Компјутерски проблеми пуштам филм на филмовизија и си го гледам до скоро се бесе ок убаво си ги вртеше а сега ке почне филмот5секунди тера па ке закочи па морам да го мрднам глувчето да продолжи одпрвин мислев дека еслаб интернетот ама еве нов месец нов интернет а он се повеке и повеке кочи што можи да се строри???
Компјутерски проблеми Рестартирај го компјутерот, па обиди се да го избришеш. Доколку и тогаш не сака да се избрише, симни го програмчево Unlocker или Lockhunter.
Компјутерски проблеми Имам проблем:Кога и да уклучам камера на скајп или фејсбук ми се прекинува интернетот,па треба да го рестартирам компјутерот за да имам пак интернет.Го средувавме компјутерот пред некое време ама можно е нешто да не е инсталирано до крај. Кој знае што треба да инсталирам нека каже
Компјутерски проблеми Со ниедното од двете ctrl копчиња? Ајде пробај и со двете ако не си, држи ctrl, и стисни space на фајлот што сакаш да го обележиш?
Компјутерски проблеми лап топов ми нема звук. и го нема тоа знакчето што е како звучник што е веднаш до саатот идам во контролен панел кај саунд и аудио девајс и пишува no audio device ви се случило и на вас нешто вакво слично? знаете во што е проблемот? сестра ми ќе ме отепа
Компјутерски проблеми Девојки мене компијутеров ми нема звук!Одам во Control Panel и ми писува No Audio device(и се е затворено,ништо не се пушта).Се испробав ама не бидува сеуште нема звук,исто така до саатот доле имаше такво за звук за да попуштиш ама сеа нема.Ако знаете нешто во врска со ова ве молам помогнете ми,кажете ми што да правам!
Компјутерски проблеми Ај пиши во Старт, во search: Realtek HD Audio Manager. Треба да го имаш, програм е. Вака треба да изгледа, од прилика. Ако го немаш, симни си го од интернет. Јас така еднаш, гледав непознати програми во контрол панел, и сè сум избришала. Незнам за што е ова што е, во чекори објаснето. Ама ти расчепкај, можеби ќе најдеш нешто. Спојлер Или пак, оди во Start-Control Panel-Sound. Десен клик-Show Disabled Devices. Десен клик на Speakers-Enable.
Компјутерски проблеми Првото го направив но пак немам звук сеа за второво не ми е јасно како да го пуштам snow disabled devices,извини но може подетално објаснување не те сватив добро!
Компјутерски проблеми Ќе ти пишам тука, дека во ЛП, не може слики. Ај вака, за првиот начин. Ова е за Windows 7, ама би требало да е слично и за другите. Оди во: C:\Program Files\Realtek. Види дали воопшто ти постои папка, по име Realtek. Aко ја имаш, влези во: C:\Program Files\Realtek\Audio\HDA. Кај мене, има едно иконче, со име RtkNGUI. Отвори го, и ова треба да ти се појави. Види дали ти е сè подесено, како кај мене. Или ако ја немаш програмата, симни ја од интернет. За вториот начин: Оди во Control Panel, и треба да има едно иконче: Sound. Кога ќе кликнеш, ќе ти се отвори. Па на празниот бел простор, ќе кликнеш десен клик. И ќе ги штиклираш и двете. Show Disabled Devices и Show Disconnected Devices. И би требало веќе да ти се појави икончето Speakers. Спојлер После на Speakers, ќе кликнеш десен клик, и Enable. За да видиш дали работат, кликни десен клик на Speakers и Configure Speakers. Треба ова да ти се појави. Кликни на Test. И ќе видиш дали ти свират. Пево левиот, па десниот. Или наопачки.
Значи имам проблем со лап топов. Батеријата ми е одамна расипана, ама нели кога ќе си се вклучи во струја и понатака може да си работи регуларно.. Е сега проблемот кај мене е тоа што одвреме навреме сам од себе се исклучува! На пример еве сега пишувам и ќе се исклучи. Што значи си се празни батеријата сама од себе и свети црвено. Ве молам за помош! Дали може некако да се поправи овој проблем?
Колку што можев да те разберам имаш расипана батерија ,што не држи мн време .Доколку лап-топот ти се исклучува кога е вклучен на полнач имаш и друг проблем .Однеси го на чистење ( за кулерот ) бидејки се прегрева п.ц то (предпоставувам се појавува плав екран ) .Сервисирај го на време може да биде катастрофално после извесен период ако продолжиш вака .Доколку се гасне само кога е со батеријата а не е на полнач,само набави нова батерија
Камерата на пц ми е купена пред некое време и не ја користам многу често и сега кога ја пуштам на скајп микрофонот не работи (тој е вметнат во камерата) и сеа не знам што е проблемот? :geek:
значи вака, не се разбирам од компјутери воопшто, изгледа во мојот комп. ги немам микрософт офис, палр поинт итн. прашањето ми е од каде можам да ги симнам, пепарував на гугл ама не најдов ништо, може ли некој да ми помогне? имам виндоувс 7 )))))
компјутери ве молам,,ми треба ваша помош....на компјутерот на работа немам македонска поддршка,,,значи нема ни икончиња долу десно,како што има да смениш...англиски--македонски,,,овде нема ништо,,,како да направам да има македонска подршка да си пишувам кирилица?ве молам за денес мие хитно ми е...
компјутери Во долното мени стегни Start -> Control Panel -> Regional and language settings. Го бираш табот Regional settings, и во делот на Standards and formats избираш FYRO Macedonian. Стегаш OK и тоа е тоа.
компјутери фала ти многу,,,ќе пробам вака,,се надевам ќе биди ок,,,попладне сум на работа..се надевам ќе успее вака...фала уште еднаш...