Компјутерски проблеми Луѓе це дискот ми е преполн и ми дава некое предупредување со некои информации. Како да префрлам некои работи во де знае некој? Ај ако може некој нека ми напише како зошто ми е итно, фала.
Компјутерски проблеми Програмите што ти се инсталирани во компјутерот, може да бидат само во це, и не може да се преместат. Ама оди во my computer --> local disk (c --> users --> user. И тука, тие што можеш, сите префрли ги во де. Нормално, не цели папки, туку на пример, ако песните ти се во папката, ископирај ги сите, и направи нова папка во де. Мене сите песни, слики, видеа.. ми се во де. Немам ништо на декстоп, или во my documents, дека тие спаѓаат во це.
Компјутерски проблеми Апдејтите многу зимаат меморија, а за ништо не се.Има доле едно знаменце до тоа за нет што е прозорчето, доле во таск бар.Е, тоа знаменцето би требало бело да ти биде, па иди кај него десен клик ---> Open Action center ---> Windows Update ---> Change settings ---> Let me choose и направи Never check for updates (not recommended).Нека не те лаже ова дека не е препорачано, зашто не ти требаат за ништо.После ова иди во програми и побарај таму installed updates и сите што може да се анинсталираат анинсталирај ги. Сега поголемата работа си ја завршила. Иди сега во це и сите филмови, песни, видеа, игри, слики префрли ги во де (и тоа што ти е на дестоп е во це). Иди во контрол панел во програмите и сите од типот на беар шер, тулбарови и остали непотребни програми избриши ги (немој само некои што требаат да ги избришеш). И за крај направи си еден скен со антивирусот, за сваки случај.
Компјутерски проблеми Помош! Како да сменам пасворд на wi-fi?? Отворив speedport.ip и ми го бара пасс на рутерот, е сега проблемот е што јас не го ставав, а тој што ми го ставаше заборавил... Има опција restore factory settings, ама ми е страв да не утнам нешто, после кој ќе вика да ми го местат... Ако знае некој да ми опише чекор по чекор, сакам сама да си го средам. Благодарам однапред.
Компјутерски проблеми Многу ме нервира овоа мое глувче. Вчера јас мрдам со глувчето,а стрелката на екранот мноогу бавно се движи.Прееска беше добро не зафракаваше толку многу,но пак почна.Јас мрдам со глувчето,а стрелката се движи како забавена снимка. Нели одоздоле кај глувчето има црвена светлина.Пробам да мрдам со глувчето,ама стрелката се движи многу бавно.Подигнам го глувчето и гледам дека не свете.Одеднаш почне пак да свете,па да трепка.Не знам што му е. Не го мрдам глувчето,а стрелката сама си се движе полека.Дали може да е расипано и да треба да се поправа или да купам ново? Исто така вчера кога го вклучував компјутерот(тоа секогаш ми се случува кога го вклучувам)вели Update is ready to install. This update addresses customer issues and security vulnerabilities.Adobe recommends that you always install the latest updates. Сега не знма што да праавам.Да инсталирам или не?Да не ми направи проблеми на компјутерот. п.с.Додека го пишував ова глувчето си стоеше мирно.Сега го мрднав и нема никакви проблеми. Некој да помогне.
Компјутерски проблеми Jас мислам дека не се тие апдејтите за глувчето,немаат врска,остави ги нив,туку да не ти е шарена подлогата или некој текстура да е што не можи убаво да се прекршува ласерот од глувчето на неа? Пробај на бел лист да го ставиш или на црна подлога (т.е. можи и друга боја,еднобојна подлога) ако не е тоа проблемот,можно е да се расипал ласерот.ЈАс барем до тоа мислам дека е проблемот.
Компјутерски проблеми Сакам да направам сликата на десктопот да се менува на пр. на секои 5 минутти но незнам како? Можеби таа опција ја нема кај секој компјутер?
Компјутерски проблеми ^ Десен клик-Personalize-Desktop Background-Ctrl и ги селектираш оние слики кои сакаш. Во долниот дел,под сликите пишува Change picture every.Си избираш на колку време сакаш да ти се менуваат сликите и Save changes. Кај мојот компјутер е така.Се надевам дека ме сфати.
Компјутерски проблеми На компјутерот си имам направено два administrative accounts. Сакам едниот да го избришам но никако не успевам, од youtube гледам линкови и тие опции што ги наведуваат во линковите кај мене ги нема и не бива и не бива. Ве молам ако знаете објаснете ми како да го избришам едниот акаунт. Многу ви благодарам.
Компјутерски проблеми Ај пробај вака: Тој акаунт што сакаш да го избришеш, направи Change your account type -> Standard User. Би требало после овоа, да можеш лесно да го избришеш. Пиши дали ти успеало Едит: Во случај да не знаеш, сето ова се прави во Control Panel -> User Accounts and Family Safety - >User Accounts
Компјутерски проблеми Дали некој знае како да ставам лозинка на компјутер т.е.кога ке се уклучи ако не ја напишеш да не можеш да влезеш ?
Компјутерски проблеми Јас одам на Старт горе на сликата, кај шо ти го пишува името на компјутерот, после одам back и кликам на create password имам xp инаку, ако ти помогнав мило ми е
Компјутерски проблеми Па вака ако ти е Windows 7 ќе одиш во control panel па User accouts and family safety и после Change your windows password
Компјутерски проблеми На другар ми на тастатура се променила некоја си опција и сега кога пишува пишува некои букви и бројки... А незнам како да се смени таа опција на буквите u i o p k l има бројки и да не ги пишува тие бројки. Он работи на edubuntu.