Вчера ми се појави една голема линија на екранот хорисонтална е и ми стои на средината на екранот...и сеуште ми стои.Дали знае некој од што може да биде таа линија?..и може ли некако да се тргне?
Сигурно кога си инсталирала некоја програма, си одбрала да се инсталира овој toolbar. Ако користиш Google Chrome, за да го отстраниш, отиди во Settings (преку иконата горе-најдесно, под копчето X), одбери од левото мени Extensions и направи му disable/uninstall на toolbar-от. Рестартирај го Google Chrome и нема повеќе да го имаш. Доколку си на Mozilla, од главното мени (кај што пишува Firefox, одбери Add-ons и истиот принцип, направи disable/uninstall. Хмм, има три опции зошто тоа се појавува. Графичката картичка, недобро поврзани кабли и/или застарени драјвери. Пробај вака, отиди на сајтов http://www.nvidia.com/Download/index.aspx?lang=en-us, одбери во Option 2: Graphics Drivers автоматски да ти најде драјвер за твојот компјутер. Инсталирај го. Потоа, исклучи го компјутерот, извади ги и повторно вметни ги каблите. Вклучи го пак компјутерот и пиши дали уште ти се појавува линијата.
Луѓе, и јас имам еден проблем. Имам интернет на Телекабел. На статичниот компјутер има интернет, нормално цело време. Ама на лаптопот немам од сабајле. Пробав од телефонот да се вклучам, ми ја дава мрежата, ама не ме конектира. Проблемот е некаде до рутерот најверојатно. Ама не ми е јасно, на статичниот има нет и се е во ред, а безжичен нема. Што е работата? Како да го поправам ова? Се јавив во Телекабел, ми рекоа дека треба одново да го подесам рутерот, како на почетокот. Ама не знам каде да ја најдам таа опција сега.
Исклучи го рутерот од струја, почекај 10-15 секунди и вклучи го повторно. Ако не се среди, тогаш истото направи го со модемот. Кај мене често се случува ова и така го оправам
А пробаш да го ресетираш рутерот. Или пробај рестартирај го лаптопот и стави го кабелот за интернет види дали ќе има. Па после извади го и би требало да имаш. Јас така правам и се е во ред
Ги рестартирав од сабајле милион пати и рутерот, и модемот и лаптопот, и пак истиот проблем ми го дава. Се нервирам, уште од почетокот ме зеза рутерот.
^ Јас еднаш откако направив формат сo промена на Window, на лап топот никако не можев да се уклучам на wi-fi, се додека не прочитав дека треба да стиснам едно копче на тастатурата. Кај мене на F2 го има знакот за wi-fi, требаше во комбинација со Shift да стиснам мислам дека. Провери да не треба некое копче да стиснеш.
Кога идам на Troubleshoot problems, ми вика Problem with wireless adapter or access point. Како решение ми дава да го рестартирам рутерот, што го правам, и пак ништо.
Пробај горе на овие копчињава ф1,2... кај мене конкретно е на Ф12, треба да свети бело, ако свети црвено тогаш е исклучено ви-фи. А дефинитивно проблемот ти е во рутерот, штом со кабел има интернет.
Сакам да прашам дали некој ја знае програмата за уредување на домот,каде што поставуваш слики од твојот дом и со помош на таа архитектонска програма добиваш идеи како правилно да го реновираш домот.Доколку некој ја знае програмата нека постави линк.
Види дали ова копче на тастатурата свети црвено или бело ако свети црвено значи дека wifi ти е исклучено кога ќе притиснеш на него ќе се преправи во бело тогаш значи дека wifi то ти е уклучено а за да го стиснеш тоа копче ќе притиснеш Fn + копчето каде што ти е тоа знакче
како во word да инсталирам МЦ тимес бидејќи го немам во јазиците.. кога пишувам документ буквите ми се arial
Google -> Search -> Mc Times Font -> Download -> Control Panel -> Fonts -> И после фајлот што го симна стави го тука
пошто сум тапа за комјутер да си прашамна скајп кога имате разговор и сакате да го избришете одите tools---options---privatnost----histori----forever----clear histori ама ова е на комјутер опција мене ми треба опција за на телефон пошто имам скајп на тел инсталирано???
Пробувам да симнам некое програмче од нет како Фотошоп, Фотоскејп, нешто такво.. И ми вели дека ваков тип на фајлови можат да му наштетат на мојот комп. И дали сакам покрај се да го задржам фалјот, секогаш одам Дискард... Не знам зошто така ми прави, дали може некако да се промени тоа? Да не е бидејќи скоро го форматирав?? Па богами едвај чекав да го форматирам за да си симнам, беше до даска полн. Спојлер Зборам за лаптопот, а овој компјутеров овде, и овој е за форматирање.. Баш сега бришев од де-дискот документи, ама пак си е на црвено..
Не, не.. Имам само аваст! тој е најдобар. Ама тоа не ми го кажува од Антивирусот, ми кажува во тој долниот таб за далнодирање.. Еве: Не знам кој е проблемот, и како може да наштети.. А не сакам да ризикувам