Општи прашања Пробај со Restore. Start->All Programs->Accessoirs->System Tools->System Restore и намести ја датата пред да ги избришеш фајловите. Не знам дали ги враќаше сите фајлови, ама пробај. Знам дека има и некои програмчиња за враќање на избришани фајлови, побарај на нет.
Дискот C ми е речиси полн, имам филмови, серии некои што немам место на D да ги ставам и така ми седат. А имам луфта од 1GB, и кога гледам филмови онлајн обавезно се полни, одам со CCleaner, го чисти минимално и после пак дискот е полн. До сега така имам избришано неколку филма, само заради овие онлајн што го гледам. Каде и како можам да ги избришам овие непотребни што ми зафаќаат простор од гледањето филмови онлајн? Ама објаснив се надевам ќе ме сфатите.
Направив така како што ми рече, нејке да се тргне, досадно е, на секое се појавува Пишува дека мора да се апдејтува, иначе нејкит вака, ништо ќе направам апдејт, па белким ќе се тргне.
Ами напрај му update мор Горде што му се мислиш :geek: Подобро да му маправиш, откако да го отстраниш тоа.
Ами Ким, те му направив апдејт :geek: не му се мислам мор, симнав тоа што бара мозилкава и сега ќе видам попосле оти барат да бидет затворена мозилава, а ја на неа гледам сега на нетов, попосле,приквечер, ќе средам јас, којзнае шо ќе направам ако пак нејкит, ќе го оставам, нека се појавува на секое
Пробај со Disk Cleanup,од главното мени,во accessories>system tools>Disk cleanup и селектирај си C: После ко ќе те праша дали да ги избриши притискај ок,ќе избриши само непотребни работи и од ресајкл бин и некој привремени фајлови самиот комп што си ги прави и интернет фајлови што не требаат,па можи ќе се ослободи место. Gordana10 подобро е да им направиш update на тие флеш плеерите,нема ни да ти кочат видеата,а и нема после да ти досаѓаат
Дивајнче абе пробав така ама пак ништо, и CCleaner за тоа служи, брише непотребно од C ама се чудам како така само се полни, бришам филмови и пак се полни. Пример слободно направив 4ГБ пак дојде до 100тина МБ слободно.
Ајде некој што се разбира да ми помогне,може е смотано прашањево,ама не знам пааа Инсталирав нешто и сега друга страна ми е почетна,а не е Google...а оваа е многу смотана,нешто MY START...како пак да ми биде Google почетна?
Koj browser го користиш ? Ако го користиш Google Chrome, ќе отвориш во settings ќе видиш кај што пишува On Startup, до третата штиклирана опција Open a specific page or set of pages има set pages, ќе кликнеш на тоа ќе ја избришеш страната која ти се поставила автоматски со инсталацијата, и ќе си наместиш Google Се надевам дека ќе се снајдеш
Фала што се понуди да ми помогнеш,меѓутоа нема settings овде,Google Chrome користам,горе ми вади некои игри и глупости,а тоа мени го немам.
Има сетингс, на трите цртички во десниот ќош кога ќе кликнеш, кај што има new tab, new incognito window, history и такви ствари, има и settings Провери убаво..
Женки хелп на скајпов неможам да си го уклучам автоматското апдејтување. Во Options/Automatic updates неможам да го кликнам turn on automatic updates, ми вика треба дозвола од администратор како да ги изведам тоа Треба да биде вака Ама кај мене дома на мојот ком. не е вака, неможе да се кликне чаре?
Мислам дека веќе ти е пуштено automatic updates , барем според сликава бидејки ти покажува копче turn automatic updates off. Инаку дали имаш повеќе јузери на комјутерот ? Треба да се пуштиш од главниот јузер за да подесуваш такви работи Оди во контрол панел, во User Accounts и види кој јузер ти е администратор, логирај се преку тој, и тогаш можеш да правиш било какви промени
Па таа слика е од друг ком. ама на мојот дома е вака и еве од тој јузер сум незнам шо треба да направам за д аго уклучам
http://answers.microsoft.com/en-us/Sear ... tion=False Незнам искрено што точно треба да се направи, ама еве провери на линков, веројатно ќе најдеш решение
Јас заборавив како се правеше нешто... Ако десктопот цел е превртен наопаку како да го ротирам да си биде правилно? Да не мора главата да се врти или целиот компјутер хахахахаххаха