Општи прашања Кажете ми како можам да ги намалам иконите на десктопот на комјутеров? Беа мали, но го чистев и изгледа имам стегнато некаде, па сега се многу големи.
Аман бе. шо му стана, хахах...Значи дечки веќе 3-4 пати откако го исклучам компјутерот после неќе да се пушти, се покажува црн екран нешто со букви и бројки, пишува волти, проценти незз што..Досега секогаш сум го сама оправувала, со вадење на каблите на мониторот и кутијата и нивно повторно ставање, ама ме уплашија некои деца викаат може Виндовсот паѓа, имало вируси демек..Инаку го скенирав со Аваст и нема вируси.Истотака му се јавив и на тетин ми, тој е професор по информатика ама вели дека може да е тоа од повеќе причини (горенаведените какошто се вируси, паѓање на Windows, откажување на некои делови на компјутерот итн) е сега проблемот е што тој далеку живее, неможе да дојде да види што му е.Вие што мислите?
и кај мене беше така го однесив ми го форматираа само инаку ми рече детето виндовсот не бил лиценциран и паѓал
Devojkii pomosh! Sestrami po greshka klikna nekade na testaturata i od kraishtata levo i desno ima crno na ekranot! A onaka se e vo red so kompj. .. ..vekje 2-3 nedeli taka mi e kompj. .. ????
Да прашам јас нешто. Статичниот компјутер многу ни брчи во последно време, а гледам вентилаторот од страна си врти нормално, нема некои промени. На моменти си е тивок како и вообичаено и по некое време почнува да вергла буквално, па пак стишува. Да го отварам за да го подзачистам или ? Скоро го чистев како и обично, нема месец дена. Некоја со слично искуство?
Mishela, и мене ми се случува истото. И тоа најчесто кога го вклучувам брчи, па после се стишува. А некогаш и на сред работење почнува да брчи. Го чистевме повеќепати, меѓутоа и понатаму истото се случува. Ако знае некој чаре - нека кажува
Мене ме интересира дали некој има купувано од овде http://www.swisshop.mk/? Сакам да купам лаптоп но не знам какви се
Мишелке јас го имав истиот проблем,пред некое време коа ке го вклучев компјутерот брчеше како трактор дури и во живци ми маваше,после го натерав некако татко ми да го отвори внатре да го провери вентилаторот имаше прашина внатре тоа го среди со фен го издува и ок си беше,а сум забележала и ако е студено во собата претежно на сабајле кога го пуштам брчи после се загрева и ок е...др незнам до шо може да е...
Не видов некоја тема само за USB, па тука ќе пишам. Нешто чудно ми се случува со USB-то. Всушност мислам дека има вирус и тоа толку јак што не ми го отвара воопшто и антивирусот реагира. Минатиот понеделник кога го уклучував на други компјутери не ми работеше, дома ми се отвори, сега ни дома не ми отвара, а имам многу важни работи во него. Да прашам како да го оправам самата, џабе ќе биде зошто незнам точно да објаснам што му е, и нема да можам да се снајдам, сакам да прашам само дали тоа што е веќе во него ќе може да е спаси, да не се избрише ?
Witchy-style и на мене ми се беше десило истото со лаптопо и го однесов на поправка и ми кажаа дека ми бил оштетен хардиско но сега е супер да не го урочам однеси го на поправка додека е време
Како да си сменам име на мрежа на рутеров, т.е на wi-fi то? Да не бидат тие шифрите од рутерот, туку пр. МацаЛав да стои?
Како и други што имаат напишано, убаво исчисти го насекаде, особено кулерите/вентилаторите. Ако брчи при вклучување, не е страшно - се загрева. Ако среде работење почнува да се буни особено ако е така при помали функции, подобро носи го на сервис/на некој кој поправа компјутери. Тој ќе процени што е проблемот.
Понекогаш кога го исклучувам компјутерот ми излегива ова: Other people are logged on to this computer. Shutting down Windows might cause them to lose data. Do you want to continue shutting down? Прашањево ми е, како некој друг е логиран на компјутерот?
Ако имаш Windows 7 види во Control Panel -> User Accounts дали има + уште некое корисничко име со кое може некој од твоите да се логира.