Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Компјутерски прашања и проблеми

Дискусија во 'Слободно време' започната од topce25, 19 ноември 2010.

1. mihaela.barbi

mihaela.barbi Нов член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    140
    Тешко тоа не е така лесно и едноставно за објаснување. Најпаметно е да си го однесеш на мајстор.

На LetsTalkFashion му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Bananka

Bananka Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    2
    Како да ставам страници да ми пишува ама да почнува од 2-рата страна а не од првата страна?
    а и сакав да прашам како се става видео во Word документ? Фала :)

3. mihaela.barbi

mihaela.barbi Нов член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    140
    Јас мислам дека првиот дел од прашањето никој не ти го разбра. Каде да ставаш 2 страница да ти отвара на пребарувачот? Сакаш да кажеш дека кога ќе отвараш Гоогле Хрома да не ти ја отора почетната туку некоја друга страна која ти ќе ја избереш на пример ФБ така?

4. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Не знам кој Word го користиш, ама еве ќе ти објаснам за 2010. Кликни Insert, а потоа каде што пишува Page Number, кликни на малата стрелка. Кога надолу ќе ти се отвори листа, кликни Format Page Numbers.
    Ќе ти се отвори ново прозорче на кое долу има опција Start at. Тука ќе пишеш 2 ако сакаш од таа страница да ти почнува документот.

5. Bananka

Bananka Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    2
    многу често ми се појавува ова? јас незнам што е :worried: помошш

Прикачени фајлови:

• Untitled.png
      Untitled.png
      Големина на фајлот:
      30,4 KB
      Прегледи:
      106
  6. yahoo123

yahoo123 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    156
    Допаѓања:
    40
    Може ли некоја да ми каже како да инсталирам програми за правење проекти?

7. Bananka

Bananka Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2012
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    2
    2007 истото е.. фала многу :)

8. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.662
    Допаѓања:
    8.580
    Девојки колку кај нас се успева преку IP адреса да се дознае кој направил лажен фб, злоупотребил информации и слично?
    Или како и се друго и ова останува така закашкано?

9. Decapitated.Hanna

Decapitated.Hanna Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    577
    Кога ке притиснам refresh ми се губи позадината на desktop. Барав на интернет и ништо не најдов во врска со ова..фрустрирачки е! :@

10. MerlinMonro8

MerlinMonro8 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    209
    Може да се најдат информации за тој што направил такво нешто, но неможе баш со име и презиме. На пример можеш да дознаеш во кој дел живее, населба и слично, но за некој подетални информации барем во овој случај што јас го знам неможеше. Инаку таа процедура ја спроведуваше полицијата, не јас.

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Значи не се смејте, само мене ми се случуваат вакви глупости. :D

Тачпадов на лаптопот ми функционира супер во сите соби освен во мојава, значи морам да користам глувче оти сецка и не сака да се движи низ десктоп. Е сега, ќе речете ти стои на нерамна површина, значи пробав и кутии и држачи и маси и комоди, пак сецка. Земав и го извадив од полнач, и сега си работам само на батерија, а тачпадов совршено функционира. Ако го вклучам полначот, пак не работи. Ако го исклучам, пак работи. :devil:

Феноменов :D ми се случува само во собава, во Скопје совршено ми функционира тачпадот, си го користам него. Случајно го открив ова оти ми цркна глувчето, и сега немам глувче. Па моментално сум без полнач за да можам да работам на тачпад.

Што е проблемов, нешто фабричка грешка да не е, ама па зошто само во собава, на сите можни позиции го извртев и нејќе и нејќе. :envy: Зошто на сите места си работи најнормално, баш тука нејќе?

12. mihaela.barbi

mihaela.barbi Нов член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    140
    Вака може да се дознае ако има злоупотреба или изршено кривично дело од тој (лажен профил) и тоа не само во кој реон се наога туку и конкретно кој е извршителот.
    Значи ако мислиш да го шпиунираш дечкоти неможе да те открие или доколку имаш некој на фб во кој се сомнеаш дека е лажен тогаш многу тешко речиси невозможно да дознаеш кој се крие зад тој профил, освен ако не познаваш некој хакер. Значи се додека не постои злоупотреба користење туги слики или закани итн нема институциите да се замараат бидејки пола од профилите се лажни, таман работа кога они би се бавеле со сите тие профили. Кога се работи за злоупотреба на слики постапка може да покрее само тој чии слики се злоупотребени.

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Dala

Dala Популарен член

Се зачлени на:
    17 септември 2012
    Пораки:
    1.512
    Допаѓања:
    1.890
    Може ли да ми кажете како да направам ког горе каде што д=се пишуваат линковите да не ми се појавива се.Пр. 10 линкови од фемина кога ќе напишам фемина.
    Не да не се појавуваат,да не се појавуваат сите.
    Ај ако може само побрзо. :)

14. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.698
    Допаѓања:
    43.663
    Како да инсталирам македонска подршка?

15. Optimistic

Optimistic Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2012
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    14
    Како да инсталирам windows 7? Немам ниту ЦД ниту УСБ??

16. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    На компјутер? :)
    Кликни десен клик, на тоа што е за јазици.. ленгвиџ бар. Settings -- Add -- Macedonian.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738
    Хахах со дискета :lol: :P
    оди во амц и купи си ЦД со лиценциран 7 инаку што и да направиш само проблеми и вируси ке си навлечеш

18. mihaela.barbi

mihaela.barbi Нов член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    305
    Допаѓања:
    140
    Имам едно прашање кое не е воопшто сложено па доколку некој има малку слободно време за мене би можел да ми го одговори. Имено се работи за опцијата скриена папка знам како да ја сокријам со пропертис-хиден знам како потоа да ја најдам по името до тука ми е јасно, само незнам како пофторно да ја вратам да биде видлива. На пример сум сокрила папка од документ и како пофторно да ја вратам да биде видлива во документ. Однапред ви благодарам за одвоеното време.

19. Miss-Angie92

Miss-Angie92 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    736

За да направиш една папка пак да биде видлива, најпрво отиди во Control Panel -> Folder Options (доколку не може да го видиш ова, во горното мени штиклирај View by: Large icons), во подменито View штиклирај го Show hidden files, folders, and drives. Отиди на локацијата кај што ти се наоѓа папката, десен клик и тргни го штиклираното за Hidden. Со ова подесување папката е повторно видлива :)

20. Optimistic

Optimistic Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2012
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    14
    А колку ке ме чини ЦД то од АМЦ ? :)