прво кликаш со десниот дел од маусот, па одиш на personalize ти се отвора прозор, потоа отвораш desktop background, кај што ти пише picture location одбираш pictures library и потоа ти се отвора можноста да одбериш на колку време да ти се менуваат сликите ке видиш каде пишува change picture every: и си одбираш на колку време да се менуваат сликите.
Aj нека ми даде страница за гледање на филмови ? Ве молам кажете ! Знам деке прашањево не е за овде ама ..
каква опција нема? ако имаш windows7 овие опции постојат само треба да си ги отвориш убаво очите и да разгледаш и ке видиш, јас не го измислив ова само како што гледав така ти кажував. е сега ако работиш на друг оперативен систем тогаш неможам да ти помогнам. позз
Не можам да го вклучам лап топот.Односно се вклучува и на црна позадина пишува оперативниот систем не е најден,на англиски.Што му е?
може не ти ставиле лиценцирAн WINDOWS Iили компјутерот си има мака некоа па го паѓа сам, сепак испитај провери си поздрав
незнам на која програма мислиш али ништо повеќе од антивирус не ти е потребно (нелизависно колку е тој квалитетен) ако немаш лиценциран виндоус земи AVG а ако ти е лиценциран виндоусот би требало да го имаш антивирусот на мајкрософт кој функционира беспрекорно. позз
Malwarebytes Anti-Malware Free http://www.malwarebytes.org/products/malwarebytes_free/ ете, ама оваа ти е само за 14 дена.
епа најчесто фри верзиите се трајал 14-30 дена затоа јас и реков да инсталира AVG антивирус за него лесно се наоѓа лиценца која ќе и трае година дена или повеќе и после пак ќе си најди нова лиценца (хак нормално за да биди бесплатно)
Не е точно има многу Фри верзии т.е бесплатни сосема солидни антивируси и анти спауарди. Скоро секој антивирус има своја есплатна верзија, само премиум верзиите се со 15-30 дена фри и потоа се наплака. Знали за домашна употреба има многу квачлитетни бесплатни антивируси само треба да ги побараш и да знаеш каде да ги бараш.
Оваа е добра антивирусна програма ,и мислам дека е за неколку месеци. http://www.avast.com/free-antivirus-download
Општи прашања Мојот екран, сите ми викаат дека бил темен. И јас му ги сликав подесувањата, и ако може некоја феминка, да види колку е нормално, нека каже.
Имам проблеми со лаптопот, кога отварам преку chrome и пробувам да се логирам на одредени страници имам проблем, бара да ги ''enable cookies''.(Слика 1) И кликам на прашалникот и ме носи до google chrome help каде ме посочува како да ги вклучам. Click the Chrome menu icon . Select Settings. Click Show advanced settings near the bottom of the page. Click Content settings in the "Privacy" section. Select Allow local data to be set to allow both first-party and third-party cookies. If you only want to accept first-party cookies, check the box next to "Block all third-party cookies without exception." Откако го правам сето ова, пак нејќе.(слика 2) Решение некое има?Или на поправка да го носам?