Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Компјутерски прашања и проблеми

Дискусија во 'Слободно време' започната од topce25, 19 ноември 2010.

1. meandyou

meandyou Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    197
    Компјутерски проблеми

како да конвертирам слика од bmp во jpg. ?

2. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Компјутерски проблеми

Преку Paint отвори ја сликата и зачувај ја повторно само што кај опцијата Save as type избери JPEG.

Прикачени фајлови:

• Paint.png
      Paint.png
      Големина на фајлот:
      134,8 KB
      Прегледи:
      138
    На meandyou му/ѝ се допаѓа ова.
  3. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    Компјутерски проблеми

Е сеа вака јас имам многу голем проблем со лаптопот. Прееска ми се укочи и така остана и ја го изгасив од копче и сеа коа го пуштам само до пола се пушта и толку. Му се случило на некој ова?
    И дали има решение освен да го носам на поправка? :(

4. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363
    Компјутерски проблеми

Она што сакам да прашам, не ми работи глувчето на лап топот, а знам дека е исклучено не е расипано зошто пред некоја минута седеа внуците мој и господ знајт што му имаат направено?-ако некој се разбира нека ми каже :$ :$

Едит: Ме оќоре темава, џабе и наочари имам :$ :$ :rofl: :rofl:

5. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Компјутерски проблеми

Пробај извади и батерија и се и пробај да вклучиш одново...Ако не,значи windows-от паднал.Ќе треба да се реинсталира колку што знам.Можи ќе можат и да ти зачуваат некои работи,ама прашај некој што се разбира во тоа или па носи го на поправка. А пиши нешто кога ќе дојди до пола?

6. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.383
    Допаѓања:
    17.599
    Компјутерски проблеми

Ќе одиш во Insert -->page numbers-->и ќе избереш едно на пример bottom of page во средина доле тоа-->после одиш горе во design и го штиклираш different first page и така нема да го покажува бројот на првата страна, после десно кликаш на црвениот икс и ги затвараш header and footer, и погледни во документот ќе видиш дека првата страна нема број а наредната почнува од 2 ;)

На Meggy му/ѝ се допаѓа ова.
  7. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    Компјутерски проблеми

Пробав се да напраам ја извадив батеријата не се уклучуваше, ја напунив скроз пак не се уклучуваше го оставив така укочен да се истроши скроз пак неќеше..
    Сигурно ми паднал windows-oт
    Ќе го однесам на поправка иначе не пишува ништо..
    Нема везе, фала многу :*

На Divinebutterfly му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Grunge

Grunge Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    625
    Компјутерски проблеми

Мене на лаптопот, функцијава copy-paste не ми работи.. Мислам сака copy ама после не сака да се напраи paste.. Знае некој шо може да е проблемот ?

9. mims-89

mims-89 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 мај 2010
    Пораки:
    6.488
    Допаѓања:
    24.074
    Компјутерски проблеми

Вирус!
    И мене така ми правеше, однеси го на поправка што побрзо, мене ми се расипа хардот заради тој вирус :worried:

На Grunge му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Talita

Talita Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2011
    Пораки:
    942
    Допаѓања:
    1.396
    Компјутерски проблеми

Ми се гаси комп .... И после мора да го остаам едно 15тина мин па да го пуштам .. ке поработи 20 мин и пак се гаси ... КОа го пуштам излага несо American megatrends ... Шо може да е??

11. Divinebutterfly

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Компјутерски проблеми

ДА,добро кажа Мимс,додуша јас на сестра ми мислам дека и го опоравив од ко го инсталиравме ова Malwarebytes Anti-malware ,програма е за такви ситни вируси шо не можи да ги фати антивирусната,а ако имаш антивирусна неа нема да и пречи да работи.Пробај прво со тоа.Мислам дека ќе го најдиш на нет бесплатн,ако не пиши ми лп за да ти дадам акаунт на Замунда (тој за феминките што ми е :) )

12. kika13

kika13 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    104
    Компјутерски проблеми

Дечки имам проблем со лаптопот..
    Кога вклучувам некоја песна најнормално свири песната :lol: и ќе си заврши....
    Е после тоа е проблемот после неколку минути лаптопот се гаси сам одеднаш. После тоа го оставам околу 10 минути да се одмори го уклучувам пак и после тоа работи најнормлно.
    Значи лаптопов се гаси само ако вклучам некоја игра или песна...
    Кажете ми како може да се реши проблемов?? :tmi:

13. Divinebutterfly

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Компјутерски проблеми

Ова можи да е некој проблем со драјверите,за звук можда,па ако знае некој нека кажи.Пошто комплицирано е малце со нив...

