Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Компјутерски прашања и проблеми

Дискусија во 'Слободно време' започната од topce25, 19 ноември 2010.

1. Dala

Dala Популарен член

Се зачлени на:
    17 септември 2012
    Пораки:
    1.512
    Допаѓања:
    1.890
    Стави го полначот во лаптопот и помрдни малку,а пробај и во друг штекер

2. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Да не ти е разлабавено тоа кај што го вклучуваш џекчето од полначот?

3. OneHeart

OneHeart Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    33
    Да ве прашам нешто ... Имам инсталирано Авира антивирус и ми истече лиценцата и сега треба или да го инсталирам одново или да го избришам па не знам како треба да постапам... Thanks :*

4. Star19

Star19 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    70

Не, стопати го проверив, изгледа батеријата не е како што треба..

5. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Збогувај се со батеријата, време е за нова... А работи без батерија, директно вклучен на струја?

6. aaleksaandraa

aaleksaandraa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    34
    Во последно време кога го вклучувам компјутерот на почеток додека загрее брмчеше како трактор. Фанав го отворив имаше бааги прашинка собрано на него, го исчистив се убаво. Ама сеуште брмчи иако јачината на брмчење е понамалено , во споредба со тоа кога не беше чистен.
    Инаку дали е можно од што е ладно во собава кај мене да брмчи така на почеток, оти имам забележано вака воа време а почнува да заладува го факаат сипмтоми на настинка :D :D или па би имал некој друг проблем во него ?

7. archana1111

archana1111 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2011
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    9
    ми треба помош........правам еден документ и ми треба двете страни да ги испечатам на еден лист...како во книгите што е....како да го направам тоа?која опција да ја одберам кога одам на принт?,,,фала однапред...голем поздрав

8. tace73

tace73 Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    1.396
    Можеш ли подетално да кажеш колку страници се, ќе ги правиш ли книга... зошто малку е комплексно. Ако ти се многу страници и правиш книга, тогаш ќе треба да ги редиш на еден лист да ти се печати прва со последна, втора со претпоследна...

9. archana1111

Се зачлени на:
    26 октомври 2011
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    9

не,не правам книга...зборот ми беше да го испечатам листот на двете страни.(како во книгите што е.......еден лист треба да е,испечатен на двете страни и на предната страна и кога че го свртиш да продолжува текстот...не знам дали ме сфати...

10. tace73

tace73 Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    1.396
    Аха, да го испечатиш двострано, тогаш има два начина:
    1. Самиот печатар да ја има таа можност (Duplex printing)
    2.1 Ако имаш само две странички во Print - Pages првиот пат ќе ставиш 1, па ќе го свртиш листот па е ставиш 2 (при вртењето на страницата треба да внимаваш од која страна ќе ти дојде неиспечатеното, обично од Manual feed треба да дојде одозгора, а од фиока одоздола, тоа се тврдува со проба)
    2.2 Ако имаш повеќе страници, во делот Print едниот пат ќе избереш Odd pages (непарни страници), па потоа сите листови треба внимателно да ги свртиш па да избереш Even Pages (парни страници). Внимателно вртење значи дека треба да внимаваш првата страница да ти дојде најодозгора, за да со неа биде испечатена втората итн.
    Не знам дали бев јасна, ако треба уште нешто - кажи!

11. archana1111

Се зачлени на:
    26 октомври 2011
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    9
    фала многу,,еве сега ќе пробам да видам дали некоја од опциите ќе ми успее.....

12. archana1111

Се зачлени на:
    26 октомври 2011
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    9
    завршив работа....со дуплекс,,фала многу........

На tace73 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. tace73

tace73 Популарен член

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    1.396
    Добро е што имал печатарот, тоа е најлесната опција, инаку е малку покомплицирано :)

14. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    Незнам како е можно, но ми се сменил јазикот во ком. и не ми е на англиски и приметив и дека на скајпот деновите не ми иг пишува на наглиски туку на друг јазик и ме нервира. Како да си го направам?

15. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.279
    Девојки имам два проблема...
    Првиот е..
    Имам два акаунти на компутерот. Едниот го поставив како сигурносен, (со parental control) поточно му поставив лозинка со англиски фонт додека во другиот може да се велгува слободно.
    До пред некој период се беше во ред додека наеднаш не забележав дека кога сакам на сигурносниот акаунт да се приклучам (нели кога се вклучува компјутерот) неможе! Проверував дали е проблемот во caps lock но, не е. Лозинката ја впишувам точно како и секогаш. Е сега, има нешто што ме става во дилема...На пример кога ќе се вклучам горе во левиот агол стои статусот за јазик и е поставен на македонски и до него ја има тастатурата. Можам да го променам јазикот, и на англиски и да ја впишам лозинката но пак несака да ми го прими.
    Плус, од овој слободниот се обидов да направам промени во однос на parental control за да ја променам лозинката ама неможе да се промени бидејки првенствено го бара пасвордот од сигурносниот акаунт. Исто кај add оr remove user accounts нели во control panel, [​IMG] но, ми вели To continoue type and administrator pasword, then click yes. :@ И го впишувам и повторно не го прима. |(

Вториот проблем е што имам акаунт на месинџер и секојпат кога ќе се вклучам за да видам во inbox добивам пораки во junk фолдерот, а понекогаш и во inbox. А потоа веднаш ги бришам. Пораките не ги отворам бидејки доколку го сторам тоа (за да го видам изворот на пораките) обавезно ќе ми се накрцаат 5-6 вируси напоредно.
    Дали би престанала да ги добивам овие пораки доколку си го променам пасвордот на мсн? Или постои и некое друго решение? :|

Ве молам доколку било кој од вас го има одговорот и воедно има трпение нека ми напише чекор по чекор во ПВТ затоа што имам премногу слабо познавање на компјутери. Благодарам.

16. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Општи прашања

Компјутерот ми е hp, и сега од прееска ми вика hp support assistant restart needed и стискам restart now, и буквално 6 пати по ред истото се случува. И еве сега доле пак си стои restart needed, restart now i remind me in one hour.
    Ај еднаш ај два пати ај три пати... 6ти пат ќе биде ова...
    Што му ееееее дали знае некој?

прашањево може не е за тука, ама овој општ проблем многу ме мачи моментално :lol:

17. ocila

ocila Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    5.513
    Допаѓања:
    1.900
    Општи прашања

Како се става дробна црта во WORD 2010???????????

18. I.love.your.lips

I.love.your.lips Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    746
    Допаѓања:
    970
    Општи прашања

За очила=Можеш да го подвлечеш бројот и после во другиот ред другиот број. Значи вака пр. 2

На ocila му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.605
    Општи прашања

Insert--->Equatation---->insert new equatation--->ќе ти се појави место за внес во документот и после горе од лентата ќе видиш x i y со дробна црта а под нив пишува fraction, кликаш на стрелката да ти го продолжи прозорчето и ја одбираш првата опција со две празни квадратчиња со дробна црта, после само кликаш во квадратчињата и пишуваш бројки во нив.

Во Equatation и symbol ги имаш сите математички опции и симболи.

На ocila и Chocolate.me им се допаѓа ова.
  20. kate89

kate89 Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.562
    Веќе подолго време кога ќе го уклучам компјутерот, се нормално се подига Windows-от (XP) но кога ќе се појави десктопот иконите ми ги нема стои само Start барот доле и неможам ништо да работам.Ниту да уклучам додека не го рестартирам неколку пати, па да се врати во нормала. Значи ова се случува повремено, понекогаш го уклучува сосем нормално, но тоа трае два три дена и пак при повторно уклучување истиот проблем. До сега вака не ми правело... Ако има некој решение нека пише