Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Компјутерски прашања и проблеми

Дискусија во 'Слободно време' започната од topce25, 19 ноември 2010.

1. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    17.531
    Допаѓања:
    115.170
    Компјутерски проблеми

А која игра е во прашање?

2. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.819
    Компјутерски проблеми

Некоја од Трансформерси, дали Revenge of the fallen беше или некоја друга, ќе мора да го прашам, сега е на школо (само страв ми е да ја почнам таа дискусија ако не знам како да му ја најдам, после пак ќе биде играта па играта :P )

3. Mistery

Mistery Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.626
    Компјутерски проблеми

ќе отидеш на http://www.utorrent.com/....ќе ја симнеш програмата....оваа ти треба за да можеш да симнвуаш торенти......после ќе отидеш na zamunda, ќе го побараш торентот, т.е. играта, ќе ја симнеш и автоматкси ќе ти се отвори во utorrent програмата.....ќе кликнеш ок и ќе почне да се синува.....ќе видиш има едно се полни до 100%, ќе ти покажува брзина со која што се симнува и уште колку време има останато за да се симне ;)

На Li0ness му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.819
    Компјутерски проблеми

Мора да се пофалам дека успеав :clap: Mistery, :bow: Еве сега баш се симнува играта, а јас цела горда :D

5. kejsi

kejsi Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    36
    Компјутерски проблеми

Дечки ајде ве молам да пробаме да го решиме мојот проблем. :)
    До пред некое време се ми беше во ред со Microsoft Office Word Document ,значи се.пред 2-3 дена го отворам цв да го пратам на еден маил ,кога насекаде низ него ми се појавува буквата П (онаа математичкото пи),притоа и имам некои точки,запирки,некои квадратчиња....
    Го преинсталирав ..... и сега повторно истата ситуација.Пак ми се појавува тоа пи,тие квадрати,запирки.
    Сега баш отворив знаци нов фолдер,и пред таа вертикалната линија што трепка,пак тоа п.
    Ај ве молам ако знаете пишете ми ,бидејки се нервирам,сакам да аплицирам за работа,ама како да го пратам такво цв-то. знае ли некој :?: ???????
    поздравче

6. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Компјутерски проблеми

Го немаш потребниот фонт. Ако знаеш во кој фонт ти било пишувано цв-то, симни го тој фонт. Или симни си ги сите фонтови и пробај да го најдеш правилниот.

7. Wild.Child

Wild.Child Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.573
    Допаѓања:
    6.699
    Компјутерски проблеми

Имам еден „опасен“ проблем во последно време. :rofl:

Имам Windows 7 и кога ќе стиснам некои две копчиња на тастатура (значи не знам кои две се, ама еднаш неделно обавезно ја правам оваа фатална комбинација на типки од тастатура) го снемува месинџерот. :rofl: Значи се губи од лентата доле. Моментално го снема, не знам како да го вратам, а од рестартирање ми е смачено.
    Ениуан? :D

8. topce25

topce25 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2010
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    48
    Компјутерски проблеми

значи имам еден проблем што ме нервира изузетно...
    кога сум на youtube и ко ке уклучам клипче чим почне песна или било што одма го снемува тоа доле кај што се гледа време,кај што е play/pause...како да го вратам назад????????

9. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Компјутерски проблеми

Ми треба Microsoft office visio, симнав торент, ама нема ништо за инсталирање :| Нема шанси вака да го инсталирам и треба да купам цд или како?

10. Mistery

Mistery Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.626
    Компјутерски проблеми

најверојатно ти е *.iso фајл затоа....Ќе треба да го инсталираш или преку Alchohol 120% ili preku Daemon Tools ;)

11. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Компјутерски проблеми

Aj на македонски јазик ако не ти е тешко :D
    Иаку, не е iso,на едното .bin ми пишува, на другото .cue :|

12. Mistery

Mistery Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.626
    Компјутерски проблеми

Аххх барај друг торент....Cue file заебани се.....не дека се заебани, ама доста комплицирани се.....затоа препорачувам да најдеш друг торент со исо фајл.... ;) ако не, најди на нет како да инсталираш cue file и следи чекор по чекор.......али сепак ти препорачувам првата опција...најди друг торент ;)

13. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
    Компјутерски проблеми

Јас стварно имам чуден проблем со мојава машина. Ми отвара флешка, можам се` од неа да меморирам во компјутер. Е сега проблемот е што можам само едно сликиче да си ставам на неа ама некој поголем фајл (пример песна) нема шанси...

14. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    Компјутерски проблеми

Значи лаптопчево тотално ме зезаа! И ужаснооо ме нервира!! Кочи во секоја програма, на интернет не отвара јутјуб видеа дури и кога е почеток на месец. Користам Windows Vista (за жал) и MAX ADSL нет.
    Дали форматирањето е добро решение или пак проблемот е Windows-от?

15. Shana

Shana Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    794
    Допаѓања:
    1.505
    Компјутерски проблеми

Каков антивирус користиш? Мене лаптопот ми кочеше со Symantec pa soprugot go zameni so Eset Nod. Наводно Eset е послаба заштита ама сега се функционира без кочење.

16. WhiteAngel

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    Компјутерски проблеми

NOD32 користам!

17. Mistery

Mistery Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.626
    Компјутерски проблеми

http://www.malwarebytes.org/

симни ја бесплатната верзија, скенирај го...кога ќе заврши иди на "show results....select all......remove selected".....после тоа рестартирај го компјутерот и мислам дека ќе е многу боље ;)

18. Mistery

Mistery Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2010
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    1.626
    Компјутерски проблеми

Колку ти е големо УСБ-то? Форматирај го и пробај пак.....стави го во компјутер, нека го препознае....оди во My Computer - ќе го видиш на листата....Десен клик на него и ќе идеш на Format....форматирај го и пробај пак....би требало да го среди проблемот ;)

19. WhiteAngel

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.641
    Компјутерски проблеми

Се појави нешто на кое пишува дека треба да ја симнам целата верзија за да ги поправи сите грешки!
    Што сега????
    Не знам како да прикачам слика, инаку му направив принт скрин.

20. Strumfeta93

Strumfeta93 Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.191
    Допаѓања:
    3.857
    Компјутерски проблеми

А бе сите тоа ми викат, кога ќе им кажам. До сега сите можни усб-а ги форматирав ама не е до усб-то туку до компјутерот изгледа ми е....

Еј ЛОЛ :lol: , ставив усб за да ја копирам пораката ама па ми се префрли песна, изгледа е океј. Ако пак се поремети ќе пишам :) . Сепак фала.