Компјутерски проблеми На лаптоп и мене ми кочи а на обичниот стакло сликата Пробај рестартирај ја конекцијата или пробај да гледаш на http://www.filmovin.com/ Snow-Queen мислам ќе треба да се јавиш или да отидеш до t-home за IP адресата
Компјутерски проблеми Сакам да го форматирам деновиве пц-во, па дали може да ми кажете кој оперативен систем би ми го препорачале на Windows 7 (Starter, Home Basic, Home Premium, Professional, Enterprise, Ultimate)? Моментално го имам Ultimate и задоволна сум, а претходно го имав Home Premium и набрзо го сменив бидејќи некако ми праеше големи фрки
Компјутерски проблеми Јас дефинитивно ти го препорачувам Ultimate-реално најдобра верзија е во однос на останатите, во секој поглед, а како што кажа и ти самата си задоволна од таа верзија Еве овде можеш дополнително да си разгледаш http://windows.microsoft.com/en-US/windows7/products/compare
Компјутерски проблеми Пред 2 недели го форматирав компјутерот и си ги поставив гаџетите што ги имав претходно. Ама, гаџетот за временска прогноза (Weather Gadget) не ми функционира како претходно. Пишува: Servise not available in your region. До сега се беше нормално, не знам зошто не работи сега. Друго се е ок, интернет имам, само тоа не функционира и не може да ми ја пронајде локацијата, местото каде се наоѓам. Еве сликичка:
Компјутерски проблеми Симни си друг гаџет за временска прогноза, има повеќе, може овој е некој што навистина не нуди за нашиве делови.
Компјутерски проблеми Ќе пробам со друг, ама овој добро работеше до сега, затоа ми е чудно. Како и да е, ќе најдам нешто друго.
Компјутерски проблеми Пробај да го де-инсталираш гаџетот, па пак инсталирај го и постави го. Ако пак така ти покажува, види на сајтов http://www.mydigitallife.info/vista-sidebar-weather-gadget-service-not-available/.
Компјутерски проблеми Значи ваков проблем си имам: пред скоро две години земав Дел лаптоп, Инспирион. Ама јас мутавата не ми текна да проучам како правилно се користи батеријата и сега кога ми е уклучен на батерија и ќе дојде до 10% ми вика дека веќе не може да се полни и дека треба да ја заменам батеријата или да го уклучам на адаптер. Дополнително, батеријата му трае околу 40-50 минути, а на почетокот издржуваше и до 2/2ипол саати. Прашањето мене ми е всушност дали треба да купувам нова батерија, или можам да си фурам со оваа?? Другар ми ми збореше нешто за ставање на батеријата во замрзнувач, ама на интернет прочитав и позитивни и негативни критики за ова па не ми се ризикува баш. Некој совет од поупатени. пор фавор?? И прочитајте те си на форуми и чуда како правилно се користи батеријата, со пунење и сите марифети, да не си чукате глава како јас сега.
Компјутерски проблеми Треба да купувам нов лап топ зошто стариот ми се распипа читај*го скршивме* со сестра ми. Несакајќи го имаме седнато па дури и две копчиња му се извадени и сеа за поправка потребни се над 10 000 денари. Затоа одлучивме како подобра варијанта да купиме нов. Сега сакав да ве прашам вие поискусните за компјутери што сте како да разликувам подобар од полош лап топ и кои карактеристики да ги има мојот нов лап топ? Што ми препорачувате да купам и која марка? На кој му трае батеријата подолго и тие други работи? Ама да биде некаде до 16-18 000 денари.
Компјутерски проблеми Лукс, при бирањето на нов лап топ, нормално ако би сакала повеќе меморија гледај колку гига има во HDD,односно во хард дискот. И не ја заборавај таа DD3 Memory,т.е. меморија на РАМ. Мене при бирањето ме известија да бирам Intel Pentium ,а искрено немам појма за што е тоа А нормално ако нејќеш да фукнеш дополнителни 1000 и повеќе денари за инсталирање(а воедно и купување на windows) глеј да е и со оригинален windows Јас би ти го препорачала мојот, тогаш кога го земав беше негде 25 000 , но сега мислам дека цената му стигна 20 000, незнам. П.с. на мојот батеријата му издржува скоро 2 ипол саати. А нормално најубавата марка на лап топи е Toshiba,но тие се скапи многу
Компјутерски проблеми Бев денеска, разгледував и според тоа што барам се двоумам измеѓу овие два, што викате, кој е подобар? HP 635 A1E51EA Опис: •Дисплеј 15.6" HD AG LED •AMD Dual-Core E-450 1.65GHz •ATI Radeon HD 4250 •RAM 4GB 1333 DDR3 SDRAM •HDD 320GB 5400rpm SATA II •DVD+/-RW, Wi-Fi 802.11b/g/n, BT •6C Li-Ion Battery •SuSE Linux Или ACER E1-531-B822G32MNKS Опис: •Дисплеј 15.6' HD •CPU Intel® dual core B820 1.7GHz 2MB •GPU Intel® HD Graphics 2000 •RAM 2GB DDR3 •HDD 320GB SATA III •3xUSB,CR 2in1,Camera, HDMI,gigabit Ethernet,Linux
Компјутерски проблеми Не дека ве интересира, ама да си споделам јас. Никој од тие два нема да биде, туку ќе биде овој од 19.999 ден. Го порачавме, утре ќе ми стигне, фала што ми помогнавте. ACER AS5749Z-B964G50 •CPU Intel® Dual-Core B960 •RAM 4GB DDR3 •HDD 500GB •VGA Intel® HD Graphics 3000 •Camera, HDMI, Ethernet •Linux
Компјутерски проблеми Е, а да ве прашам нешто поврзано со камерата од лап топот на сестра ми, инаку е Асус. Е вака: Пуштаме скајп и камерата ја дава превртена однопаку, се си чини, има и звук и се, се гледа, ама е од нопаку, каде е проблемот? Нешто во некои опции на скајп треба да се чепне или како? Ај ако сака некој љубезен да ме упати некако, ептен е грдо онака.
Компјутерски проблеми Имам инсталирано toolbar на хромот. Како да го тргнам (uninstall) пошто многу ми кочи? Знам само привремено да ја исклучам, ама кога одново ќе уклучам гугл хром, пак ја има.
Компјутерски проблеми ^ На другарка ми кога и правеше така порано и рекоа дека и е од вируси и го реинсталираше комјутерот пошто не успеа никако да го среди тоа.
Компјутерски проблеми здраво јас би ве замолила ако можете да ми кажете како да инсталирам есет антивирус го имав ама сега гога сакам да го вклучам да претражува ми пишува дека упорабншкото име и лозинка не се валидни јас го инсталирав авасст ама ми се блокира се и неможев да се вклучам на нет амасега го избриш ав и е во ред ама вака без антивирус не работи добро