Компјутерски прашања и проблеми

Discussion in 'Слободно време' started by topce25, Nov 19, 2010.

1. Moira

Moira Популарен член

Општи прашања

Тоа што ти е лиценциран Виндоус-от, не значи дека и Офисот ти е...можно е да престанал да работи ако си направила некаков update на Виндоус-от (имало таков момент?), или вирус, или едноставно му истекол trial периодот на Офисот...
    Пробај во add/remove programs да го најдеш Office, па десен клик и бираш reinstall/repair, зависи што има како опција. Со оваа постапка, ќе ти детектира вирус, ако имаш антивирус програм и ако тоа било проблемот.
    Ако не ти е успешна оваа операција, тогаш најверојатно се работи за истекување на trial периодот (кој е мислам 60 дена). Тогаш ќе мора да симнеш нов Офис ( тука - http://0.arenabg.com/ ) ама различна верзија од постоечката, зошто и таа ќе ти биде trial нели, па следствено од старт ќе ја детектира ко истечена.

Ако ништо од ова не ти помогне, сигурно чичко Гугл има нешто попаметно да каже од мене :D

2. Bozica1980

Bozica1980 Форумски идол

Како на Мозила да го сменам хоум пејџот ама на вториот таб кога го отварам? Првиот прозорец ми е на пример со Гугл ама кога ќе отворам втор таб на него е друг хоум пејџ. На Експлорерот се снакдов и го сменив ама на Мозилава некако не ми иде :(

3. kravce

kravce Форумски идол

Девојки и момци, како да наместам програм во дос да ми печати на нов принтер (со усб приклучен) :^) Значи работам во дос програм, а имам нов принтер инсталирано и ставено за дефолт, ама дос програмот не ми го регистрира принтерот воопшто, како да го наместам на новиот принтер :^) Ако ме разбравте :D

4. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Девојки нели на тастатурата има копче "PrintScrSysRq" како што знам тоа копче служи за `сликање` директно од ком. Епа кога ќе стиснам на копчето не се слика. Незнам шо е проблемот. :?:

5. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

^оди во програмата paint за цртање што е, и опцијате лево горе paste кликни на неа и ќе се појави сликата, и после сними ја

T.e.d.d.y likes this.
  6. Abeja

Abeja Популарен член

А како очекуваш да ти наслика?
    Треба да одиш во paint и да кликнеш paste во edit.

Ако имаш лаптоп, кликни истовремено на ctrl + fn + prt sc и после во paint -> edit -> paste

7. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Абе тапа сум за вакви работи, сепак фала шо ми кажавте.

8. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Си инсталирав BitTorrent и се убаво ама ми се појавува во ГуглХром горе одздола букмарк што стојат.Како да го избришам ова а програмата да си стои? :@

Attached Files:

9. mimiiiii

mimiiiii Популарен член

Си симнала тоолбар заедно со програмата, притисни на customize button па после select tools па после extensions и таму ке ти се појави и можеш да го избришеш :)

ceca-1 likes this.
  10. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Фала.Средив :)

11. Miss.Ricci

Miss.Ricci Популарен член

Или па во control panel, add or remove programs и избриши ги екстензиите, бидејќи преку гугл ако го правиш тоа сеуште ти стојат во компјутер само се исклучени. Вака трајно избриши ги.
    И друг пат, кога инсталирате нешто, читајте бидејќи еден куп други работи се инсталираат со тоа што го инсталирате. Затоа не само mark mark, туку read first! :)

ceca-1 likes this.
  12. l0vE...-love

l0vE...-love Популарен член

Леле братучетката ми истарилала МYStar пребарувач го избришав но на ново јазиличе повторно се јавува МYStar знае некој како целосно да и избришам

13. Lov3

Lov3 Популарен член

Ќе си го копирам прашањето од Општи прашања. :wasntme:

Страните кои ми се во bookmarks ги бришам, но откога ќе го исклучам компјутерот ги има пак (новост што ја открив :D , доволно е само Гугл Хром да го исклучам и потоа кога ќе го уклучам пак ги има), не се избришани. Пробав секако, и со remove и со delete, па и во папки ги преместував па цела папка ја бришев ама никако не се бришат, а ме нервираат веќе. Има некој начин да ги избришам или вака ќе си останат? :worried:

14. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Популарен член

Во паника сум.........ова што го направив мајка ми не смее да го види ве молам брзо кажувајте совет............Со цел памет се лакирав пред компјутер, и не знам како неколку точки ми капнале на екранот на ком. пробав со вода но излегоа само две а една ми се размачка. СМЕАМ ЛИ СО АЦЕТОН.
    Кажувајте брзо ве молам со што можам да ги избришам тие дамки од црвен лак... :( :( :(

15. simpaticnaa

simpaticnaa Истакнат член

И мене ми се случи истово,очистив со ацетон и како и да не било ништо :) ;)

16. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

мене ми е страв да не изгоре екранот...

17. t.i.n.k.e.r.b.e.l.l

t.i.n.k.e.r.b.e.l.l Популарен член

Девојки, брат ми усб-то во училиште, го ставил во лап топот на некоја професорка се со цел да земе, т.е. украде презентации и тестови. Дечкото бил успешен, си завршил работа, меѓутоа сега усб-то не се отвара никаде....?. хелпп??

18. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

но сепак ризикував и готаво екранот е пак чист ти благодарам

simpaticnaa likes this.
  19. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Феминки има ли шанси да се врати некако избришана мемориска картичка :worried:
    По грешка место да ја копирам на компјутер картичката од апаратот ја ја форматирав :headbang:

20. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

девојки како документ од пдф формат да го конвертирам во ворд?

Имам на маил пратено од асистентка дел од книга кој треба да го преведам ама е во пдф формат и сликите и шемите никако не можам да ги превземам а има во нив зборови кои треба да ги преведам.

или ако се разбира некоја да му ја пратам по маил и да ми ја конвертира? итно е.