Компјутерски проблеми Мене комппјутерот ми е дефинитифно збркан Кога ќе го вклучам и таман ќе вклучам некоја страна и наеднаш се гаси и повторно сам си се вклучува :geek: И тоа не само еднаш туку повеќе пати.Пред малку 3 пати така ми се ислучи.Што може да е проблемот? И уште нешто,ми пишува дека антивирусната програма ќе ми истече за 6 дена и сега немам поима како да инсталирам оваа антивирусна,нешто таму да регистрирам.Мислам дека знам ама ајде да не расипам нешто Еве што ми излегува Да одам на првото каде пишува Base Protection или Full Protection ама ова со пари е така да Морам ли тоа да го инсталирам или што и да е или не?
Компјутерски проблеми Есетот е добар, само што од кога ќе ти истече корисничкото име и лозинката многу тешко се доаѓа до нови ( секако не оригинали, читови ). Јас пред една недела го избришав поради ова и инсталирав Нортон пошо имаат 6 месеци бесплатна промоција ( значи оригинал, не се занимаваш со читови ). Сега за сега е добар, ако сакаш пиши ми пп ќе ти кажам страницата од каде да го симнеш
Компјутерски проблеми Кога ќе се приклучам на скајп ми е на мјут напрајно, знакчето за микрофонот ми е пречкртано. Значи јас можам да слушам, а мене не ме слушаат. Како да го поправам ова?
Компјутерски проблеми ^ Cacy, јас мислам дека не можеш да го расипеш. Кликни на тоа првото што е, без пари. А тоа за исклучувањето на компјутерот, и мене ми се случува. Јас мислам дека не е поврзано со авастот. Мене ми се исклучува, кога подолго работи, или некои програми кога ќе уклучам. Само ќе ми збрмчи, и ќе се исклучи. Мене изгледа така ми прави, затоа што од февруари не е однесен на севис, за чистење. ^ Glossy-girl, немам инсталирано скајп, па ме мрзи да го симнувам. Ама од тоа што видов на гугл, пробај ова дали ќе ти помогне.. Спојлер Click Start, then Control Panel, now scroll down to Sounds and Audio Devices and open that program. As you begin the process, you'll have (probably) 2 options regarding your system, be sure your settings are correct in that the equipment you're using is in the proper slot (you'll understand once you see it). There are 3-4 "checks" you'll make, it's all very sensible and easy to follow. Basically, you're troubleshooting your audio settings. Once done, restart your computer and you should be fine. Според ова... Јас отидов во Start-Control Panel-Sound-Recording. Десен клик-Show Disabled Devices. Microphone-Enable. Јас имам Windows 7, и за другите би требало да е слично. Ако не ти помогне. Ова го најдов на страната на скајп. https://support.skype.com/en-us/faq/FA897/why-can-t-the-other-person-hear-me Пробај да одиш чекор, по чекор. И тоа ако не ти помогне. Skype-settings menu-sound and take out the tick which allows Skype to control the sound, then look at your sound settings, especially input and hardware. Ваљда ќе ти помогне некое.
Компјутерски проблеми епа вака.. пробувам да фатам wifi на мобилниот, ама никако не ми го покажува мојов, нели рутерот кој е приклучен на компјутерот. Незнам само колку добро објаснив, ама отприлика знаете за што зборам. И сега, прашањето е следново: како да ми се појави мојот интернет во листата на wifi уреди?
Компјутерски проблеми Кликни само на знакчето за микрофонот и пречкртаното ќе се тргне. Па микрофонот ќе си работи.
Компјутерски проблеми ^ Вајлдгрл тоа е јасно, ама не можев затоа што постојано беше чкртнато и не се отчкртнуваше. Елена ти благодарам, проблемот е решен.
Компјутерски проблеми Го инсталирав пред малку,а за тоа што се исклучува изгледа за чистење е мене не ми текна
Компјутерски проблеми Имам нов лап топ па да ве прашам што е попаметно, да го држам на полнач цело време или да ја трошам и полнам батеријата наизменично?
Компјутерски проблеми Второто! Или ако не можеш постојано да го правиш тоа, извади ја батеријата да работи само на струја и по некој ден стави ја пак само немој да ја оставаш на страна долго време.
Компјутерски проблеми Зошто ми стои црвен икс на батеријата на лаптопот долу? Вака ми пишува: "Consider replacing your battery" "There is a problem with your battery, so your computer might shut down suddenly".
Компјутерски проблеми ^ Well... consider replacing your battery И поминал векот на батеријата и дошло време за менување. Ти препорачувам да ја извадиш скроз и да го користиш лаптопот само на струја се додека не си купиш нова. Спојлер Денес само со батерии се расправам
Компјутерски проблеми Нема ни година батеријава, саат и пол ми трае од прилика, зошто вака? Нема ли некој друг начин?
Компјутерски проблеми Не знам дали е оригиналната или купена нова па несоодветна замена, но дефинитивно има проблем или пак компјутерот повеќе не ја препознава. Пробај тргни ја и остави ја неколку дена да се испразни сама од себе, па после тоа приклучи ја да се наполни. Можеби ќе се оправи сама од себе, ако не, не знам што друго да ти предложам освен нова.
Компјутерски проблеми и мојот исто ми прави не сака да го полни лаптопот пишува дека не го препознава полначот и незнам каде да го носам колку ке ме чини една нова батерија мојот dell inspiration 1564 страв ме да го носам на поправка да не ми ги земат и другите делови оргинал од него и да ми стават некој стари вие каде го носие вашиот на поправка
Компјутерски проблеми На disable само ќе го исклучиш а при следното вклучување пак ќе го има. Оди во тоа како клуч што ти е десно горе customize and control Google Chrome. После иди на Tools, па Extensions и таму би трбало да ти го покаже тоа и направи му Remove за да се тргне
Компјутерски проблеми ^успеав, фала..... инаку се појави кога сам ми се рестартираше компјутерот...али ок тоа сега не е важно, важно е дека го тргнав.
Компјутерски проблеми Го имам овој проблем подолго време. Вака ми се прават сите иконки на апликации и не се укучуваат на Десктоп.