми е )
Компјутерски проблеми Дечки имам проблем со лаптопот.. Кога вклучувам некоја песна најнормално свири песната и ќе си заврши.... Е после тоа е проблемот после неколку минути лаптопот се гаси сам одеднаш. После тоа го оставам околу 10 минути да се одмори го уклучувам пак и после тоа работи најнормлно. Значи лаптопов се гаси само ако вклучам некоја игра или песна... Кажете ми како може да се реши проблемов??
Компјутерски проблеми Ова можи да е некој проблем со драјверите,за звук можда,па ако знае некој нека кажи.Пошто комплицирано е малце со нив...
Компјутерски проблеми Имав ваков проблем со мојот, но не со песна туку игра кога ќе уклучев некоја поголема премногу се загреваше лаптопот и се гасеше. Кога ќе достигнеше одредена висока температура се гасеше и морав да го чекам да се олади. Затоа провери ако премногу ти се загрева, значи дека тоа е причината за гасењето. Е сега, ако затоа ти се гаси, еве јас како го оправив мојот: со правосмукалка каде што треба да излегува воздух (има дупчиња) поминав меѓутоа не дозволувај силно да зашмука правосмукалката бидејќи може да ти шмукне нешто што не треба. Многу внимателно. Така беше со мојот бидејќи од прашина се запушува делот каде што треба да излегува топлина за да се регулира топлината. Ако и по ова повторно се загрева, во компјутерски продавници се продаваат едни како подлоги за регулирање на температурата на лаптопот А ако проблемот не е загревање, тогаш побарај помош од некој што повеќе се разбира во компјутери
Компјутерски проблеми ај помос компјутерот ми гаси по 5 минути работа комплетно сам се исклучува а во горниот заден дел бргу загрева
Компјутерски проблеми Имам еден огромен проблем. Компјутеров ми е нов, па нека има 6-7 месеци од кога го купив. Немам речиси ништо низ него освен слики и 5-6 филма и основните програми, а Д дискот ми е преполн имам слободни 15,9 од 292GВ. И почна да ми цлави цел компјутер што ме ужасно нервира, а купив нов затоа што и предходниот така правеше. Да го носам на преинсталација ама не ми се носи дека нов е а и немам некоја друга причина. Вируси ми покажува дека нема, имам антивирус Авира и покажува дека нема вируси. некое решение за овој проблем
Компјутерски проблеми Ај пробај вака.. Start -- All Programs -- Accessories -- System Tools -- Disk Cleanup -- (D -- OK. Ќе почекаш некое време ќе ти се појават едни.. и ти треба да штиклираш.. и пак ОК.
Компјутерски проблеми Windowsot легален ли ти е, дали го купи, ако си го купила батали авира, сигурно ја имаш бесплатната верзија, треба да го исчистиш компјутерот, па ако имаш легален windows оди на нивната страна и симни си Microsoft Security Essentials, бесплатно е, јас го имам од пред некое време, ама избриши ја авирата ако не ти е купена. Ако пак немаш легален windows симни Spybot search&destroy и скенирај со тоа, исто симни си и Malwarebytes Anti-malware па скенирај и со тоа. Пред да преземеш било што оди во control panel-->internet options-->delete cookies, delete files, clear history Ако уште има проблем симнувај ги програмите и скенирај.
Компјутерски проблеми Ај сеа јас да ве прашам нешто. На пр:Сакав да инсталирам една програма и ја симнав од интернет ама кога ја ќе ја инсталирам се појавува грешка.Еве ова точно се појавува ~~~