Општи прашања Тоа што ти е лиценциран Виндоус-от, не значи дека и Офисот ти е...можно е да престанал да работи ако си направила некаков update на Виндоус-от (имало таков момент?), или вирус, или едноставно му истекол trial периодот на Офисот... Пробај во add/remove programs да го најдеш Office, па десен клик и бираш reinstall/repair, зависи што има како опција. Со оваа постапка, ќе ти детектира вирус, ако имаш антивирус програм и ако тоа било проблемот. Ако не ти е успешна оваа операција, тогаш најверојатно се работи за истекување на trial периодот (кој е мислам 60 дена). Тогаш ќе мора да симнеш нов Офис ( тука - http://0.arenabg.com/ ) ама различна верзија од постоечката, зошто и таа ќе ти биде trial нели, па следствено од старт ќе ја детектира ко истечена. Ако ништо од ова не ти помогне, сигурно чичко Гугл има нешто попаметно да каже од мене
Како на Мозила да го сменам хоум пејџот ама на вториот таб кога го отварам? Првиот прозорец ми е на пример со Гугл ама кога ќе отворам втор таб на него е друг хоум пејџ. На Експлорерот се снакдов и го сменив ама на Мозилава некако не ми иде
Девојки и момци, како да наместам програм во дос да ми печати на нов принтер (со усб приклучен) Значи работам во дос програм, а имам нов принтер инсталирано и ставено за дефолт, ама дос програмот не ми го регистрира принтерот воопшто, како да го наместам на новиот принтер Ако ме разбравте
Девојки нели на тастатурата има копче "PrintScrSysRq" како што знам тоа копче служи за `сликање` директно од ком. Епа кога ќе стиснам на копчето не се слика. Незнам шо е проблемот.
^оди во програмата paint за цртање што е, и опцијате лево горе paste кликни на неа и ќе се појави сликата, и после сними ја
А како очекуваш да ти наслика? Треба да одиш во paint и да кликнеш paste во edit. Ако имаш лаптоп, кликни истовремено на ctrl + fn + prt sc и после во paint -> edit -> paste
Си инсталирав BitTorrent и се убаво ама ми се појавува во ГуглХром горе одздола букмарк што стојат.Како да го избришам ова а програмата да си стои?
Си симнала тоолбар заедно со програмата, притисни на customize button па после select tools па после extensions и таму ке ти се појави и можеш да го избришеш
Или па во control panel, add or remove programs и избриши ги екстензиите, бидејќи преку гугл ако го правиш тоа сеуште ти стојат во компјутер само се исклучени. Вака трајно избриши ги. И друг пат, кога инсталирате нешто, читајте бидејќи еден куп други работи се инсталираат со тоа што го инсталирате. Затоа не само mark mark, туку read first!
Леле братучетката ми истарилала МYStar пребарувач го избришав но на ново јазиличе повторно се јавува МYStar знае некој како целосно да и избришам
Ќе си го копирам прашањето од Општи прашања. Страните кои ми се во bookmarks ги бришам, но откога ќе го исклучам компјутерот ги има пак (новост што ја открив , доволно е само Гугл Хром да го исклучам и потоа кога ќе го уклучам пак ги има), не се избришани. Пробав секако, и со remove и со delete, па и во папки ги преместував па цела папка ја бришев ама никако не се бришат, а ме нервираат веќе. Има некој начин да ги избришам или вака ќе си останат? Спојлер
Во паника сум.........ова што го направив мајка ми не смее да го види ве молам брзо кажувајте совет............Со цел памет се лакирав пред компјутер, и не знам како неколку точки ми капнале на екранот на ком. пробав со вода но излегоа само две а една ми се размачка. СМЕАМ ЛИ СО АЦЕТОН. Кажувајте брзо ве молам со што можам да ги избришам тие дамки од црвен лак...
Девојки, брат ми усб-то во училиште, го ставил во лап топот на некоја професорка се со цел да земе, т.е. украде презентации и тестови. Дечкото бил успешен, си завршил работа, меѓутоа сега усб-то не се отвара никаде....?. хелпп??
Феминки има ли шанси да се врати некако избришана мемориска картичка По грешка место да ја копирам на компјутер картичката од апаратот ја ја форматирав
девојки како документ од пдф формат да го конвертирам во ворд? Имам на маил пратено од асистентка дел од книга кој треба да го преведам ама е во пдф формат и сликите и шемите никако не можам да ги превземам а има во нив зборови кои треба да ги преведам. или ако се разбира некоја да му ја пратам по маил и да ми ја конвертира? итно е.