Компјутерски проблеми тапа сум за комјутер ај некој ако мозе нека ми помогне лентата доле на екранот кај со е со старт копцето до сег ами бесе стално таму си стоесе а сега ја нема а ако отидам со глувцето на неа тогассе појавува ако го тргнес глуцето се трга и цела плава лента какода ја направам да си стои цело време????????? и друго антивирусот ми бара апдејт но немозам да го средам барам на нет пасворд наогам ама не сака да го прими
Компјутерски проблеми Десен клик кај лентата, Properties и одштиклирај го полето Auto-hide the taskbar.
Компјутерски проблеми Десен клик кај лентата, Properties и одштиклирај го полето Auto-hide the taskbar. супер го управив фала ти многу ако сакас дај пусти ми линк кај да симнам пасворд за антивирусот инаку есет смарт самарт го имам
Компјутерски проблеми Дечко ми го зезнал фејсбуков, кога се најавува му го бара одговорот на сигурносното прашање, ама овој го заборавил. Можеби знаеш некое решение за ова?
Компјутерски проблеми Како да копирам страна на пример еве на примерЧ страна од било кој портал, што сакам да ја сочувам цела а не само текстот. Одснапред ви благодарам за омошта.
Компјутерски проблеми Дали е можно да се врати назад избришано видео од ЈУТЈУБ, ако е можно ако може некој да ми ја објасни постапката.
Компјутерски проблеми Пробај со print screen (копче на тастатурата). Кога ќе ја отвориш страната притисни на ова копче, се наоѓа на десната страна од тастатурата, потоа отвори Paint и на празниот простор оди десен клик и paste. Потоа зачувај ја сликата. Вака ќе го зачуваш само тој дел од страната што го гледаш на мониторот, но можес да ја намалиш страната на ctrl (држи го ова копче) и - (намалувај на минусот).
Компјутерски проблеми Тоа незнам. Единстевно да го нагаѓа прашањето.. Имаше една постапка, се праќаше код, кај пријателите. Се бираат три пријатели, и он треба некако да им се јави, и они да го кажат кодот, за да го врати. Само моментално не ми текнува, како се правеше тоа.. Сега ќе побарам и на интернет, ако најдам, ќе пишам.
Компјутерски проблеми Десен клик на некоја празнина од страната и Save as. Ќе видиш кога ќе излезе прозорот, долу ќе пишува Save as type: Webpage, Complete. Инаку Лукс, не може да вратиш веќе избришано видео.
Компјутерски проблеми А не го знае ни пасвордот на мсн? Bo случај, да го знае пасвордот на мсн, а не го знае сигурносното прашање, еве видео: http://www.youtube.com/watch?v=K1c1srSOEtk Еве едно решение, во случај, до го има пишано мобилниот на фејсбук. Кај мене успева, затоа што примам известување од фејсбук, преку мобилниот. А не ми го прикажува бројот, на тајмлајнот. На основната страна на фејсбук: Ја заборавивте лозинката. Во делот: Email, phone or Facebook username, ќе го пише мобилниот, и би требало да му се појави неговиот профил. --> Reset Password. И би требало да му стигне код, на мобилниот. Еве уште нешто, за секој случај. Ова е практично, тоа јас што ги прикачував сликите.. http://www.facebook.com/help/?page=218410168188831 Изгледа треба да си го знаеш прашањето, па после да прашаш три пријатели. Барем така е во видеово..
Компјутерски проблеми Значи он може да се најави и откако ќе се најави му излегува прозорец и му го бара одговорот на тоа прашање, ќе внесе било што и потоа тој прозорец се затвара и оди на профил. Е проблемот е што ниту може да коментира ниту да лајкнува, ништо.
Компјутерски проблеми вака значи си иамм проблем со тастатурата. почна да не работи шифтот ај да беше едниот ќе речев се расипа што не ми е логично бидејќи тастатурата ми е нова значи немаше ни недела од како е купив а престанаа да работата и тоа 2та шифта и според мене ако се сипеше ќе се расипеше едниот шифт али двата... и да не заборавам да кажам значи шифтот се случува повремено да фаќа значи две минути го има и потоа пак цел ден го нема не работи или некогаш на некои копчина фаќа а на некои не ајде ако може помош некако да го направам сигурно е според мене некој вирус али како да го исчистам како да средам антивирусната не пронаоѓа ништо. а и да напоменам претходната тастатура значи одеднаш сред пишување црка и си купив нова..
Компјутерски проблеми Па добро е, чим ја памти лозинката, за да се укличи.. Па незнам баш, дали ќе помогне ова ама.. пробајте. Направете нов мсн. После тоа според видеово: http://www.youtube.com/watch?v=S_ndtB6Gmys&feature=related Нека го смени имејлот. После тоа, кога ќе оди во прилагодување на профилот, ќе се појават двете мсн-а. А „главното“, ќе биде тоа старото мсн. Ама затоа, ќе го преправи, „главното“ да биде тоа новото мсн. Како што примети, и мене ми се сменија. На првaта слика, „главното“ е live.com. А на втората hotmail.com. Така старата ќе се спушти доле, и ќе може да ја отстрани. Па така некако, да се отераси од старото мсн, па ваљда ќе го оправи, незнам.. Не сум сигурна.
Компјутерски проблеми Вака, користам ГУГаЛ ХРОМА пребарувач но од зафчера почна нешто да е зеза при пуштање видео на фул скрин, му треба 5 секунди да се отвори на цел екран и видеото оди како успорена снимка отприлика а онака кога гледам си оди нормално. Незнам што би можело да биде. А фториот проблем е лентата со обележувачи кога ке кликнам да одберам страница лентата не се појавува под тоа жолтлото во горниот десен агол туку до него. Па доколку некој може да ми помогне ќе му бидам бескрајно благодарна.
Компјутерски проблеми од тие гаџетите што се на Windows 7..нели има за температура, кога ќе го ставам да ми стои на десктоп не ја покажува температурата туку пишува Service is not available in your region ..ова на лаптопот, а на компјутерот ја покажува температурата......што да му направам за да ја покажува? чепкав нешто ама никако да проработи.....
Компјутерски проблеми На декстоп, ми стои една папка: DriverGenius. Била креирана на 6ти февруари. (последен пат, кога беше на сервис) Еве што има во неа: Отидов на страната на интернет, пишува: Backup, Restore, Update all your Drivers. Кога го прочитав тоа Backup, ми текна. На одредено време, во ДЕ, ми се појавува едно иконче. Ќе го отворам, и таму ми се дуплирале датотеките. Откако ќе го избришам, ќе ми се ослободи простор. Предходно имав празно 20 гига, а сега 100 гига. Како да му направам, да не се појавува тоа во ДЕ? И, ќе му бидне нешто, ако го делитнам фолдерот?
Компјутерски проблеми Денес се задлабочив во читање на темата компјутерски проблеми и морам да признаам многу работи научив, и оваа тема е можеби нај корисна. Постојано сретнувам два поима преинсталирање и форматирање, па ме интересира дали е тоа едно те исто или има неокја разлика во тие 2 термини.
Компјутерски проблеми Денес на секое ми излегува Windows Explorer has stopped working..Windows Explorer is restarting... На секоја минутка ми излегува и тоа долу лентата ја снемува се рестартира а Chromevo си стои.До што е проблемот?