Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Компјутерски прашања и проблеми

Дискусија во 'Слободно време' започната од topce25, 19 ноември 2010.

1. INSIDIOUS

INSIDIOUS Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2011
    Пораки:
    705
    Допаѓања:
    512
    Компјутерски проблеми

Аман бре луѓе некој нека ми каже како се прави апдејт. Уште не сум го отплатила лаптопот страв ми е да не цркне за кај сум после :worried:

2. cool.girl

cool.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    4
    Компјутерски проблеми

Може ли некој да ми каже како да даунлоадирам и инсталирам Microsoft Office 2007 плсс :sweat: фала однапред :)

3. Cija-si

Cija-si Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    50
    Компјутерски проблеми

ти препорачувам www.Libreoffice.org/download иста функција како мајкрософт офис има, само што е бесплатен, не ти требааат регистрации и такви чуда, а сите работи ти имаш исто.

4. Elenuskaa

Elenuskaa Популарен член

Се зачлени на:
    11 септември 2011
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    2.038
    Компјутерски проблеми

Девојки ај некоја ако знае да ми помогне да симнам ПДФна компијутеров имам ворд ама книгите кој ги симнав од нет не ги отвара... Дајте линк ако нека знае :doh:

5. Ognenija

Ognenija Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2012
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    586
    Компјутерски проблеми

Девојки има ли некоја од вас инсталирано Microsoft office 2010 ?
    Треба да направам презентација во Power Point и сакам да вметнам позадина една сликичка што ја симнав ама кога идам на browse theme не ги покажува сликите, како да не се компатибилни за теми. Знае некој како да си вметнам своја сликичка за позадина?

6. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    Компјутерски проблеми

update е добра или лоша работа?Долу десно ми се појавуваат облачиња click to update за разни работи и не знам дали да кликнам или не? :?: Сега за антивирусот ми се појави и кликнав...

7. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    Компјутерски проблеми

Вака, на Мозилата ми го нема копчето за назад и оваа долгата линија :@
    Ако знае некој како да ги направам нека пише ЛП :)

Прикачени фајлови:

• SP_A8057.jpg
      SP_A8057.jpg
      Големина на фајлот:
      28,7 KB
      Прегледи:
      114
  8. Speechless

Speechless Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    4.306
    Допаѓања:
    5.983
    Компјутерски проблеми

И мене исто така ми се појавуваше кога го купив лап топот, а се прави апдејт само на почетокот. Така да кога ќе се уклучи тоа не се секирај остај го уклучен, значи не го затварај и ќе ти се апдејтира, а нема врска и многу да седи на едно бројче, ке помине.И јас исто се секирав ама тоа ќе ти биде само првата недела откако си го купила. Ништо страшно, не се секирај. :)

9. DareDevil

DareDevil Истакнат член

Се зачлени на:
    18 февруари 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Компјутерски проблеми

http://get.adobe.com/reader/
    мислам дека ќе ти заврши работа,поздрав

На Elenuskaa му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Miss-Angie92

Miss-Angie92 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    736
    Компјутерски проблеми

Ognenija

Ако сакаш некоја сликичка што си ја имаш на компјутерот, да ја вметнеш како позадина на слајдот, со десен клик на слајдот одбери Format Background -> Fill -> Picture or texture fill и одма одоздола ќе ти се појави подмени и таму имаш Insert from: и ти ќе си одбереш File... и едноставно си ја бираш саканата слика за позадина. Се надевам дека ти помогнав, поздрав :)

11. Cence

Cence Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    737
    Допаѓања:
    764
    Компјутерски проблеми

Дали само јас имам проблеми со BS Player? Цело време додека ми е пуштен филмот, сликата ми сецка а гласот си е нормален. Сте се сретнале со овој проблем, ако знаете како да го решам ве молам пишете. Не знам дали нешто не е во ред со компјутерот или со програмов..

12. kiki-riki

kiki-riki Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    117
    Компјутерски проблеми

Девојки ај помос сакав да го преинсталирам виндовсот (не ми е првпат, имам повекепати успесно преинсталирано), ама сега ми се појави проблем инсталација е поцната и ми бара нвидиа цд за нвгенко32.длл ама стом ке се отвори тој прозорец се ми се блокира, не помага ни цд нвидиа , се обидов од стик ама се ее блокирано и маусот и тастатурата дури и копцето за исклуцуванје, мора од стекер да го исклуцам ,
    СТО ДА НАПРАВАМ? (мајстор дури во понеделник )

13. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Компјутерски проблеми

Од нервоза ќе си пукнам. :@ Озбилно. |(
    Ми го преинсталиераа компјутерот пред некои 3-4 месеци и све добро си беше, ама вчера одкога ми ставија интернет симнав една програма за да не ми пишува дека не ми е оригинален системот, незнам што, незнам како, и сега нешто ми цица меморија во Це, вчера имав 10 гига слободни, сабајле 9,28 сега 7,95. :worried: И не знам од што ми е, дали од оние updates (што сами се инсталираат btw) или од таа програмата (иако ја избришав).Help me, please, ако уште еднаш го расипам компјутеров татко ми сосе него од тераса ќе ме фрли. :D :worried:

14. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Компјутерски проблеми

Имам спомнато во предходните страници, ама незнам дали ќе ти помогне. Мене ми помага..
    Ќе одиш во:
    Start -- All Programs -- Accessories -- System Tools -- Disk Cleanup -- (С:) -- OK.
    Ќе почекаш некое време ќе ти се појават едни.. и ти треба да штиклираш.. и пак ОК.
    Доколку имаш видоус 7, ќе пишеш во старт, доле Disk Cleanup, и ќе ти се појави едно такво. И пак ќе си одбереш (С:). :)

15. tea94

tea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    0
    Компјутерски проблеми

Значи вака,јас имам проблем со компјутеров мој -.-
    Прееска грмеше ,па затоа го исклучив целосно и од штек и од сегде. И сега поминаа грмотевиците и го вклучувам, и на екран ми го показа следниов натпис: " Windows cannot load the locally stored profile. Possible causes of this error include insufficient security rights or a corrupt local profile. If this problem persists, contact your network administrator.

DETAIL - An I/O operation initiated by the registry failed unrecoverably. The registry could not read in, or write out, or flush, one of the files that contain the system's image of the registry. "

Имав опција само да кликнам ОК ,ништо друго и секако кликнав ок,бидејќи немав друг избор,па кога ми се вклучи компјутерот на декстопот имав само неколку икони,се друго немаше :worried:
    Сега имам само Mozilla Firefox, Skype и 1-2 игри на брат ми. Папките со слики,проектни задачи ,презентации за школо,песни...ништо нема :|
    ах,како ли дојде до ова :^)
    Ви се случило нешто слично? Или доколку некој/а од вас знаете како да го оправам сето тоа..?
    Ве молам..и ви благодарам однапред!
    Секоја помош ми е добредојдена.

16. Bieber-Fever

Bieber-Fever Истакнат член

Се зачлени на:
    13 август 2011
    Пораки:
    43
    Допаѓања:
    3
    Компјутерски проблеми

Ве молам помош...
    значи ве молам кој знае да ми каже како се симнува microsoft office word 2003...за утре ми е ве молам пишете ми...:(((
    или ако знаете било кој ворд како се симнува пишетеми во п.м.... :)

17. Anabelle

Anabelle Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    458
    Компјутерски проблеми

Ќе си пуштиш на пример http://thepiratebay.se/ и ќе си пишеш таму microsoft office 2003 и ќе го добиеш ова http://thepiratebay.se/search/microsoft office 2003/0/7/0. И ќе си го симнеш тоа што највеќе ти се допаѓа, читај таму коментари дали е ефикасен торентот за секој случај, после инсталирај, кракувај ако треба и готово :)

На Bieber-Fever му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    Компјутерски проблеми

Преработувам материјал еден на Word 2007. Е сега, ова е проблемот:

Порано само ќе пишував погоре, или подоле од делот кај што го имам овој проблем, но не ми успева веќе тоа. Како да го средам ова?

Прикачени фајлови:

• untitled.JPG
      untitled.JPG
      Големина на фајлот:
      129,3 KB
      Прегледи:
      85
  19. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    Компјутерски проблеми

Луѓе дома на ком си имам Bookmarks и нели зачувано некои страници. И на друг ком. го уклуцив меилот и сега таму ми ги дава страните :worried: и пробав да избришам нешто оти несакам да ми стојат мои работи во друг ком. и проверувам после на мојов избришано. И сеа незнам како само од другиот ком. да ги избришам а кај мене да стојат а пробав од меилов се одлогирав се тоа ама ништо. Ве молам некојако знае нека ми помогне. Фала

20. tea94

tea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    0
    Компјутерски проблеми

Ве молам кој знае нека ми помогнеее :worried:
    Сакам да ..фаќам,, интернет преку ваерлес.
    И порано така имав интернет на мојот компјутер бидејќи модемот е во собата на брат ми, и првиот ваерлес шо ми беше тој ми инсталираше се и имав нет..ама сеа се расправав со него и ми е љут па нејќе да ми направи да фаќам со овој новиот ваерлес ( затоа што стариот ми се расипа нешто и сега купив денеска нов).
    ве молам доколку некој знае како,пишете ми шо треба да направам.
    Фала ви однапред :)