Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Компјутерски прашања и проблеми

Дискусија во 'Слободно време' започната од topce25, 19 ноември 2010.

1. Hopeful

Hopeful Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    1.467
    Општи прашања

Кажете ми како можам да ги намалам иконите на десктопот на комјутеров?
    Беа мали, но го чистев и изгледа имам стегнато некаде, па сега се многу големи.

2. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Општи прашања

Десен клик било каде на десктопот, view-->small icons :)

На Hopeful му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ann.94

Ann.94 Популарен член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.818
    Или па држи ctrl на тастатурата, и тркалцето од маусот врти го наназад :)

На Hopeful му/ѝ се допаѓа ова.
  4. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Ако тоа не успее, пиши што оперативен систем користиш за попрецизен одговор.

5. Hopeful

Hopeful Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2010
    Пораки:
    997
    Допаѓања:
    1.467
    Ги смалив .
    Фала ви девојки :) .

На CharmedGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Witchy-style

Witchy-style Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2012
    Пораки:
    701
    Допаѓања:
    3.981
    Аман бе. шо му стана, хахах...Значи дечки веќе 3-4 пати откако го исклучам компјутерот после неќе да се пушти, се покажува црн екран нешто со букви и бројки, пишува волти, проценти незз што..Досега секогаш сум го сама оправувала, со вадење на каблите на мониторот и кутијата и нивно повторно ставање, ама ме уплашија некои деца викаат може Виндовсот паѓа, имало вируси демек..Инаку го скенирав со Аваст и нема вируси.Истотака му се јавив и на тетин ми, тој е професор по информатика ама вели дека може да е тоа од повеќе причини (горенаведените какошто се вируси, паѓање на Windows, откажување на некои делови на компјутерот итн) е сега проблемот е што тој далеку живее, неможе да дојде да види што му е.Вие што мислите? :o :?:

7. eva11

eva11 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    1.851
    Допаѓања:
    758
    и кај мене беше така го однесив ми го форматираа само инаку ми рече детето виндовсот не бил лиценциран и паѓал :o

8. ZaljubenataBe

ZaljubenataBe Активен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    2
    Devojkii pomosh! :D Sestrami po greshka klikna nekade na testaturata i od kraishtata levo i desno ima crno na ekranot! A onaka se e vo red so kompj. ..:@ :@ :@ ..vekje 2-3 nedeli taka mi e kompj. .. ????

9. ZaljubenataBe

ZaljubenataBe Активен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    2
    kje mozhe nekoj da mi kazhe kako da go popravam kompjuterot.. ??? :@

10. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.024
    Допаѓања:
    81.368
    Да прашам јас нешто. :?:
    Статичниот компјутер многу ни брчи во последно време, а гледам вентилаторот од страна си врти нормално, нема некои промени.
    На моменти си е тивок како и вообичаено и по некое време почнува да вергла буквално, па пак стишува.
    Да го отварам за да го подзачистам или ? :|
    Скоро го чистев како и обично, нема месец дена.
    Некоја со слично искуство?

11. Simplicity

Simplicity Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    534
    Mishela, и мене ми се случува истото. И тоа најчесто кога го вклучувам брчи, па после се стишува. А некогаш и на сред работење почнува да брчи. Го чистевме повеќепати, меѓутоа и понатаму истото се случува. Ако знае некој чаре - нека кажува :(

12. tiki3

tiki3 Активен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Мене ме интересира дали некој има купувано од овде http://www.swisshop.mk/? Сакам да купам лаптоп но не знам какви се :)

13. IamSexyAndIKnowIt

IamSexyAndIKnowIt Популарен член

Се зачлени на:
    18 април 2012
    Пораки:
    1.673
    Допаѓања:
    2.926
    Дали некој знае каде можам да набавам Рам меморија и графичка по не многу висока цена :) ?

14. sweettwist

sweettwist Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2011
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    219
    Мишелке јас го имав истиот проблем,пред некое време коа ке го вклучев компјутерот брчеше како трактор дури и во живци ми маваше,после го натерав некако татко ми да го отвори внатре да го провери вентилаторот имаше прашина внатре тоа го среди со фен го издува и ок си беше,а сум забележала и ако е студено во собата претежно на сабајле кога го пуштам брчи после се загрева и ок е...др незнам до шо може да е...

15. MerlinMonro8

MerlinMonro8 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2012
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    209
    Не видов некоја тема само за USB, па тука ќе пишам.

Нешто чудно ми се случува со USB-то. Всушност мислам дека има вирус и тоа толку јак што не ми го отвара воопшто и антивирусот реагира. Минатиот понеделник кога го уклучував на други компјутери не ми работеше, дома ми се отвори, сега ни дома не ми отвара, а имам многу важни работи во него. Да прашам како да го оправам самата, џабе ќе биде зошто незнам точно да објаснам што му е, и нема да можам да се снајдам, сакам да прашам само дали тоа што е веќе во него ќе може да е спаси, да не се избрише ?

16. Lina92

Lina92 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    30
    Witchy-style и на мене ми се беше десило истото со лаптопо и го однесов на поправка и ми кажаа дека ми бил оштетен хардиско но сега е супер :) да не го урочам однеси го на поправка додека е време

17. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Како да си сменам име на мрежа на рутеров, т.е на wi-fi то? Да не бидат тие шифрите од рутерот, туку пр. МацаЛав да стои? :D :$

18. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Како и други што имаат напишано, убаво исчисти го насекаде, особено кулерите/вентилаторите.
    Ако брчи при вклучување, не е страшно - се загрева.
    Ако среде работење почнува да се буни :D особено ако е така при помали функции, подобро носи го на сервис/на некој кој поправа компјутери. Тој ќе процени што е проблемот. :)

19. April87

April87 Популарен член

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    451
    Понекогаш кога го исклучувам компјутерот ми излегива ова: Other people are logged on to this computer. Shutting down Windows might cause them to lose data. Do you want to continue shutting down?
    Прашањево ми е, како некој друг е логиран на компјутерот? :?:

20. flame131

flame131 Активен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2013
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    42
    Ако имаш Windows 7 види во Control Panel -> User Accounts дали има + уште некое корисничко име со кое може некој од твоите да се логира.