Valerin, можеби доцнам со одговорот, но ако не си го решила сеуште, ќе ти кажам само дека акаунтот со пасворд ти е, всушност, главниот админ преку кој може да се вршат сите подесувања на компјутерот. Тоа не можеш да го направиш преку слободниот акаунт. Можно е повеќе пати некој друг да пробувал да влезе и да внесувал погрешна лозинка, можно е и ти сама да си внесувала погрешна лозинка па да се блокирал. За да го смениш пасвордот на админ, мора да влезеш преку safe mode и да го промениш (во safe mode ќе влезеш така што кога ќе го уклучиш компјутерот, пред да почне да се подига windows континуирано притискаш на F8,и кога ќе ти се појави на екранот да бираш како ќе го стартуваш виндовс, бираш safe mode, и потоа влегуваш во control panel ----> user accounts-----> и потоа менуваш пасворд и тоа што сакаш) kate89 пробај да го исчистиш компјутерот, симни Spybot-search&destroy, Malwarebytes`Anti-Malware, скенирај со антивирусната, оди во control panel---->internet options---->general----->Delete temporary files,history, cookies, saved passwords and web form infomation--->delete--->ако сакаш да бришеш се вклучувајќи ги и зачуваните пасворди, штиклирај ги сите квадратчиња, а ако сакаш да ти останат пасвордите, остави го квадратчето празно кај passwords. Ако и после ова имаш проблеми, оди кај некој што се разбира повеќе да ти го исчисти внатре од прашина, или во краен случај, ако го имаш cd-то со оперативен систем, windows или било кој, репарирај го или форматирај.
Ми се истури леден чај врз лаптопот ги изадив копчињата го избришав го исушив со фен ама не ми се уклучува... Што др. да направам?????
Остави го свртен наопаку за ако има уште чај во него да истече и во најбрзо време однеси го на поправка, ама не знам дали може нешто да се направи за него.
Требало веднаш да го превртиш. Но и да се расипе тастатурата не знам дали може да се поправи истата, но би требало да може лаптопот да работи со надворешна тастатура, ако имаш од друг компјутер, поврзи ја и види дали ќе функционира.
Ади кликај на тие што ти се најдолу лево, веднаш над Page, како книги што ти се малечки, не знам точно на кое од нив требаше ама ќе се снајдеш мислам Се надевам ме разбра :geek:
Ким ете кликнав како да напрам сега десно она прозочето со опците? Видете како ми излегва, не е малце голем листот?
Таман е мор Сега гледам и кај мене, така е. Ама ако сакаш тоа од десно да ти се појави, оди горе кликни File - New. Ај пиши што ќе направиш после, ако не ти се допаѓа да бараме друго чаре
Ќе може некој да ми каже како да го отстранам тоа update plugins? Доколку може ми се појавува ко ќе слушам музика на јутјубево, а и тука ко ќе отидам низ темите во музика, ако има видео, тоа ми се појавува, веќе долго време.Благодарам
Преку кој пребарувач одиш на интернет и на што точно ти бара апдејт? Ако си преку мозила, може да одиш во tools ----> ads-ons--->plugins, тука направи им disable на тие што ти се појавуваат често----:а после во тоа горе едно знакче кaко за settings, всушност тоа и е-----> отштиклирај го тоа update Add-ons automatically не може со тек на време да не ти пушта видеа, туку ќе те извести дека ти треба апдејт на одреден плугин и тогаш ќе апдејтуваш.
На мозилата се појавува тоа, кога се појави кликнав на тоа и ми бара да симнам нешто од интернет, незнам дали е тоа, треба нешто да се спушти од интернет или не? Бара за некои страни да се направи апдејт, а каде и да има видео тоа ми се појавува, изгледа нешто до видеата е Ќе пробам,така како што рече, ако воопшто го има тоа на мозилава tools, ако не успеам, веројатно ќе треба да симнам за мозилата нешто од нет, тоа што го бара за да се симне од нет, па мож така ќе престане да се појавува.
Пробај со тоа што ти пишав, па ако пак ти се појавува, направи му принтскрин да видиме што бара. Мора да има тулс, не може да нема. Ако има нешто ќе дојдам вечер на форум, сега ќе одам да завршам некои административни обврски кон државата
Општи прашања Феминки, итно ми треба одговор. Во брзање избришав (shift-delete) неколку битни икони и фајлови од десктоп, како да ги вратам?