14. Ann.94

Ann.94 Популарен член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.818
    Компјутерски проблеми

Имав ваков проблем со мојот, но не со песна туку игра кога ќе уклучев некоја поголема премногу се загреваше лаптопот и се гасеше. Кога ќе достигнеше одредена висока температура се гасеше и морав да го чекам да се олади. Затоа провери ако премногу ти се загрева, значи дека тоа е причината за гасењето.

Е сега, ако затоа ти се гаси, еве јас како го оправив мојот: со правосмукалка каде што треба да излегува воздух (има дупчиња) поминав меѓутоа не дозволувај силно да зашмука правосмукалката бидејќи може да ти шмукне нешто што не треба. Многу внимателно. Така беше со мојот бидејќи од прашина се запушува делот каде што треба да излегува топлина за да се регулира топлината. Ако и по ова повторно се загрева, во компјутерски продавници се продаваат едни како подлоги за регулирање на температурата на лаптопот :)

А ако проблемот не е загревање, тогаш побарај помош од некој што повеќе се разбира во компјутери :)

На kika13 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. kiki-riki

kiki-riki Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    117
    Компјутерски проблеми

ај помос компјутерот ми гаси по 5 минути работа комплетно сам се исклучува а во горниот заден дел бргу загрева

16. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.056
    Компјутерски проблеми

Отвори го и исчисти го кулерот, за да не ти прегори напојувањето.

На kiki-riki му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Barbie-mwa

Barbie-mwa Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    1.237
    Допаѓања:
    528
    Компјутерски проблеми

Имам еден огромен проблем. Компјутеров ми е нов, па нека има 6-7 месеци од кога го купив. Немам речиси ништо низ него освен слики и 5-6 филма и основните програми, а Д дискот ми е преполн имам слободни 15,9 од 292GВ. И почна да ми цлави цел компјутер што ме ужасно нервира, а купив нов затоа што и предходниот така правеше. Да го носам на преинсталација ама не ми се носи дека нов е а и немам некоја друга причина. Вируси ми покажува дека нема, имам антивирус Авира и покажува дека нема вируси. некое решение за овој проблем :( :worried:

18. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Компјутерски проблеми

Ај пробај вака..
    Start -- All Programs -- Accessories -- System Tools -- Disk Cleanup -- (D:) -- OK.
    Ќе почекаш некое време ќе ти се појават едни.. и ти треба да штиклираш.. и пак ОК.

На Barbie-mwa му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.383
    Допаѓања:
    17.599
    Компјутерски проблеми

Windowsot легален ли ти е, дали го купи, ако си го купила батали авира, сигурно ја имаш бесплатната верзија, треба да го исчистиш компјутерот, па ако имаш легален windows оди на нивната страна и симни си Microsoft Security Essentials, бесплатно е, јас го имам од пред некое време, ама избриши ја авирата ако не ти е купена. Ако пак немаш легален windows симни Spybot search&destroy и скенирај со тоа, исто симни си и Malwarebytes Anti-malware па скенирај и со тоа.
    Пред да преземеш било што оди во control panel-->internet options-->delete cookies, delete files, clear history
    Ако уште има проблем симнувај ги програмите и скенирај.

На Barbie-mwa му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Ammy.Lee

Ammy.Lee Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    1.995
    Допаѓања:
    2.280
    Компјутерски проблеми

Ај сеа јас да ве прашам нешто.
    На пр:Сакав да инсталирам една програма и ја симнав од интернет ама кога ја ќе ја инсталирам се појавува грешка.Еве ова точно се појавува ~~~

Прикачени фајлови:

• cats.jpg
      cats.jpg
      Големина на фајлот:
      120,9 KB
      Прегледи:
      63